Spausdinti

Turbūt jau nei vienas lietuvis neįsivaizduoja šventinio  stalo be jo didenybės karpio. Dažniausiai jį ruošiame su įvairiais padažais, drebučiuose ar keptą keptuvėje.

Bet šioms šventėms siūlau jį pagaminti kiek kitaip, galima sakyti, šiek tiek sveikiau. Tik neišsigąskit, tas sveikumas skoniui nepakenks, o kaip tik praturtins. Net nepajusite, kaip taip paruoštas karpis dings nuo stalo, ir būtent laimo gaivumas bus vienas maloniausių netikėtumų šiame recepte.

Karpis su morkomis, cukinijomis, svogūnais ir pomidorais orkaitėje iškeps per mažiau nei valandą, o ir garnyro jokio daugiau nebereikės.

Šventinis karpis laimo ir daržovių draugijoje

0
komentarai
12
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 nemažo karpio (išvalytas sveria ~1,5 kg)
žiupsnio druskos
žiupsnio juodųjų pipirų
1 laimo citrinos
ryšulėlio petražolių
1 cukinijos
2 vidutinių morkų
2 raudonųjų svogūnų
1 galvutės česnako
poros šakelių vyšninių pomidorų
šaukšto alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Išvalytą karpį iš visų pusių įtriname druska ir juodaisiais pipirais. Vienos žuvies pusės odelę įpjauname keliose vietose ir ten įdedame plonai pjaustytą laimą bei petražolių šakeles. Beje, laimo dėkime priklausomai nuo to, kaip labai jį mėgstate.

2

Į kepimo formą aukštesniais kraštais gražiai suklojame plonai pjaustytas daržoves: morką, svogūną, cukiniją. Taip sluoksniuojame du kartus, kad visiems pakaktų skanaus ir gerai prie karpio derančio garnyro. Kepimo popieriaus galite ir netiesti, „Kaiser Cuisine Line“ kepimo formos padengtos nepridegančia danga.

3

Daržoves paskaniname druska, pipirais bei alyvuogių aliejumi. Šalia į kitų daržovių draugiją dedame per pusę perpjautą česnako galvutę ir pomidorus su šakelėmis.

4

Šalia guldome  karpį ir dedame viską kepti į iki 190 laipsnių įkaitinta orkaitę. Kepame – 45 minutes uždengus folija ir 10 minučių be jos, kad karpis gražiai apskrustų.

Ingredientai
Patarimas

Daržovėmis praturtintas patiekalas puikiai tiks, kai per šventes norėsis kažko lengvesnio.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Seku jūsų receptus ir vis išmėginu kurį, radusi progą. Kalėdoms nusprendžiau paruošti karpį pagal šį receptą ir jis buvo puikus. Visi gyrė, o ir aš pati jaučiau pasidarbavusi puikiai. Be to, prie šio karpio priderinau baltą sausą vyną. Be to, receptą minimaliai pakoregavau – karpį įtryniau ne tik su juodaisiais, bet ir su baltaisiais pipirais. Visad žuvį ruošiu su baltaisiais pipirais, nes šis derinys man be proto patinka.

  2. aaa, puikiai pavyko, iš karpio file dariau, ant viršaus citrinos pamėčiau. Tikrai šventinis skonis. Ačiū 🙂

  3. Aš galvojau,kad Beata yra šiuolaikinė seimininke/virėja
    Bet ne,klydau. Ji aliuminio folija naudoja,kas yra žalinga jūsų organizmui! Nesuprantu kodėl ji apie tai nekalba. Tikriausiai niekas nemoka,nes ji tik dirba už reklamą.
    Taip kaip ir skiepai,vaidina kad skiepinosi,ir skleidžia propoganda kad ir visi kiti paskui ją sektų. Nonsense!!! Beata,atsibusj or pradėk žmonėm daryti gera! Jei nori būti populiari!

Rašyti komentarą