8241
Beatos virtuvė

Šiltos salotos su kepta lašiša

(12)
Reikės:
  • 1 didelės romėninės salotos
  • 1 cukinijos
  • 1 didelio puodelio konservuotų ar išvirtų avinžirnių
  • 2 šaukštų garstyčių
  • 2 šaukštų medaus
  • geros saujos vyšninių pomidoriukų
  • 200 g lašišos filė
  • keleto saulėje džiovintų pomidorų
  • druskos, pipirų
  • kelių šaukštų lukštentų kanapių sėklų
  • šaukšto aliejaus kepimui

Tai tokie geri pietūs ar vakarienė, kad sunku ir patikėti. Ir sotūs, ir maistingi, dar sveiki, o jau skanūs… Visos mes, kai valgėme, tik lingavome galvomis iš skanumo ir jaukumo. O ypač, jei vaizdas už lango kiek nykesnis ir pilkesnis. Nes šių salotų lėkštėje – visa aibė spalvų.

Taigi, darbo tikrai nėra daug, tik šiek tiek keptuves įdarbinsim. Pirmiausia, tai supjaustome lašišos filė kubeliais, užberiame druskos ir pipirų. Įkaitiname keptuvę, įpilame šaukštą mėgstamo aliejaus ir suberiame lašišos kubelius. Pakepiname apie dvi tris minutes ir išjungiame. Cukiniją supjaustome skiltelėmis ar kubeliais, kaip labiau patinka. Vėl įkaitiname keptuvę, suberiame cukinijas, įdedame garstyčias, medų ir viską kaitiname kartu kelias minutes, kol sušils ir skoniai pasklis bei įsigers į ingredientus.

Romėninę salotą suplėšome rankomis ir beriame į dubenį. Vyšninius pomidoriukus perpjauname pusiau, beriame į dubenį. Ten keliauja ir avinžirniai bei šilta cukinija. Įberiame druskos (jei trūksta) bei šviežiai grūstų pipirų. Saulėje džiovintus pomidorus galima pasmulkinti, galima ir ne. Įberiame ir lukštentų kanapių sėklų, ir viską kartu sumaišome. Dedame lėkštėn ar dubenin, uždedame lašišos kubelių ir valgome, skanaujame, džiaugiamės.

_MG_0031 copy

Print Friendly

Komentarai
  1. Inesa parašė:

    Nerealios salotos! 10 balų 🙂

  2. Skirmantė parašė:

    Tikrai vertos dėmesio Salotos! Norėjau paklausti kuo keisti medų arba gal kokį kitokį užpilą galima naudoti – esu alergiška medui?

  3. Milda parašė:

    Ačiū! Buvo nerealiai skanu! Kažkas nauja, netikėta ir labai sveika.

  4. Rasa parašė:

    Vau, superinis skonis, Beata!
    Aš dar pridėjau paprikų prie cukinijų, irgi labai tiko. Ir apskritai, suverčiau viską į keptuvę – ir pomidoriukus, kad pasiskrudintų šonai, ir pačioj pabaigoj ir avinžirnius ir džiovintus pmirodus, kad apšiltų.
    O paskui viską ant salotų lapų, pridedi lašišą ir užsikandi šviežiu prancūzišku batonu.
    Fantastika.

  5. Dalia parašė:

    O kiek gaunasi porcijų?

  6. Gintarė parašė:

    Puikiai! Niam niam niam 🙂

  7. Inga parašė:

    Prisiskaičiusi gerų atsiliepimų, nusprendžiau ir aš šias salotas pasigaminti. Ir na… prašau neįsižeisti, bet receptas – tikrai ne iš geriausių. Daug skonių, kurie tarpusavyje nedera – iš principo nelabai supranti, ką valgai. 🙂
    Sėkmės tolimesnėje kūryboje!

  8. Greta parašė:

    Super skanios salotos! Man labai patiko.

  9. Gintare parašė:

    Labai,labai skanios!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.