Tiksliau, egg fried rice – nežinau, kaip čia lietuviškai gražiai išversti… Bet labai tradicinis dalykas – kiekvienas kinų restoranas turi… Tai trumpai aprašau.
Kaip paruošti:
Va ir tiek to mokslo…
kinieciuose situ ryziu su kiasiniais pirmakart paragavau…ir buvo labai skanu, uzsinorejau pati pagamint. bet cia ziuriu truputi kitoks receptas. anie buvo be zirneliu su kukuruzais, o su poru lygtai…man daug skaniau su poru ir siaip daugkam nepriima skrandis tu saldytu zirneliu. na bet esme ka norejau parasyt, tai, kad Beata pamirso paminet kokius prieskonius det. taigi cia ir yra svarbiausia dalis. manau druskos tikrai neuzteks, kazko dar ten buna ideta, nes toks idomesnis stiprus skonis….gal kasnors zinot ko?
Taigi kinai i visus savo patiekalus saujomis beria skonio stipriklius, todel taip skanu ir tas skonis stiprus. Nes jeigu namie noresi pasigaminti bet kuri patiekala taip kaip kinu restorane, niekada nesigaus, na nebet idetum mononatrio glutamato 🙂
Deja drysciau nesutikti. Nemazai kinisku patiekalu esu dares ir skonis labai panasus gaunasi. Nebent to glutamato jau yra austriu padaze, soju padaze tamsiame/sviesiame, kukuruzu krakmole, ryziu acte 🙂
Tikrieaji kiniečių patiekalai, apskritai, būna be jokių prieskonių, ypatingai kalbant apie ryžius.
labai skanu ir labai lengva pagaminti. Aciu BEATA!!!
Kinieciai visur deda sojos padazo, bei „Worcestershire sauce“, kuri turbut labai sunku rasti Lietuvoje (gyvenu ne Lietuvoje, tad nezinau). Prie sito patiekalo dar virtos vistienos idedu i keptuve pakepinti, dar skaniau. 🙂
Vorčesterio padažas ir Lietuvoje nenaujiena.:)
Vusterio! Ne vorčesterio!!!! 😀
Aš virdama ryžius panaudojau : ryžių acto šlakeli ir ryžių prieskonių, žirnelių nedėjau idėjau daugiau kukurūzų:)
Gavosi neblogai :)))
Paprasta ir aisku, pabandziau – pavyko 🙂