Spausdinti

Šilauogių vasarą dėkime ne tik į pieną, semkime delnais, bet ir berkime į salotas. O jei jų dar nėra, puikiai tik mėlynės ar vyšnios.

Salotos su vištiena ir šilauogėmis

0
komentarai
1
Porcijos
2 asm.

Reikės:

250 g vištienos filė
1 cukinijos
200 g šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių
saujos sultenių ir burokėlių lapų
saujos šilauogių
2 šaukštų migdolų riekelių
druskos, juodųjų pipirų

Užpilui:

2 šaukštų aliejaus
1 šaukšto citrinų sulčių
1 šaukštelio medaus
ryšulėlio laiškinių česnakų
kelių šakelių mėtų
saujelės krapų
saujos šilauogių
druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Vištienos filė pabarstome druska, pipirais, lengvai pamušame ir iškepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Ataušiname ir supjaustome juostelėmis.

2

Mėtų lapelius, krapų šakeles ir laiškinius česnakus labai smulkiai supjaustome. Sumaišome su aliejumi, citrinų sultimis, druska, pipirais, medumi. Į padažą suberiame šilauoges, patraiškome jas šakute ir viską išmaišome. Migdolų riekeles paskrudiname keptuvėje ant silpnos ugnies, kol taps gražios aukso spalvos.

3

Žaliuosius žirnelius apie minutę palaikome verdančiame vandenyje, nukošiame ir panardiname į labai šaltą vandenį, kad jie išsaugotų ryškią spalvą. Jei naudojame šaldytus žirnelius – kelias minutes juos paverdame.

4

Cukiniją supjaustome plonais šiaudeliais. lėkštės dugną klojame salotų lapus, beriame cukinijos šiaudelius, žirnelius, tada – eilė vištienos gabalėliams. Ant viršaus užberiame likusių šilauogių, pabarstome skrudintomis migdolų riekelėmis ir viską pašlakstome užpilu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą