8241
Beatos virtuvė

Silkės užkandis su marinuotomis bulvėmis ir burokėliais

(3)
Reikės:
  • 5-6 nedidelių bulvių
  • 2-3 nedidelių virtų burokėlių
  • 400 g sūdytų silkių filė
  • šlakelio citrinos sulčių ar acto burokėliams
  • 2 „Kaiser” užkandžių formavimo žiedų „Piccantini“
  • Marinatui:
  • 300 ml balto vyno
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 4 šaukštelių obuolių acto
  • 4 šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • Saujelės petražolių ir krapų

Kas nemėgsta silkės? Aš tai mėgstu. Ir labai. Manau, kad nei viena svarbi tautos šventė ar didesnis giminės susiėjimas negali apsieiti be silkės, na dar burokėlio ir bulvės. Tik šįkart šis smagus derinys bus ne tik skanus, bet ir gražus. Įkvėpimo sėmėmės iš kaimynų latvių ir estų, kurie daržoves įvairiausiais būdais mėgsta marinuoti daug labiau nei mes, lietuviai. Ir dėmesio – čia marinuosime ne burokėlį, o bulves! O štai „Kaiser“ užkandžių formavimo žiedai padės saldžiarūgštes bulves, virtą burokėlį gražiai susluoksniuot kartu su sūdyta silke ir viską paversti gražiu šventiniu užkandžiu. Beje, jei mėgstate rengti vaišes namuose verta rimčiau pagalvoti apie tokius „Kaiser“ formavimo žiedus – jie tiks ir tobuliems mažiems blynukams iškepti, pyragaičiams formuoti, duonai pjaustyti, pravers formuojant ryžių bei daržovių patiekalus lėkštėje.

Gerai nuplautas bulves supjaustome griežinėliais, geriausiai mandolina (vidutinio storio, kad nebūtų per ploni). Jei bulvių odelė labai stora, prieš tau bulves nuskutame jas. Dedame bulves į verdantį pasūdytą vandenį ir paverdame 5 minutes, kad bulvės tik vos suminkštėtų. Nusunkiame.

Gaminame marinatą.  Keptuvėje sumaišome vyną su cukrumi ir verdame kol pusę skysčio nugaruos –  apie 10 minučių. Tada supilame actą ir aliejų ir paverdame dar kelias minutes, kol aliejus susidraugaus su marinatu. Užpilame marinato ant atvėsusių bulvių riekelių ir paliekame pasimarinuoti bent pusvalandžiui.

Burokėlius nulupame ir supjaustome mandolina. Atidedame į dubenėlį ir pašlakstome actu ar citrinos sultimis

Sūdytą silkę sukapojame kubeliais. Krapus ir petražoles gerai susmulkiname.

Serviruojame lėkštėje: statome „Kaiser“ kulinarinį žiedą ant lėkštės, dedame burokėlių sluoksnį, apie keturis šaukštelius silkės, sluoksniuojame bulves, pabarstome žalumynais, vėl burokėlių sluoksnis, nedidelis sluoksnis silkės ir bulvių. Atsargiai nuimame žiedą ir viską papuošiame krapais.

Iš šio kiekio pasigaminsite 4 porcijas.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,63 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Laima parašė:

    Labai patinka jūsų patiekalų receptai. Daug ką esu išbandžiusi.
    Tik labai būtų puiku , jeigu pradėtumėt rašyti kiek koks patiekalas turi kalorijų, tai labai padėtų žmonėms skaičiuojantiems kalorijas.
    Manau daugelis jūsų skaitytojų jums tikrai padėkotų.

  2. Lina parašė:

    Puikus starteris!Maloniai nustebinau užsieniečius .Duodu 5 baronkas

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.