Spausdinti

Tikrai visi mokame pasigaminti lietuviškus šaltibarščius. O dabar pristatome graikų kilmės šaltibarščių giminaitį dzadzikį, pagardą su daug mėtų, agurkais ir graikišku jogurtu. Šį patiekalą lengva paversti sriuba, ir ji labai tinka toms dienoms, kai jau visi atsivalgę šaltibarščių. Prie dzadzikio tinka keptos bulvės, galite patiekti ir pjaustytų virtų burokėlių – ir gražu, ir skanu.

Šalta graikiška sriuba

0
komentarai
1
Porcijos
6 asm.

Reikės:

4 trumpavaisių agurkų
1,5 litro kefyro
5 česnako skiltelių
po 0,5 ryšulėlio krapų ir mėtų
0,25 citrinos sulčių
druskos
mėtų lapelių ir laiškinių svogūnų papuošti

Patiekti:

0,5 kg šviežių mažų bulvyčių
alyvuogių aliejaus kepti
2 šakelių šviežių čiobrelių
1–2 nedidelių virtų burokėlių
mažesnės romaninių salotų gūžės
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Gaminame: supjaustome bulvytes į 4 ar 6 dalis, kad būtų vieno kąsnio. Pagardiname druska, čiobreliais, alyvuogių aliejumi ir suberiame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 200 oC temperatūros orkaitėje 15–25 minutes, kol suminkštės.

2

Romanines salotas išdaliname atskirais lapeliais. Virtus burokėlius supjaustome panašiais į bulvių gabaliukais, dedame į romaninės salotos lapą, ant viršaus užberiame keptų bulvių.

3

Imame didelį dubenį, į jį dedame plonais šiaudeliais supjaustytus agurkus (kaip šaltibarščiams), smulkiai supjaustome mėtas ir krapus, išspaudžiame česnaką, užpilame kefyro. Viską paskaniname druska ir citrinų sultimis.

4

Paliekame pastovėti bent 15 minučių, kad skoniai susimaišytų. Patiekdami papuošiame mėtų lapeliais ir smulkintais laiškiniais svogūnais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Na į tikrąjį graikišką tzatziki nepanašu. Graikai mėtų nededa išvis, krapų labai minimaliai, o kefyro čia išvis sunku rasti. Užtat viskas yra daroma su graikišku jogurtu (kurių, beje, yra pakankamai daug skirtingų). Taip pat į tzatziki pilama šiek tiek acto, ne citrinos sulčių. Ir jo tikrai čia niekas nenaudoja kaip sriubos, tad recepto pavadinimas yra klaidingas ir paversdama padažą sriuba, visai dingsta autentiškumas… Su Graikija receptas neturi nieko bendro, bet karštomis lietuviškos vasaros dienomis galbūt kas nors ir išbandys 😉

Rašyti komentarą