8241
Beatos virtuvė

Sūrio lazdelės

(13)

Puikus užkandis bet kokia proga. Geriausia alternatyva pirktiniams dalykams, skirtiems pakramsnoti.

Reikės:
  • 2 didelių lakštų šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 150 g fermentinio sūrio
  • 2 šaukštelių aguonų
  • 2 šaukštelių kmynų
  • 2 šaukštelių pankolių sėklų
  • 2 šaukštelių kuminų sėklų
  • 2 šaukštelių linų sėmenų
  • žiupsnelio maltų saldžiųjų paprikų
  • žiupsnelio kario prieskonių mišinio
  • žiupsnelio druskos
  • vandens

Gaminame:

  1. Šaldytos tešlos lakštus išpakuojame ir paliekame 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio dėsime lakštus, šiek tiek pabarstome miltais.
  2. Sūrį sutarkuojame smulkia sūrio tarka.
  3. Sūrį ir visus prieskonius padaliname pusiau arba tiesiog turėkime omenyje, kad visko reikės berti du kartus. Ant  vieno ištiesto tešlos lakšto barstome pusę tarkuoto sūrio, ant sūrio – šiek tiek kario bei paprikos miltelių, beriame kmynus, kuminų ir pankolių sėklas, taip pat aguonas, labai lietuviškus linų sėmenis ir viską vainikuojame druskos žiupsneliu.
  4. Kito tešlos lakšto paviršių patepame vandeniu. Tai lengviausia padaryti konditeriniu teptuku. Atsargiai pakeliame lakštą ir pateptą vandeniu pusę klojame ant sūriu bei prieskoniais pabarstyto tešlos lakšto taip, kad jų kraštinės sutaptų.
  5. Tada imamės kočėlo – atsargiai, bet tvirtai paspausdami kočėlą, kočiojame lakštą tolygiai aukštyn ir žemyn, kad abu lakštai ir įdaras susispaustų, o tešla plonėtų ir platėtų. Kočioti tol, kol tešlos lakšto plotas padidės apie 50 procentų. Lakšto vartyti nereikia.
  6. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepame vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstome tarkuoto sūrio bei prieskonių – kaip ant pirmojo, o dabar jau apatinio tešlos lakšto.
  7. Dabar peiliu išilgai perpjauname lakštą pusiau, tada kiekvieną ilgą juostą pjaustome 1.5-2 cm juostelėmis ir kiekvieną jų kelis kartus susukame, guldome į sviestiniu popieriumi išklotą skardą.
  8. Šauname į 200 laipsnių orkaitę ir kepame 7-10 min.

Kai kurių šiame recepte naudojamų prieskonių galite atsisakyti arba pakeisti kitais bei išbandyti kitokių skonių derinių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. akvile parašė:

    Sveiki, o galima bemielę tešlą pakeisti mieline?:)

  2. Ieva parašė:

    Puikus ir lengvas receptas!Vakar prikepiau dvigubą porciją naujiesiems 🙂

  3. Gitana parašė:

    O aš šiandien kepsiu šias lazdeles ir tikrai manau patiks:)

  4. Ndagnio parašė:

    Vakar taip pat kepiau. Tik prieskonių dėjau pagal savo skonį. Puikumėlis!

  5. Judita parašė:

    Ačiū, Beata, už nuostabų receptą 🙂 Namai kvepia, net seilės tįsta, o ir skonis nuostabus 🙂 Mano svečiai bus tikrai patenkinti..

  6. Indra parašė:

    Labai ,labai skanu 🙂 pasidariau namie ,tik sūrio daugiau dėjau 🙂

  7. Giedre parašė:

    na pabandziau si lengva receptuka, tik as nedejau tiek visokiu prieskoniu, ka turejau ta ir dejau:) t.y. suris, uogine paprika, saldzioji paplrika, kmynai ir druskyte, gavosi superiniai.Nuo stalo padulkejo:)
    Aciu Beta

  8. Giedre parašė:

    na pabandziau si lengva receptuka, tik as nedejau tiek visokiu prieskoniu, ka turejau ta ir dejau:) t.y. suris, uogine paprika, saldzioji paplrika, kmynai ir druskyte, gavosi superiniai.Nuo stalo padulkejo:)
    Aciu Beata

  9. Saule parašė:

    Niekur nerandu jusu per TV rodyto recepto – astrus avinzirniai, kepti orkaiteje. Negaliu atgaminti prieskoniu mikso.. Issiviriau avinzirnius, o nezinau, kaip daryti:-) Gal galetumete ikelti recepta?

  10. As parašė:

    O galima truputuką pasunkinti receptą:)
    Gal galima sluoksniuotą tešlą keisti namine tešla iš ruginių miltų:)
    Tik kur gauti jos receptuką:)?

  11. Aurelija parašė:

    Labai skanus užkandis užkariavęs namiškių skrandžius! Dėkoju už receptą!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.