Spausdinti

Vaikystę primenanti sriuba, soti, gaivi ir su cukinijų šviežuma.

Raugintų agurkų sriuba

0
komentarai
9
Porcijos
4 asm.

Daržovių sultiniui reikės:

2 l vandens
2 saliero lapkočių
1 morkos
½ svogūno
krapų ir petražolių stiebelių

Sriubai:

pusės svogūno
1 šaukšto aliejaus ar sviesto
1/3 morkos
25 g šoninės
4 šaukštų perlinių kruopų
1 didelės bulvės
druskos
2 raugintų agurkų
pusės cukinijos
saujelės krapų ir petražolių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pamerkiame perlines kruopas. Jei sriubą sugalvojote virti tą pačią dieną, kruopas galite užpilti verdančiu vandeniu ir pabrinkinti kol virs sultinys ar atskirai pavirti puodelyje, kol jos beveik išvirs.

2

Verdame daržovių sultinį. Nuplauname, nuskutame daržoves, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame ant silnos ugnies apie valandą, nukošiame. Turime gero skonio bazę sriubai.

3

Nulupame, supjaustome svogūną, morką ir šoninę. Supjaustome raugintus agurkus ir bulvę.

4

Į puodą pilame aliejų, metame šonine ir ją pakepiname. Tada svogūnų ir morkos eilė – viską lengvai apkepiname.

5

Supilame sultinį, beriame pabrinkintas ar pavirtas perlines kruopas, bulvių gabaliukus ir paverdame kol bulvės suminkštės.

6

Pavirus suberiame raugintus agurkus, jei reikia dar pagardiname druska.

7

Pilame sriubą į lėkštę, užtarkuojame žalios cukinijos, pagardiname žolelėmis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Skani sriubytė, vakar dariau, tai šiandien, pastovėjusi dar skanesnė 🙂 Cukinija iš tikrųjų labai tinka 🙂 Kitą kartą įdėsiu dar vieną bulvę, man vienos šiek tiek mažoka pasirodė.

  2. Miela Beata, tai mano labai mylima sriuba iš vaikystės. Duodu už jos receptą visus 10 balų.O pabaigoje įnešta nauja cukinijų nata, mane dar labiau sužavėjo. Ačiū už skanius prisiminimus

  3. Super, labai skani sriubytė 🙂 Net vyras liko patenkintas, nors jis nėra tokios sriubos gerbėjas 🙂

Rašyti komentarą