8241
Beatos virtuvė

Tiesiog geri sumuštiniai

(0)

Kažkada susipažinau su tokiu danu berniuku vienuose kulinarų kursuose, tai labai malonus berniukas pasitaikė, pasikalbėjome apie meilę silkei, ruginei duonai ir bandelėms su cinamonu. Jis bylojo, kad pas juos, Danijoje, turi ilgus metus mokytis (gal kokius tris), kad taptum kvalifikuotu sumuštinių darytoju. Kaip žinia, skandinavai mėgsta ir didžiuojasi savo atvirais sumuštiniais. Kai tuo tarpu anglai ir amerikiečiai sumuštinius daro iš abiejų pusių apdėtus duona. Nesu dideliausia sumuštinių fanė, bet tikrai į jų pusę nespjaunu. Mums, lietuviams, tradiciškai artimesnis yra skandinaviškas sumuštinio variantas, nes duoną mėgstame ruginę, bet dabar gi ir minkšta forminė kvietinė duona Lietuvoje – ne deficitas. Dabar apie ruginę duoną Anglijoje galėčiau nemažai pasakyti. Čia ją lietuviai ir lenkai įsigudrino kepti. Bet jei duona juoda, tai nereiškia, kad ji šimtaprocentinė ruginė. Aš valgau tokią ploną ir ruginę, aišku, kai grįžtu į Lietuvą, tai turiu savo labai mėgstamos duonos rūšių, o Anglijoje perku paprastame eiliniame supermarkete german style rye bread. Šiaip esu visai neprastai užsėdus ant tos duonos. Negaliu be jos gyventi praktiškai. Todėl pietums prisigalvoju visokių variantų… Čia du greituoliški ir mėgstami mano sumuštiniai. Puikus užkandis ar pietų patiekalas.

Ką Jūs tepat ant duonos kasdieninės???

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.