Spausdinti

Čia susitinka viskas, ką nesunkiai rasite bet kurioje parduotuvėje ar turguje. Žinoma, šis patiekalas užtikrintai atstovauja Lietuvai. Kopūstas yra nuostabi daržovė, kurią nebrangiai nusipirkę ir paruošę gausite vertingų maistinių medžiagų. Troškinti kopūstai ir obuolių sultys čia sukuria švelnų saldžiarūgštį skonį, o gerai paskrudinta ir ilgai troškinta šonkaulių mėsa tarsi pati nuo kaulo neriasi. Tiks ir tėčiui, ir uošviui. Skaniausia, žinoma, su karštomis bulvėmis arba su bulvių koše.

 

Šonkauliai su troškintais kopūstais ir obuoliais

0
8
Porcijos
3 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val. 10 min.

Reikės:

1 kg kiaulienos šonkaulių
0,5 vidutinio dydžio kopūsto
1 svogūno
3 šaukštų aliejaus kepti
apie 0,5 l rūgščių obuolių sulčių
1 didelio saldaus obuolio
1 kupino šaukšto grūdėtųjų garstyčių
2 laurų lapų
druskos
juodųjų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Šonkaulius supjaustome porcijomis, gausiai pabarstome druska ir pipirais, apkepame puode storu dugnu su įkaitintu aliejumi. 

2

Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais. Šonkauliams gražiai apskrudus, suberiame svogūnus, lengvai juos apkepame ir supilame obuolių sultis, paliekame troškintis apie pusvalandį.

3

Plonomis juostelėmis supjaustome kopūstą, sudedame į puodą su šonkauliais, sumažiname kaitrą ir troškiname 10–15 minučių. is patikriname, ar neišgaravo skystis. Jei reikia – įpilame dar sulčių arba vandens. 

4

Nulupame obuolį, supjaustome skiltelėmis ir sužeriame į troškinį. Ten pat įmetame laurų lapus ir dar patroškiname, kol obuoliai suminkštės.

5

Baigdami gaminti sukrečiame garstyčias, labai atsargiai išmaišome. Dar kelias minutes patroškiname, išjungiame kaitrą ir paliekame uždengtą puodą 5–10 minučių, kad visi skoniai susidraugautų. Patiekiame šiltą.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą