Spausdinti

Yra toks posakis „match made in heaven“, kitaip tariant, „pagaminta danguje“.  Manau, kad lazdyno riešutai ir šokoladas ir yra tokia dviejų gėrybių ideali sąjunga. Jau kuris laikas mintį audžiau, kad reikia išsikepti tokių  sausainiukų/pyragėlių. Jei viskas pavyksta, tai jie tikrai yra idiotiškai skanūs…

Kai paragavo vienas gerb. žmogus, tai sakė taip:

–  Nemeluok, kad pati darei – nupirkai!…

 

Riešutiniai-šokoladiniai suvožtiniai

0
komentarai
15
Porcijos
10 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Suvožtiniams:

200 g lazdyno riešutų
2 kiaušinių baltymų
150 g rudojo cukraus (maskovado arba dermerara)
2 šaukštų kakavos
cinamono
30 g juodojo šokolado

Kremui:

2 šaukštai maskarponės
2 šaukšteliai cukraus pudros
2 šaukšteliai kakavos
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto (jei yra).
Kaip gaminti?

Gaminimas

Kepame sausainius:

1

Lazdyno riešutus pakepinti ant keptuvės arba orkaitėje. Aš darau tai orkaitėje, nes keptuvėje daugiau šansų prisvilinti kokį vieną šoną. Ant skardos išberti riešutus, orkaitė vidutinio karštumo (180 C), ne ilgiau nei dešimt minučių, o gal net ir trumpiau, žodžiu, nežiopsoti… Kai pajusite malonų skrundančių riešutų kvapą, tai ženklas, kad reikia būt budriam ir nesudegint riešutų. Tikslas – kad nuo jų atšoktų ruda luobelė ir jie patys šiek tiek pagelstų…

2

Riešutus pirštukais išlukštenti ir sumalti. Geriausia tai pavyks padaryti virtuvės kombaine, jei tokio nėra, tai tiks kavos malimo mašinėlė.

3

Baltymus išplakti su cukrumi. Pradžioje cukraus įdėti tik du šaukštus ir paplakti, vėliau palaipsniui sudėti visą cukrų. Baltymai turi pavirsti į tokią tirštą, standžią masę.

4

Baltymų masę sumaišyti su riešutais, įdėti porą šaukštų geros tamsios kakavos ir žiupsnelį cinamono. Gauta riešutinė-šokoladinė masė turėtų būti tirštoka. Šiek tiek tirštesnė, nei tiršta grietinė.

5

Orkaitę įkaitinti (170-180 C). Ant skardos patiesti kepimo (sviestinio) popieriaus ir šaukšteliu dėti riešutinę masę. Man pavyko padaryti 16 sausainukų. Kepti apie 20 minučių.

6

Iškepus truputį atvėsinti ir atsargiai nuimti (peiliu ar mentele) nuo popieriaus, kad visai atvėstų.

Kremas ir konstravimas:

1

Viską sumaišyti. Tepti ant sausainio, ant viršaus dėti dar vieną. Žodžiu, sausainių suvožtinis.

Finalas:

1

ištirpinti truputį juodo šokolado (apie 30 g). Aš tai padariau mikrobangų krosnelėj. Porai minučių įdėkite, bet atsargiai, nesudeginkit, nes labai greitai sudegti šokoladas moka. Išimti iš mikrobangės, kai dar šokoladas nevisai ištirpęs, pamaišysit ir baigs tirpti (Dėl tokio kiekio tingėjau virti vandenį, dėti ant jo bliūdą ir ten tirpyti šokoladą, kaip priklausytų tirpdyti šokoladą). Šaukštelį mirkyti šokolade ir apšlakstyti riešutinius suvožtinius.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki,

    isbandziau si recepta. As isivaizduoju, kad sie sausainiai viduje turetu buti minksti ? Man gaunasi trasku, kepiau du kartus (25 ir 20 min.) skirtinga laika – tas pats. Traskus gaunasi, nors ir skanus.

  2. Sveika,
    plakant baltymus, jie turėtų pasidaryti kaip liukra? Nes sudėjus juos į blėtą man jie išbėga. Ką daryti? 🙂

  3. Sveika,
    plakant baltymus, jie turėtų pasidaryti kaip liukra? Nes sudėjus juos į blėtą man jie išbėga. Ką daryti? 🙂

  4. Viskas lyg ir pavyko, taciau valgant jauciasi toks skonis, siek tiek rugstokas. Gal cia del to, kad vietoje maskarpones dejau paprasta varske?

Rašyti komentarą