Spausdinti

Greitos salotos, kai nesinori mėsos, bet ir vien žalių lapelių nepakanka… Dar vienas šių salotų įdomumas – pieno šlakelis salotų pagarde, jis ne tik suteiks spalvą, bet ir dar labiau paryškins sūrio skonį. Šių salotų padažą gaminau su „Vilkyškių pieninės” kietuoju sūriu „Žalgiris”. Mažiausiai septynis mėnesius brandinamas „Žalgiris” pasižymi išraiškingu aromatu ir sodriu vaisių skoniu, ko ir reikia šiam turtingam salotų pagardui.

Rūkytos lašišos salotos

0
komentarai
11
Porcijos
2 asm.

Salotoms:

200 g salotų mišinio („Lollo Rosso”, „Lollo Biondo”, romaninės, gražgarstės, ledkalnio)
240 g rūkytos lašišos
100 g vyšninių pomidorų
2-3 džiovintų pomidorų puselių
30 g raudonųjų svogūnų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui:

100 g aliejaus
100 ml pieno
50 g „Žalgirio” sūrio
šaukšto garstyčių
šaukšto citrinų sulčių
druskos pagal skonį
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Ruošdami padažą šluotele suplakame visus ingredientus, „Žalgirį” smulkiai susitarkuojame ir įmaišome pačioje padažo gamybos pabaigoje.

2

Lašišą supjaustome plonomis riekelėmis, vyšninius pomidorus pjauname pusiau, o džiovintus pomidorus susmulkiname plonomis juostelėmis. Plonais šiaudeliais supjaustome svogūnus.

3

Į lėkštes dedame nuplautus ir nusausintus salotų lapus, ant jų – lašišos riekeles, pomidorus, svogūnus ir viską užpilame sūrio padažu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skanios salotos! Bet ar tikrai aliejaus reikia net 100 g? Dėjome daug mažiau (atitinkamai mažiau ir poeno), ir tai padažo buvo daugoka tokiam kiekiui salotų..

Rašyti komentarą