8241
Beatos virtuvė

Šokoladinis burokėlių pyragas

(13)
Reikės:
  • 175 g miltų
  • 2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių
  • 75 g kakavos
  • 220 g cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 3 kiaušinių
  • 225 g žalių burokėlių
  • 200 ml bekvapio ar riešutų aliejaus
  • aviečių, bruknių bei mėtų/čiobrelio papuošimui
  • ganašui:
  • 100 g juodojo šokolado (70%)
  • 100 ml grietinės

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite, tiks visam rudeniui ir ilgiems žiemos vakarams – juk burokėliai ilgai išsilaiko švieži, sultingi ir gardūs. O dėl formų labai besisielojančias drauges dar galėsite nuraminti, kad šis desertas juk iš daržovių. Tik neperkepkite pyrago, antraip jis išsausės. Skanaus artėjančio savaitgalio!

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Išklokite kepimo popieriumi apvalią, atsegamą kepimo skardą (20- 22 cm). Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir kakava. Sumaišykite kartu su cukrumi bei druska.

Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. Kiaušinius išplakite su aliejumi ir suverskite tarkuotus burokėlius. Išmaišykite. Miltus po truputį supilkite prie burokėlių ir išmaišykite gerai. Tešla bus gana tiršta.

Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30-35 minutes. Svarbu neperkepti pyrago, kad neišsausėtų, tai geriau jau patikrinti mediniu pagaliuku ir po 25 kepimo minučių. Ganašui šokoladą ištirpinkite virš vandens garų vonelės ir leiskite jam kiek pravėsti. Sumaišykite su grietine.

Kai pyragas atvės, užtepkite kremo ant pyrago arba konditeriniu švirkštu išspauskite kremą ir papuoškite avietėmis, gervuogėmis ar bruknėmis bei mėtų ar čiobrelio lapeliais.

BV Ruduo7850

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Rūta parašė:

    Sveiki, o kas yra „smulki burokinė tarka“? ta tokia kur panaši į trintuvę parmezanui? noriu bandyti, bet bijau sutarkuoti per stambiai, iš anksto ačiū už atsakymą.

  2. Ervina parašė:

    vat ir man iš karto klausimas – smulki ir burokinė juk skirtingos tarkos,tai kurią naudoti? gaila.atsakymo nėra,o jau taip užsimaniau rytoj kepti..

  3. Jurgita parašė:

    Sveiki, o aš kepsiu jau šįvakar 🙂 Tarka smulkesnė nei burokinė!

  4. Vilija parašė:

    Ačiū,Beata!Labai labai labai skanus.Viskas, ką gaminu pagal tavo receptus-pavyksta.Net pati savimi didžiuojuos :), dar turint omeny, kad kulinarė esu tikrai nekokia 🙂

  5. laima parašė:

    Sveika,Beata, aciu uz recepta. Pyragas gavosi skanus, bet viena beda – pjaustant visas sutrupejo. Gal zinot kur suo pakastas?

    • Beata Nicholson parašė:

      taip galėtjo taip būti, jei buvo galbūt perkeptas? be to, kai pyragas turi daugiau papildomų priedų visokių vaisių ir daržovių jis nėra toks vientisas, nes kaip žinia daržovės neturi to baltymo gliuteno kuris suklijuoja viską kaip miltai taiva dėl to ir trupėjo

  6. Monika parašė:

    Nuostabus pyragas! Vyras taip kreivai žiūrėjo į burokėlių ir kakavos derinį, bet ragaudamas NET DUKART pagyrė! O tai iš jo pusės – aukščiausias įvertinimas.

  7. Ausra parašė:

    Netiketai nuostabus skonis 🙂

  8. Edita parašė:

    Pyragas gavosi tobulas:) cukraus dėjau 150g ir saldumo netrūko. Vaikai nepatikėjo, kad su burokais, sakė negali būti:)

  9. Danguolė parašė:

    Kepiau šitą gražuolį.Aišku niekas nesurado burokėlių.Man skanus.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.