8241
Beatos virtuvė

Figūriniai šventiniai sausainiai su spalvotu citrininiu glaistu

(30)

Sviestiniai sausainiai su vanile - klasikų klasika. Paprasti ir be priekaištų. Aptepti švelnių spalvų glajumi - tikra puošmena Velykų stalui ir geriausia dovana į Velykų bobutės krepšį. Vaikų ir suaugusiųjų traškanti laimė.

Reikės:
  • Sausainių tešlai:
  • 225 g sviesto
  • 80 g cukraus pudros
  • 10 g vanilinio cukraus miltelių
  • 1 kiaušinio
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. apelsino sulčių
  • 310 g (ir dar šiek tiek) miltų
  • Glaistui:
  • 200 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 3 v. š. (gali prireikti šiek tiek daugiau) citrinos sulčių
  • Maistinių dažų

  • Minkštą sviestą išplakite elektriniu mikseriu su cukraus pudra iki purumo.
  • Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.
  • Į plakinį pilkite apelsino sultis. Gerai išmaišykite.
  • Persijokite miltus su kepimo milteliais ir vanilinio cukraus milteliais. Dalimis berkite mišinį į sviesto masę ir gerai išmaišykite šaukštu, vėliau minkykite rankomis.
  • Leiskite masei pailsėti šaldytuve bent 1 valandą, kol ji sutvirtės.
  • Ant gerai miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą maždaug iki 0.5 cm storio. Minklė bus labai minkšta, todėl svarbu gerai miltuoti paviršių ir nepersistengti su kočėlu. Visi vargai ir nepatogumai bus atpirkti sausainių trapumu. Iškočiotame lakšte išpjaukite formele norimos formos sausainius.
  • Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 6-10 minučių arba kol sausainių krašteliai lengvai paruduoja.
  • Baigus kepti, leiskite sausainiais atvėsti, nes šilti jie bus labai trapūs.
  • Paruoškite glaistą. Elektriniu plakikliu iki baltų putų išplakite kiaušinio baltymą, sudedame cukraus pudrą, įspaudžiame citrinos sulčių. Išmaišome ir toliau plakame apie 5min., kol masė sutirštėja, pabąla ir pradeda blizgėti.
  • Glaistą padalinkite į atskirus dubenėlius lygiomis dalimis ir į kiekvieną įlašinkite pageidaujamos spalvos maistinių dažų. Gerai išmaišykite.
  • Ant atvėsusių sausainių konditeriniu teptuku tepkite glaistą. Jei jis per tirštas (lieka teptuko šuorelių žymės), įspauskite daugiau citrinos sulčių. Leiskite glaistui sutvirtėti, geriausiai pernakt.

 

IMG_7785_sausainiai

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 4,18 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (30)
Komentarai
  1. Mantvile parašė:

    ar laikytusi sie sausainiai, jei kepciau ant pagaliuko?

  2. sigita parašė:

    Sausainukai labai skanūs-mūsų mėgstamiausi-o ant pagaliuko laikosi puikiai-dažnai į darželį ar šventei kepu:)) tik aš naudoju plokščius pagaliukus (vaistinėje didelė dėžutė kelis litus kainuoja:P)

  3. austėja parašė:

    Kur randate maistinių dažų ? :>

  4. Justina parašė:

    šaunus receptas, tik man per daug glaisto gavosi, bet čia ko gero dėl to, kad sausainių per storų prisidariau, todėl mano patarimas būtų stengtis kuo plonesnius sausainius daryti, šitaip ir kiekis jų didesnis, ir geriau glaistas pasidengia. sėkmės!

  5. Karolina parašė:

    Norėčiau, paklausti,
    čia rašoma, jog reikia palikti valandai šaldytuve, kad sukietėtų.
    O jeigu aš tešlą padaryčiau vakare, įdėčiau į šaldytuvą ir tik kitos dienos vakarą formuočiau bei kepčiau sausainius, tešla man ne per daug sukietėtų? 🙂

  6. arnoldas parašė:

    Beta jei taves paklausiu kam reike plakti mikseriu jei ir tam blenderis ai dar norejau paklausti kokioje temperaturoje reike kepti. Sausainiusir kokius maistinius dazus naudoti ir man 11 tik metu tai man labai idomu kap kepti

  7. augustas padekit parašė:

    vias parduotuves isnarsiau kur klaipedoj rast tu dazu gal yra kuo pakeist dazus

  8. Ovidija parašė:

    Noriu išsikepti jų Vėlykoms. Jei išsikepčiau penktadienį, nesukietėtų iki sekmadienio?

  9. Lina parašė:

    labai sudomino, galvoju ir aš Velykoms kepti, turiu formelių su paveikslėlių užspaudimu ant viršaus, tikriausiai nepakils sausainiai kepant ir paveikslėliai neišsidarkys? Kaip nepakyla meduoliniai. Ar šie pakyla? Ir gal galima cukraus pudrą pakeisti smulkiu cukrumi?

  10. Inga parašė:

    Labai gardus sausainiai. Butinai kepsim ir vel 🙂

  11. Aure parašė:

    Sveiki Beata. Noriu kepti siuos sausainius. Ar galima butu issikepti pries kokia savaite? Nesukietes kaip manot? Juk kaledinius kai kepa tai esu girdejus kad net brandina kuri laika.

  12. Tania parašė:

    Sveiki, o koks sausainių kiekis maždaug gaunasi? ar nebus labai mazai jų, recepto produktų nedvigubinti?

  13. Ruta parašė:

    Sveiki,
    Ar as nematau ar neparašyta kiek miltų dėti?

  14. Laura parašė:

    Labai faini sausainiukai ir glajus cho cho cho

  15. Regina parašė:

    Miela Beata, gal galėtumėte patarti, iš kokios tešlos reikia kepti sausainius, naudojant kočėlą su figūrėlėmis.Ir kokias paslaptis reikia žinoti. Figūrėlės ant tešlos atsispaudžia gerai, bet, įkišus sausainius į orkaitę, visi ornamentai susilieja ir išeina paprasti sausainiai.

    • Beata Nicholson parašė:

      Kuo tešloje daugiau cukraus ir miltų, tuo kietesni sausainiai išeis, bet užtat kontūras ir formelės bus itin ryškios. Manau tam tiktų meduoliniai sausainiai.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.