Spausdinti

Ideali proga išnaudoti rugštynes ir įvilkti jas į naujus vakarėlio rūbus. Šiek tiek atskiedę su citrinos sultimis ar aliejumi galite naudoti kaip padažą keptoms riebesnėms žuvims kaip skumbrė ar lašiša. O taip pat, kaip padažą makaronams. Sodresnės konsistencijos galite tepti ant skrebučio. Sumaišę su sauja džiūvesėlių galite suformuoti plutelę žuvies užkepimui orkaitėje. Galimybės beribės!

 

 

Porcijos
6 asm.

Reikės:

80-90 g rūgštynių
Dosni sauja petražolių
50g gliaudytų pistacijų arba saulėgrąžų
2 česnako skiltelės
Alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus
Šaukštelio medaus arba agavų sirupo
Druskos
Citrinos sulčių (pasirinktinai)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Viską, išskyrus citrinos sultis ir aliejų, sudėkite į maisto kombaino indą. Prireiks kiek didesnio, nes naudosime apie dvi dosnias saujas rūgštynių. Įpilkite 2-3 šaukštus aliejaus ir leiskite kombainui nudirbti darbą už jus. Jei matysite, kad masė labai sausa, įpilkite dar šlakelį aliejaus. Masė turėtų būti rupi ir tepamos konsistencijos.

2

Jei kombaino ar maisto smulkintuvo neturite, rūgštynes pasmulkinkite peiliu ir viską dėkite į grūstuvę, o tada jau teks pasitelkti savo rankų jėgą ir viską sutrinti į daugmaž vientisą masę.

3

Paragaukite, visi skonio svertai jūsų rankose – gal norėsis daugiau druskos, gal saldumo ar stipresnės rūgštelės.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Miela Beata,o citrinos sultys nenurūgština? Šiaip labai gardžiai nuskambėjo,ypač ant skrebučio.Jau mintyse kuriu naujus variantus 😉 Ačiū už idėją !

Rašyti komentarą