Spausdinti

Sumuštiniai gali būti va štai tokie linksmi, o sumuštinių duona gali būti kepama ir su viso grūdo dalių miltais. Būtent tokią sumuštinių duoną neseniai pradėjo kepti „Vilniaus duona“. Tamsi „Urtės visagrūdė“ duona, putpelių kiaušiniai ir špinatų lapai – gera dienos pradžia mažiesiems valgytojams (o jūs kartu dar pasigaminsite  ir simpatiškų vieno kąsnio sumuštinių). Galbūt tai ir ne kiekvieno ryto projektas, bet savaitgalį kodėl gi nepasilinksminus!

„Roboto akis“ arba savaitgalio sumuštinis

0
komentarai
2
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

tamsios „Urtės visagrūdės” duonos
sviesto
putpelių kiaušinių
minkšto fermentinio sūrio
virto ar karštai rūkyto kumpio
saujos špinatų lapelių
vieno kąsnio sumuštinukams:
majonezo
šviežių agurkų
ožkų sūrio
virto burokėlio
žaliųjų vynuogių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir su vaikų pagalba pradedame konstruoti robotą. Imame vieną riekelę „Urtės visagrūdės“ duonos ir joje išspaudžiame dvi vienodas „akutes“ (galime naudoti nedidelę stiklinaitę ar apvalią nedidelę sausainių formelę). Riekės viršų atsargiai patepame minkštu sviestu.

2

Paimame dar vieną riekę „Urtės visagrūdės“ duonos, patepame ją šiek tiek sviestu, uždedame sūrio, kumpio, užberiame špinatų. Dedame ją į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

3

Ant viršaus uždedame roboto „veidą“ – riekę su skylėmis, sviestuota puse į viršų. Į „akis“ įmušame po putpelės kiaušinį.

4

Skardą dedame į įkaitusią orkaitę. Kepame 8-10 minučių, kol kiaušinis iškeps (reguliuokite pagal savo mėgstamą kiaušinio iškepimo konsistenciją). Skanaus!

Ingredientai
Patarimas

Išspaustus duonos apskritimus panaudokime vieno kąsnio sumuštiniams. „Urtės visagrūdė“ duona praturtinta ne tik viso grūdo dalių ruginiais bei kvietiniais miltais, bet ir linų sėmenimis, saulėgrąžomis, melionų sėklomis, tad prie tokios duonos daug nieko ir nereikia – pabandykite vos vos užtepti mėgstamo majonezo ir uždėti šviežio agurko griežinėlių ar sukonstruoti vieno kąsnio sumuštinį su ožkų sūriu, virtu burokėliu ir vynuoge. Man labai patiko.

Daugiau idėjų su „Urtės visagrūde” duona rasite čia:

https://www.beatosvirtuve.lt/videos/siupinine-sriuba-ir-spirgyne/

https://www.beatosvirtuve.lt/videos/burokeliu-pastetas-su-silke/

 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Perku kartais sia duona, bet man ji tokia dirbtina atrodo, kad net nezinau ar ir toliau ja pirksiu. Jos isvaizda kaip kokios kempines ar kazkokios sunkiai aprasomos medziagos, gal tik taip atrodo, o ji isties labai sveika, gal tokia kepinio gaminimo technologija ?… Bet „Beatos virtuves” juoda duona zymiai zymiai artimiau sveikos ir skanios duonos link, taip pat ir „Beatos Sumustiniu duona”.

Rašyti komentarą