Spausdinti

Rytietiškų skonio natų pagardas, tinkantis ir tepti ant skrudintos duonelės, ir prie sūrio ar mėsos. Ragaudami jausite ir aiškų rūgštumą, ir saldumą.

Rabarbarų ir kriaušių pagardas

0
komentarai
0
Porcijos
5 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

3 kriaušių
500 g rabarbarų lapkočių
1 svogūno
2 česnako skiltelių
1–2 aitriųjų paprikų
200 ml raudonojo vyno
50 ml raudonojo vyno acto ar kitokio tamsaus acto
0,5 šaukštelio malto muskato
1 šaukštelio cinamono
0,5 šaukštelio kario prieskonių mišinio
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
7 šaukštų medaus
40 g imbiero šaknies
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Imbierą nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Česnakus nulupame ir smulkiai supjaustome. Išimame aitriųjų paprikų sėklas, paprikas smulkiai supjaustome. Svogūną susmulkiname mažais kubeliais.

2

Kriaušes ir rabarbarus nulupame ir supjaustome kubeliais. Į didesnį puodą supilame vyną ir actą. Suberiame visus prieskonius ir smulkintas daržoves, sukrečiame medų. Maišydami viską paverdame 20 minučių.

3

Į švarius stiklainius supilstome pagardą ir sandariai uždarome.

Ingredientai
Patarimas

Jei pagardą į stiklainius supilstysite karštą, jis išsilaikys apie pusmetį. Jei atvėsusį, galios maždaug mėnesį.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą