Spausdinti

Spintelės pyragas

0
komentarai
180
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

1 indelio kondensuoto pieno
3 kiaušinių
100 g sviesto
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo milteliu
1 skardinės konservuotų persikų (galima pakeisti obuoliais)
migdolų drožlių pabarstymui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Puodelyje išlydome sviestą.

2

Kol sviestas lydosi į dubenį mušame 3 kiaušinius ir lengvai išplakame šluotele.

3

Į kiaušinius lėtai supilame sutirštintą pieną, masę visą laiką plakdami šluotele.

4

Išlydytą sviestą taip pat įmaišome į kiaušinių ir sutirštinto pieno masę.

5

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įsijojame į tešlą ir gerai išmaišome šaukštu.

6

Į kepimo skardą įklojame kepimo popierių ir supilame paruoštą tešlą.

7

Ant tešlos viršaus išdėliojame konservuotų persikų puseles ir dosniai pabarstome migdolų drožlėmis.

8

Kepame 190 laipsnių orkaitėje, 35 – 40 minučių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Darysiu tvarka ryt virtuveje ir bandysiu ta spinteles pyraga …tik migdolo drozliu ir persiku zinau tiksliai nerasiu,gal tiks vietoj persiko konservuotos kriauses ir kokoso drozles?

  2. Darysiu tvarka ryt virtuveje ir bandysiu ta spinteles pyraga …tik migdolo drozliu ir persiku zinau tiksliai nerasiu,gal tiks vietoj persiko konservuotos kriauses ir kokoso drozles?

  3. Labai dėkinga už receptą, bet mes dėjome kakavinį kondensuotą pieną ir riešutus, nes namie be manęs niekas šiltų skanių vaisių pyrage nevalgo ir nevalgys. O viršui pabarstukų turėjau, tai visai nenusivyliau. Kitą kartą mėginsiu namie pareklamuoti paprastą sutirstintą pieną.

  4. Sveiki norejau paklausti kiek mil. kondencuoto pieno reikia deti, nes gyvenu Anglijoj ir man rodos cia indeliai yra mazesni nei Lietuvoj.

  5. Sveiki norejau paklausti kiek mil. kondencuoto pieno reikia deti, nes gyvenu Anglijoj ir man rodos cia indeliai yra mazesni nei Lietuvoj.

  6. Sveiki.
    As si pyraga kepu kaip paprasta keksa be persiku ir migdolu.
    Ir iskarto dvi porcijas nes greitai susivalgo 🙂

  7. Laba diena.Noriu jusupaklausti ar orkaite turi but ykaitus?Kepiau skonis geras tik man truputy permazai gal iskilo…

  8. Čia neradau nei vieno recepto, ir dar mąsčiau kaip galima vadinti receptais, kai jų nėra.
    Kyla klausimas, kas yra patiekalo receptas. Tai yra brangus, sudėtingas ir vertingas kurinys. Neveltui sakoma, kad maistas, tai vaistas. Į receptą įeinantys produktai, t.y.bruto, netto. Pagal bruto skaičiuojama patiekalo kaina, pagal netto-galutinis svoris, maistinė, energetinė vertė, kai kuriose šalyse net pagrindinė vertė. Kad receptas būtų tikslus, atliekami ne mažiau kaip trys kontroliniai virimai ir kepimai, galutiniam , tiksliam svoriui nustatyti.
    Pvz.:bulvių piurė receptas.
    Produkto pavadinimas-bulvės, bruto-1100 g, netto-800 g, kaina-1 lt, suma-1,10 lt.
    Pienas, bruto-160g, netto-150g, kaina-2, 30 lt, suma-0, 36 lt
    Sviestas, bruto-50g, netto-5o g, kaina-10 lt, (kg), suma-0, 50 lt
    Viso-1 kilogramas bulvių piurė .
    Bulves išvirti, nukošti, nugarinti, sutrinti , pilti karštą pieną, pakaitintą sviestą, ir maišyti iki purios masės.
    (Kainos orientacinės, iš prekybos centrų).
    P.S.Leidžiant knygas, šalia tokių receptų privalo būti nurodyta energetinė, maistinė ir cheminė vertė. Jūsų kuriami patiekalai yra šaunūs, bet tai nėra reeceptai ,norėčiau, būtų kuriami receptai, nes tik taip yra kuriamas , tobulinamas kulinarijos menas, kuris yra neteisėtai primirštas.

  9. Beata, ačiū už receptą! Šiandien mano devynmetis sūnus šį pyragą gamino.
    Tad namuose nuotaika pakili, laukiam kol pyragas atvės.
    Mes vietoj persikų dėjom obuolių skilteles, o vietoj migdolų – lazdyno riešutus pasmulkintus. Mums šis derinys patiko 🙂

  10. Miela Beata ,aš neturiu tokiu indu ,kai kepu standartinėse orkaitės skardose gaunasi plonas pyragas ,kaip žinoti kokie indai geresni ar iš stiklo ar dar kokie ,(aišku nelabai brangus) Labai laukiame visą šeima jūsų laidos.Sėkmės

  11. Miela Beata ,aš neturiu tokiu indu ,kai kepu standartinėse orkaitės skardose gaunasi plonas pyragas ,kaip žinoti kokie indai geresni ar iš stiklo ar dar kokie ,(aišku nelabai brangus) Labai laukiame visą šeima jūsų laidos.Sėkmės

  12. Ačiū už receptą! Tuoj, sekančią dieną susipirkau produktus ir išbandžiau „Spintelės pyragą”. Tikrai gavosi skanus pyragas ir jau ne vienai šeimininkei daviau receptą…tik gal kiek brangokas:) , bet skanus, išsikėlęs, purus. Kuo daugiau parastų, nebrangių receptų pateikite. Lauksiu! Sekmės, Beata!

  13. Aciu uz puiku recepta. Labai nesudetingas, bet nerealiai skanus. Dariau su ananasais, nes persiku negavau. Visiems begalo patiko. Kepsiu tikrai dar ne 1 karta.

  14. Gerbiama Beata, jūs vis tiek manęs nesupratote. Prašau neminėti recepto, tai yra didelis pažeidimas. Kuriate patiekalus, ir kurkit. Aš, kaip specialistė, manau tai didelis pažeidimas rašyti tai, ko nėra. Trumpai peržiūrėjau jūsų literatūrą, parašytas knygas, ten minimi receptai, kurių net nėra.
    Kurkit patiekalus, rašykit knygas, bet neminėkit to, ko nėra.

  15. man ir mano seimynai labai patiko sis pyragas bet dariau dviguba norma.norejau paklausti ka galima pamainyti vietoj kondensuoto pieno?

  16. Mano pirmasis kepinys! Beata, Jūs mano įkvepėja, visai nemokėjau ir noro netūrėjau nieko kepti, bet kartelį žiūrėjau jūsų laidą ir kaip tik kepėt šį pyragą, pabandžiau ir puikiai pavyko, jau n kartų kepiau ir visada gaunasi skanuuuus : )

  17. Tikrai labai geras,paprastas ir skanus ,tikras”spinteles”pyragas.As neturejau nei persiku,nei obuoliu,nei migdolu drozliu.Spintelej radau gal sauja kokoso drozliu,ir nuo kaledu uzsilikusi indeli”orange&lemon peel”.Paragavus tesla supratau ,kad tos saldziai rugstokos zieveles labai tiks.Ir tiko!Gavosi toks balto sokolado su citrininiu prieskoniu pyragas.Taigi aciu uz recepta.

  18. tikrai nuostabus pyragas.tokspaprastas receptas ir greitai paruosiamas.kelis kartus kepiau ir visada pavykdavo…. Labai aciu uz toki paprasta recepta.labai megstu beatos virtuves patiekalus.jie gana nesudetingi.BEATA nuosirdus linkejimai nuo kedainietes

  19. Pažiurėjau laida jūsų šiandien kaip darėt ta pyraga tai sugalvojau pasidaryti nors tokiu dalyku nedarau virtuvėja ne mano sritis, bet atrodo kad viskas gerai gavosi.Tik buvo sunku su miltais kiek tie 200gr yra:) Dėkoju už recepta 😉

  20. Laaaabai skanus pyragas,tik aš dėjau obuolių ir razinų,nes persikų nei spintelėj,nei kur kitur neradau .

  21. Pyragas išties super!!! Man patiko!!! Noriu pasiteirauti o šį tešlą skaitosi kaip biskvitinė? 🙂

  22. Sveiki,

    gaminau si pyraga, buvo ziauriai skanu, tik klausimelis toks iskilo. Man kazkodel persikai „pajudejo is savo vietos”? Gal todel, jog iskepusi pyraga dar palaikiau orkaiteje?:)

  23. Kepu šį pyragą jau antrą kartą ir mano tėveliams begalo patiko, tikiuosi bus ir dar tokių skanių ir nesudėtingų pyragaičių. 🙂 😀 🙂

    Beata tu esi neriali 🙂

  24. Laba diena Beata,

    Ziuredama jusu laida kaip tik kai gaminote si pyraga pagalvojau , eit mamos paprasyt , kad nupirktu ingridiantus, kadangi man tik 14 metu. Nesenai kepiau ir isejo puikiai! Ir seimai ir draugams labai patiko. Aciu uz recepta 🙂

  25. Laba diena Beata,

    Ziuredama jusu laida kaip tik kai gaminote si pyraga pagalvojau , eit mamos paprasyt , kad nupirktu ingridiantus, kadangi man tik 14 metu. Nesenai kepiau ir isejo puikiai! Ir seimai ir draugams labai patiko. Aciu uz recepta 🙂

  26. Pyragas tikrai labai skanus. Tik turiu klausimėlį Beatai. Ar gausis tas pyragas jei darysiu tešlą be sviesto ar kokio kito riebalo? Ar gal galima pakeisti kuo kitu, pvz.: aliejumi, ir minimum kiek reikia jo dėti? Esam skrandininkų šeima, tai nuo visokiausių riebaliukų mums pilvukus skauda 😉

    P.s. ačiū už nuostabius receptus, visuomet pavyksta padaryti ir visuomet skanu!

  27. o svarbu koks sviestas naudojamas (t.y. paprastas ar butinai kepiniu turi buti)? patiko, kad lengvai padaromas ir purus, minkstas, bet saldokas :)))
    Gal kas kokiu kitokiu vaisiu ismeginote, kuo dar galima paivairinti? 🙂

  28. Labai puikus pyragas, patiko ir šeimynai ir kolegėms, paprastas, lengvai pagaminamas. Persikus keičiau ananasais gavosi taip pat labai skanus.Daugiau tokių paprastų ir skanių gaminių, ačiū Beatai.

  29. laba diena,noriu padekoti mielai Beatai uz si super receptuka!ACIU uz si ir visus kitus,sekmes ir toliau gaminant.

  30. Laba diena, Jūsų pyragas yra išties skanus ir labai tiko Velykoms, tačiau pyragui auštant persiko puselės susmuko į pyrago vidų palikdamos negražias skyles… Ar taip nutiko nes persikas tiesiog yra per sunkus? Gal yra kokia paslaptis, kaip galima to išvengti?

  31. Perskaičiau puikius atsiliepimus apie šį pyragą- dabar jis dar kepa orkaitėj, kvapą jaučiu ir kitame kambaryje. Pažiūrėsim, koks rezultatas (tikiuosi paties geriausio). Parašysiu paskanavus.

  32. Štai ir paragavom, iš tikro labai skanus ir geros išvaizdos pyragas, nors neturėjau drožlių pabarstyti, ir gaminimas greitas, paprastas. Persikai labai gražiai pusiau susmego tešloje.

  33. Labai skanus! kaip manote,ar tiktu issikept kaip biskvitinius lakstus pertepimui su grietinels ir braskemis,ar nebus per „sotus” tortukas?aciu

  34. Labai skanus pyragas :)) Tik nezinau, ka blogai darau, kad jam iskilus, labai greitai subliuksta ir tampa slapias?

  35. Laba diena Beata.Sakykit prasau darau viska pagal recepta,idedu i orkaite jau ikaitinta,kai iskepa tereikia isimt ir pyragas susmunka,pasidaro guminis,ka ne taip darau?Lauksiu jusu paaiskinimo.Sigita

  36. Pyragas nerealus, skonis fantastinis !!! Ypac man tokiai kepejai- paskutini karta gal pries 10 metu kepiau. Dabar sakiau, kepsiu ir kepsiu, juk taip paprasta ir taip skanu! 🙂 Aciu! 🙂

  37. Tiesiog nuostabus!! As naudojau avietes vietoj persiku ar obuoliu, nes pyragas saldus o avietes rugstelna.Tiesiog puiku!:)

  38. Kad ir būtų naudinga prie recepto matyti ir visą netto ir brutto, kurie, beje yra privalomi, visuose maitinimo istaigose prie kiekv patiekalo, ten, kur aš gyvenu, bet ar yra būtina? Visi Beatos receptai man yra pavykę ir kaip gera šeimininkė – aš pati pasiskaiciuoju ( mazdaug ) kas ir kiek : imkim tiek ir tiek išleidau pietūms ir elektros sanaudas priskaičiuoju, tik aišku, savo laiko ne. Taip turbūt kiekv iš mūsų gali padaryt, nereikia nei Beatai 🙂

  39. labai puikus,lengvas ir nuostabus pyragaslikau suzaveta ir nustebinau svecius.pavyko puikiai,greitas receptas,nepavykti turbut negali 🙂 aciu aciu aciu.o siandien kartosiu ir nesiuosi i gimtadieni 🙂

  40. labai mėgiamas pyragas, kepiau gal 5 kartus, bet visą laiką vidurys liko neiškepęs, bandžiau kepti žemesniame lygyje, bet nepadėjo. Kepu naudojant apatinį ir viršutinį kaitinimą. Gal galėtumėt patarti, kad vidurys liktų iškepęs? 🙂 Ačiū.

  41. Labai skanus gavosi! Tik dariau šiek tiek kitaip – su bananais ir kokosais 🙂 Vyrui labai patiko! Ačiū, Beata !:)

  42. atrodo labai skaniai, noriu puse uzdet avieciu, puse obuoliu, siaip noriu avieciu, bet jei bus neskanu, su obuoliais butu. tik noriu paklaust, ar galeciau uzmaisyt tesla ir per nakti laikyt, o ryte iskept? ar skanus liktu, jei vakare iskepciau ir is ryto patiekciau? jei taip, kur ir su kuo uzdengta per nakti laikyt reiketu. labiau is vakaro noreciau issikept, nes ryte laiko nebus, bet ar jis liktu skanus, nesukietetu? ka rriktu daryt kad nesukietetu? labai prasau atsakykit labai reikia, aciu

  43. Ar galima vietoj persiku, i pati gala padet sausainiu pvz. oreo arba gaideliius, tada patept rududu ir uzpilt sia tesla?:)

  44. Vyro giminaitė Lenkijoje kepa panašų pyragą, tik vietoj kondensuoto pieno maišo kiaušinius su 200 gr grietinės, o persikus deda ant viršaus po 15 min kepimo, tada jie nepaskęsta tešloje. Migdolų drožles prieš dedant ant pyrago pakepina kelias minutes su trupučiu sviesto ir cukraus, gaunasi kaip lengva glazūra.

  45. Sveiki, o man sis pyragas gavosi labai puikus, nes persikus as dejau pyrago dugne ant sviestinio popieriaus, o ant ju pyliau tesla. Kai pyragas iskepe, apverciau dugnu i virsu ir pati didziai nustebau – vaizdas buvo nepakartojamas. Aciu Beatai !

  46. Laaaabai skanus pyragas iškepė, iš tiesų nesitikėjau tiek iš tokio paprasto recepto 🙂 Ačiū Beata. Galvoju ar tešla tiktų kaip torto biskvitas?

  47. Du kartus kepiau tą pyragą ir abu kartus neiškepė vidurys. Pirmą kartą kepiau silikoninėje formoje, antrą kartą -metalinėje skardelėje. Turėjau dar ilgiau kepti, tai kraštai lieka sausi ir tik tada iškepa vidurys. Trečią kartą kepsiu keksiukų formose, jei irgi nepavyks, išbrauksiu jį iš savo kepinių sąrašo. O gaila… Atrodė geras receptas, puikiai atitinkantis mano reikalavimus (viską išmaišai ir kepi, be jokių ten plakimų, giretinėlių, želatinų, baltymų ir kitų „tiuningų”)

  48. Beata, Jūs esate puiki!

    Tiką kepiau pyragą pagal šį receptą ir nenusivyliau. Bet vietoje migdolų drožlių dėjau tarkuotos citrinos žievelės ir cinamono.

    Sėkmės tolimesniuose receptų kūrimuose ir šeimynos lepinime 😉

  49. Neturiu namie svarstykliu produktams sverti,saukstais kiek bus 200gramumiltu,gal kas praktikuojate-mano mama visada dedavo saukstais,kiek kiausiniu ,tiek saukstu miltu.

  50. Sveiki, kondensuotas pienas turi būti saldintas ar nesaldintas? Ir ar persikus supjaustyti mažesniais gabaliukais prieš dedant į tešlą?

  51. klasiškas skonis lux kelis kartus kepiau su persais dziovintom slyvom, uogiene serbentu juodu visada super iškepes sesei ,draugams visi išgriuvo nuo superinio skonio ! o recepto pasakius visi mustemba koks nesudedingas ! didelis dekui jums super žmogus esat visada spindinti kaip saule ! ačių

  52. Ar persikus, kuomet dedi ant tešlos viršaus reikia įspausti? Ir man pirmo pyrago viršus kiek pasvilo, tikriausiai dėl migdolų drožlių? Ir ką galima būtų daryti, kad kiek sultingesnis pyragas būtų? Dėti daugiau persikų?
    Gražios dienos! 🙂

  53. O ar galima iš tos pačios tešlos kepti keksiukus? Gal kas bandėte? Ar reikėtų keksiukams kažko įdėti daugiau/mažiau?

  54. vis kepu šitą nuostabų pyragą ir ekspermentuoju su įvairiausiais priedais, jau išbandžiau vietoj persikų obuolius, bananus, kriaušes šiandien dėjau braškes ir ant viršaus sudėjau bounti šokolado gabaliukus. tiesiog viskas tinka!

  55. Sveiki, kepiau ir as si pyraga! patiko labai tiek man kiek vyrui:) tiesa,man kazkaip truko slapumos, o vyrui buvo labai skanus. Ir siek tiek apdege virsus nors kepiau tiksliai taip kaip nurodyta. Siaip labai lengvas, paprastas ,bet ne prasto skonio pyragas! kepsiu dar nekarta. Tik gal mazesneje temperaturoje,kad vrsus neapdegtu;)

  56. Sveiki, kepiau ir as si pyraga! patiko labai tiek man kiek vyrui:) tiesa,man kazkaip truko slapumos, o vyrui buvo labai skanus. Ir siek tiek apdege virsus nors kepiau tiksliai taip kaip nurodyta. Siaip labai lengvas, paprastas ,bet ne prasto skonio pyragas! kepsiu dar nekarta. Tik gal mazesneje temperaturoje,kad vrsus neapdegtu;)

  57. Laba diena,pyragas puikus,aciu,tik perskaiciusi komentarus suabejojau ar as teisingai supratau,as dejau sutirstinta piena su cukrumi,o reikia be cukraus ? nes man buvo per saldu.

  58. Sveiki, jei neturiu kepimo miltelių ar nesigaus pyragas? Ir ar tiktų kokoso drožlės vietoj migdolų?

  59. Viskas yra uoga esu išbamandes visiem patiko kerta visi
    Noriu paklausst
    Norių sesut riebesne iškepti
    Bet ar galima deti 200gr sviesto ar piragas nepasauses nebus toks trupantis

  60. O sutirštintas pienas saldintas ar ne ? Kaip suprantu reikia pilti jį, tai nesaldintas…nes saldintas ne skystas. Tada klausimas o kur cukrus ?

  61. Nesuprantu kas ne taip.
    Po 45min. tikrinu pyragą – vidurys skystas! Palikau dar 10min., rezultatas panašus. Uždengiau folija, nes pradėjo degti kampai, dar 20min. ir vis vien vidurys neiškepęs visiškai (toks vaizdas, kad sirupas nuo konservuotų persikų susimaišė su tešla ir trukdo jai iškepti, nors nuvarvinau kiek įmanoma).
    Niekada neturėjau jokių problemų su šita orkaite, net ir termometrą viduje turiu.
    Kepu 170°C, nes su ventiliatoriumi.
    Gal kas kokį patarimą turite?

  62. Su vaikais šiandien kepėme šį pyrago ,patiko naudojome šaldytus rabarbarus ,labai puikiai tiko jų rūgštumas ir drėgmės pridavimas saldžiam pyragui ☺️

Rašyti komentarą