8241
Beatos virtuvė

Šalta graikiška sriuba

(0)
Reikės:
  • 4 trumpavaisių agurkų
  • 1,5 litro kefyro
  • 5 česnako skiltelių
  • po 0,5 ryšulėlio krapų ir mėtų
  • 0,25 citrinos sulčių
  • druskos
  • mėtų lapelių ir laiškinių svogūnų papuošti
  • Patiekti:
  • 0,5 kg šviežių mažų bulvyčių
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • 2 šakelių šviežių čiobrelių
  • 1–2 nedidelių virtų burokėlių
  • mažesnės romaninių salotų gūžės
  • druskos

Tikrai visi mokame pasigaminti lietuviškus šaltibarščius. O dabar pristatome graikų kilmės šaltibarščių giminaitį dzadzikį, pagardą su daug mėtų, agurkais ir graikišku jogurtu. Šį patiekalą lengva paversti sriuba, ir ji labai tinka toms dienoms, kai jau visi atsivalgę šaltibarščių. Prie dzadzikio tinka keptos bulvės, galite patiekti ir pjaustytų virtų burokėlių – ir gražu, ir skanu.

Gaminame: supjaustome bulvytes į 4 ar 6 dalis, kad būtų vieno kąsnio. Pagardiname druska, čiobreliais, alyvuogių aliejumi ir suberiame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 200 oC temperatūros orkaitėje 15–25 minutes, kol suminkštės.

Romanines salotas išdaliname atskirais lapeliais. Virtus burokėlius supjaustome panašiais į bulvių gabaliukais, dedame į romaninės salotos lapą, ant viršaus užberiame keptų bulvių.

Imame didelį dubenį, į jį dedame plonais šiaudeliais supjaustytus agurkus (kaip šaltibarščiams), smulkiai supjaustome mėtas ir krapus, išspaudžiame česnaką, užpilame kefyro. Viską paskaniname druska ir citrinų sultimis.

Paliekame pastovėti bent 15 minučių, kad skoniai susimaišytų. Patiekdami papuošiame mėtų lapeliais ir smulkintais laiškiniais svogūnais.

Šio recepto produktų krepšelį rasite čia.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.