Tai tradicinė vengriška sriuba. Galima rasti asociacijų su mums iš vaikystės puikiai pažįstama saldžia sriuba iš džiovintų ir šviežių vaisių.
Sriubai malonaus poskonio suteikia vynas, tačiau jei nerimaujate, kad visas alkoholis neišgaruos, o sriuba vaišinsite ir mažamečius, galite vyną pakeisti vyšnių ar raudonųjų vynuogių sultimis.
Malonia rūgštele ir vėsuma gaivinanti vasariška sriuba!
125 ml raudono vyno arba vyšnių ar r.vynuogių sulčių
1 citrinos žievelė ir šlakelis citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos
230 g liesos grietinės
Pašaliname vyšnių kauliukus ir beriame uogas į puodą. Ten pat dedame cukrų, cinamono lazdelę, nutarkuojame citrinos žievelę (tik geltonąją dalį!), vyną ar sultis, beriame žiupsnelį druskos, kuri apjungs skonius ir įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių – kiek tiksliai priklauso ir nuo Jūsų skonio, ir nuo vyšnių saldumo-rūgštumo.
Statome puodą ant ugnies ir leidžiame viskam gerai paburbuliuoti. Nuo užvirimo užtruksite apie 5-7 minutes – alkoholis nugaruos, jei naudojate vyną, o vyšnios suminkštės.
Ištraukiame cinamono lazdelę ir leidžiame viskam atvėsti bent jau iki kambario temperatūros. Tuomet pilame grietinę ir atsargiai, bet krupščiai išmaišome, kad grietinė tolygiai susimaišytų su vyšnių sirupu.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Kokia čia sriuba? Čia kompotas su grietine…