8241
Beatos virtuvė

Rabarbarų ir kriaušių pagardas

(0)
Reikės:
  • 3 kriaušių
  • 500 g rabarbarų lapkočių
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1–2 aitriųjų paprikų
  • 200 ml raudonojo vyno
  • 50 ml raudonojo vyno acto ar kitokio tamsaus acto
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 0,5 šaukštelio kario prieskonių mišinio
  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • 7 šaukštų medaus
  • 40 g imbiero šaknies
  • druskos

Rytietiškų skonio natų pagardas, tinkantis ir tepti ant skrudintos duonelės, ir prie sūrio ar mėsos. Ragaudami jausite ir aiškų rūgštumą, ir saldumą.

Verdame pagardą: imbierą nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Česnakus nulupame ir smulkiai supjaustome. Išimame aitriųjų paprikų sėklas, paprikas smulkiai supjaustome. Svogūną susmulkiname mažais kubeliais.

Kriaušes ir rabarbarus nulupame ir supjaustome kubeliais. Į didesnį puodą supilame vyną ir actą. Suberiame visus prieskonius ir smulkintas daržoves, sukrečiame medų. Maišydami viską paverdame 20 minučių.

Į švarius stiklainius supilstome pagardą ir sandariai uždarome.

Patarimas: jei pagardą į stiklainius supilstysite karštą, jis išsilaikys apie pusmetį. Jei atvėsusį, galios maždaug mėnesį.

Print Friendly

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.