8241
Beatos virtuvė

Super sočios salotos

(8)
Reikės:
  • 1 skardinės (400 g) baltųjų pupelių
  • 100 g
 ar mažiau špinatų lapelių
  • 700 g sviestinio moliūgo
  • 2 obuolių
  • 50 – 100 g minkšto ožkos sūrio ar fetos
  • 1 saujelės petražolių
  • 70 g skrudintų lazdyno riešutų
  • alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, muskato – moliūgui įtrinti
  • padažui:
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų balto vyno ar obuolių acto
  • 1 šaukštelio medaus
  • druskos, pipirų

Moliūgas! Jis tikrai dar turėjo išgyventi? O gal jau ir prie pabaigos? Tada ta atsisveikinimo proga siūlau labai skanias, sočias salotas ar pietums ar vakarienei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite jį mažais kubeliais. Ištieskite kepimo skardą kepimo popieriumi, suberkite moliūgus, užpilkite truputį alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, muskatu, lengvai sumaišykite ir kepkite, kol gabalėliai bus minkšti ir auksiniai. Tai užtruks apie 25 minutes. Arba galite padidinti ugnį, kad susikaramelizuotų ir pajuoduotų šiek tiek krašteliai. Kai iškepė, išimkite iš orkaitės, kad truputį pravėstų.

Taip pat paskrudinkite lazdyno riešutus keptuvėje ar toje pačioje orkaitėje, kur kepa moliūgai. Jei orkaitėje, tai kepkite apie 10-15 minučių, kol atrodys geltoni ir atsiskirs luobelė. O jei keptuvėje, tai viskas vyks greičiau, tik stebėkite ir vis maišykite, kad per daug nesukeptų. Tada atvėsinkite, rankomis patrinkite, kad nusiimtų luobelė ir supjaustykite į mažesnius gabalėlius riešutus. Galite ir daugiau taip riešutų pasiskrudinti ir juos laikyti stiklainyje sandariai, kai reikės uždėti ant košės ar kitų salotų.

Pasigaminkite padažą, sumaišydami visus ingredientus kartu. Įberkite druskos pagal skonį ir gerai išmaišykite.

Jei naudojate jau išvirtas pupeles iš skardinės, nusunkite per sietelį jų skystį. Nusunkti pupeles reikia ir tuo atveju, jei virsite jas patys. Obuolius supjaustykite kubeliais, petražoles smulkiai supjaustykite. Tada jau viską berkite į dubenį, uždėkite špinatų lapelius ar kitas salotas, dėkite iškeptą moliūgą, lazdyno riešutus ir užpilkite padažo. Atsargiai išmaišykite, kad nepasidarytų košė. Galite serviruoti ir be padažo, atskirai į lėkštes, užpilti padažo ir uždėti ožkos ar fetos sūrio. O sūrį ir rankomis galite sutrupinti ant salotų, o jei labai jau tepamas ožkos pieno sūris, tai sumaišykite su visomis salotomis, kad pasiskirstytų skoniai.

Na ir viskas. Salotos išstovės šaldytuve ir kelias dienas, jei iš karto nesuvalgysite. Tiks ir į pietų dėžutę susipakuoti. Skanaus!

IMG_3864

IMG_3916

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    Ar galima vietoj sviestinio moliūgo naudoti squash (vis dar nežinau, kaip Lt vadinti jį, hm)?

  2. Milita parašė:

    Šiandien šios salotosbus mūsų šeimos soti, skani vakarienė.:))

  3. Julija parašė:

    Ar galiu moliūgą pakepti keptuvėje, neturiu orkaitės 🙁

  4. Jonė parašė:

    Tikrai nuostabiai gardžios bei sočios salotos ir tai puikus būdas sudoroti užsilikusias moliūgų atsargas!

  5. Villmantė parašė:

    Puikios salotos, tiesiog super receptukas. Visiems tiko ir patiko. Labai skaniai suvalgėm vakarienei šias salotas

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.