8241
Beatos virtuvė

Granola kaip kepyklėlėj

(7)

Granola yra avižos, riešutai, sėklos ir visokie priedai, kuriuos paprastai žmonės valgo pusryčiams su pienu, kefyru, jogurtu, šampanu… (gal, o gal ir ne:))

Reikės:
  • 5 stiklinių avižų (reikia, kad būtų nesmulkintos)
  • 1 stiklinės saulėgrąžų
  • 1 stiklinės kokoso drožlių
  • 0.5 stiklinės sezamo sėklų
  • 0.5 stiklinės anakardžių riešutų
  • 0.5 stiklinės graikiškų riešutų
  • 0.5 stiklinės lazdyno riešutų
  • 0.5 stiklinės moliūgų sėklų
  • 0.5 stiklinės linų sėmenų
  • 1 stiklinės aliejaus (augalinio, bekvapio, todėl alyvuogių netiks, aš naudoju kokosų arba šalto spaudimo rapsų)
  • 1 stiklinės medaus
  • 2 šaukštelių vanilės ekstrakto
  • 0.5 šaukštelio druskos
  • 0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 2 šaukštelių cinamono (galima ir daugiau, jei patinka)

Super pusryčiai, labai labai turtingas reikalas… Bet tinka ir kaip desertas, pvz., ant orkaitėje keptų slyvų:))) Su jogurtu – hmmm skanumėlis….Viską matuoju stiklinėmis (tokiomis, kokia matosi nuotraukoje).

Kaip paruošti:

  1. Avižas, sėklas ir riešutus sumaišyti dideliame dubenyje. Riešutus pasmulkinti… Lazdynus ir anakardžius skeliu per pusę, graikiškus suspaudžiu tarp delnų ir jie sutrupa į smulkesnius gabalėlius. Jokiu būdu nesutrinti visko į miltus…. Jei vienų ar kitų riešutų nėra, tai juos galima pakeisti, pvz., migdolai taip pat labai tinka… Aš dedu smulkintus riekelėmis…
  2. Į puodą supilti aliejų, medų, vanilę ir prieskonius. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol pasidarys vientisas sirupas, jokiu būdu neužvirinti.
  3. Sirupą per kelis kartus supilti į avižų ir riešutų mišinį, vis pamaišant. Viskas truputį pradės klijuotis, bet tik labai lengvai… Sirupas praktiškai dings avižų masėje…
  4. Visą paruoštą masę (o jos tikrai nemenkai išeina) ištiesti ant skardos, prieš tai ištiesus kepimo popieriumi, ir pašauti į orkaitę… Tokiam kiekiui paprastai reikia dviejų skardų, nes mišinys geriausiai iškeps, jei bus patiestas ne storesniu, nei poros cm sluoksniu.
  5. Orkaitė 170-180 C. Kiek laiko keps, priklauso nuo daugelio dalykų, bet paprastai užtrunka apie 34-45 minutes. Kas penkiolika minučių maždaug pamaišyti mišinį, kad vienodai apskrustų… Tikslas – graži auksinė spalva…

Atsargiai, nesudeginkite. Aš esu sudeginus pora kartų, tai labai graužiausi…..

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Ineta parašė:

    Kiek laiko gali stovėti stiklainyje jau pagaminta granola?

  2. Kotryna parašė:

    Sveika, Beata! Labai ilgai ieškojau geros granolos recepto, kurios pagrindą sudarytų avižos. Tik vienas pasitikslinimas – nesmulkintos avižos, tai turi omenyje dribsnius, taip? 🙂

  3. Diana parašė:

    Labai skanu!

  4. Rima parašė:

    Sveiki. Jeigu noriu papildomai ideti razinu, goji, mango…ar nesudegs?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.