8241
Beatos virtuvė

Su pankoliais keptos bulvės

(0)
Reikės:
  • 500 g bulvių
  • 500 g pankolio
  • 30 g džiūvesėlių
  • 30 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 20 g kaparėlių
  • 1 šaukštelio pankolio sėklų
  • alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio čili skiedrelių
  • druskos, pipirų
  • pankolio šakelių papuošimui

Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir gaiviu kaparėlių rūgštumu tikrai suteiks sotumo ir jaukumo jausmą.

Bulves nuskutame, supjaustome į keturias dalis. Apverdame sūriame vandenyje 20 minučių. Pankolius taip pat perpjauname per pusę ir padaliname į 8 dalis ir taip pat apverdame sūriame vandenyje 10 minučių. Suverčiame apvirtas bulves ir pankolius į keramikinį ar stiklinį kepimo indą, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei žiupsniu druskos ir atsargiai pamaišome.

Dubenėlyje sumaišome džiūvesėlius, tarkuotą sūrį, pankolio sėklas, kaparėlius, čili skiredreles su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sumaišome rankomis, kad būtų kaip trupiniai. Suberiame trupinius ant bulvių ir pankolių, šauname į įkaitintą orkaitę iki 200C ir kepame 25 minutes. Papuošiame pankolio šakelėmis ir patiekiame iškart.

Print Friendly

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.