Spausdinti

Čia tikrai ir sočios, ir gardžios, ir traškios salotos su šauniu laiškinių česnakų ir jogurto padažu ir ridikėliais. Ir buIvės sotumas ir ridikėlių gaiva. Ir iškyloms ir vasaros pradžios pietums.

Ridikėlių ir šviežių bulvių salotos

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Reikės:

500 g šviežių ar mažesnių bulvių
ryšulėlio ridikėlių
pusės ryšulėlio laiškinių česnakų
saujelės garstyčių daigų patiekimui
3 šaukštų liesos grietinės
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
1 citrinos žievelės
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Šviežias bulves kruopščiai nuplauname, tačiau neskutame. Išverdame jas pasūdytame vandenyje (apie 10 min.), kol suminkštėja, bet dar neperverda. Leidžiame atvėsti.

2

Pašaliname ridikėlių šaknis ir viršūnėles. Supjaustome juos nestorais griežinėliais.

3

Atvėsusias bulves supjaustome griežinėliais.

4

Sumaišome ridikėlius ir bulves. Pagardiname druska.

5

Susmulkiname laiškinius česnakus. Dubenėlyje sumaišome garstyčias, grietinę, citrinos žievelę. Suberiame smulkintus laiškinius česnakus. Gerai išmaišome.

6

Pilame padažą ant daržovių ir švelniai išmaišome leisdami joms tolygiai pasidengti padažu. Patiekiant galima pabarstyti garstyčių daigais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Super salotos, kaip visada pas Betą iš paprastų ingridientų galima padaryti super duper patiekalą. Labai skaniai šios salotos susivalgė su mėsytę kepta ant griliaus.

Rašyti komentarą