Tradicinėje Tom Yum sriuboje buvo tik sauja paprastų ingredientų, tačiau ilgainiui tailandiečiai pradėjo eksperimentuoti su kitais ingredientais, kaip antai: pomidorais, kokosu, grietine, čili pasta ir net baziliku, kuris buvo laikomas šventąja žole! Taip, galite eksperimentuoti, bet pirma paragaukite tikrosios Tom Yum sriubos. Šią sriubą galima virti su kitokia mėsa ar jūros gėrybėmis. Svarbu nepamiršti, kad sriuba yra kelių augalinių ingredientų mišinys, o Tom Yum sudėtyje visuomet yra trys pagrindiniai augalai: citrinžolė, galangalas ir kafiro laimo lapai. Ši sriuba sūdoma tik žuvies padažu, o rūgštumo jai suteikia tik laimų arba tamarindų, arba jų abiejų sultys.
Gaminame:
5. Įpilkite į lėkštę ir pabarstykite šviežia kalendra.
Labutis, zivies padazas tai kas cia ? Jis tik perkamas ar galima ir pasigaminti? Aciu x
Sveiki,
prašau pasakyti, ar tailandietišką sriuba galima teikti tik iš karto išvirus, tarkim, man reikia nusivežti ją į svečius ir prireiks pašildyti. Ar kažkas atsitiks? Visur skaičiau parašyta, teikiama iš karto:)
Ačiū už atsakymą
Pagarbiai
Regina