8241
Beatos virtuvė
Beatos pyragėliai su kumpiu ir špinatais, varške ir pomidorais

Plokšti pyragai: su kumpiu ir špinatais ir su varške ir pomidorais

(13)
Reikės:
  • Kumpio ir špinatų pyragams:
  • 1 kiaušinio
  • 4 šaukštų grietinėlės
  • 100 g šalto rūkymo kumpio
  • Dosnios saujos špinatų
  • Džiovinto raudonėlio
  • Varškės, pomidorų ir kaparėlių pyragams:
  • 100 g liesos varškės
  • 1 kiaušinio
  • 4 šaukštų grietinėlės
  • 2 pomidorų
  • 2-3 laiškinių svogūnai
  • 2 šaukštelių kaparėlių

Iš tiesų čia nereikia labai tikslių išmatavimų ir tešlos kočiojimo,  šaldymo ir viso kito vargo… Nors sluoksniuotą tešlą įmanoma pasidaryti namuose, bet net ir patys išradingiausi, garsiausi virėjai neslepia, kad jie naudoja pramoniniu būdu pagaminą sluoksniuotą tešlą. Kai tiek daug reikia nuveikti šiaip gyvenant užimtą gyvenimą, kartais tai greičiausia išeitis. Ir iš tiesų, tereikia, tik ištiesti tešlos lakštą, jį apkepti ir paskui ant jo užkrauti ko tik turite ar kas tik pasitaiko po ranka – ir puikiausias užkandis ar pietų patiekalas su dubeniu salotų garantuotas.

Apie tešlą ir tešlos lakštą: aš dažniausiai, prieš dėdama įdarą, tešlos padą  iškepu, t. y., beveik iškepu. Įdarus geriausia rinktis tokius, kurie greitai iškeps, ir dėti jau termiškai apdorotus arba neilgo kepimo reikalaujančius dalykus. Taigi jei ant tešlos užkrausite bulvių, svogūnų ir morkų – kol jie iškeps, tešla pavirs į nuodėgulį. Bet aišku, jei, pavyzdžiui, prieš tai morkas su porais lėtai patroškinsite  ir paskui ištiesite ant jau apkepto tešlos lakšto, apkepsite orkaitėje su, pavyzdžiui, gabalėliu ryškesnio skonio minkštu sūriu (pvz. Feta) – išeis puikus puikiausias morkų pyragas.

Tešlos gabalą ištieskite ant skardos, tešla riebi, jei neperkepsite – neturėtų prikibti prie dugno. Aplink kraštelį įpjaukite tešlą maždaug 1 ar 2 cm nuo krašto, taip atskirsite sluoksnius ir turėsite pyrago kraštelį kaip kokį rėmelį. Viduriuką subandykite šakute, kad per daug neįsismarkautų, jis vis tiek iškils, bet ne taip smarkiai ir paskui tiesiog priplosite jį įdaru. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C ir dėkite tešlos lakštą kepti maždaug 10 minučių. Per tą laiką pasiruoškite įdarą.

Kumpio ir špinatų pyragai:

Kumpį supjaustyti nedideliais kvadratėliais. Grietinėlę sumaišyti su kiaušiniu, įmaišyti kumpį ir  į tą patį dubenį įberti suplėšytus špinatų lapus. Viską sumaišyti ir ištiesti ant apkepto pyrago pagrindo, pabarstyti džiovintais raudonėliais.  Tada vėl šauti į karštą orkaitę maždaug 15 minučių.   Kai iškeps, pabarstyti grūstais pipirais.

Varškės ir pomidorų pyragai:

Varškę sumaišyti su grietinėle (galima pakeisti ją grietine) ir kiaušiniu. Įberti smulkintą svogūną su  kaparėliais ir įberti šiek tiek druskos, pipirų. Ant apkepto tešlos lakšto tepti varškės masę ir ant viršaus dėti pomidorus, supjaustytus riekelėmis. Kepti karštoje 200 C orkaitėje apie 15 minučių. Kai iškeps, ant pomidorų uždėti šviežių baziliko lapelių.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Inga parašė:

    skaniai atrodo, tik norejau paklausti, kuri is Mantingos teslu tiktu- ar sluoksniuota mieline ar bemiele ?

  2. Karina parašė:

    Parduotuvėje pirkti sluoksniuotą tešlą – patogu, bet bent jau Mantingos tai man nepatinka. Panašu, kad nekokybiški riebalai (margarinas), tada reikia arba darytis namie, arba ieškot kokybiškesnės

  3. Sabina parašė:

    Superinis užkandis!
    Tik kitą kartą turbūt mėsiškąjį darysiu ne su šalto rūkymo kumpiu, nes gavosi šiek tiek per sūru, bet gal su kokia panevėžio file….

  4. Vilmute parašė:

    Man labai patinka sitie pyragai 🙂 O tesla as perku tik Prismoj,man skanesne… 😉 Niam, niam kaip valgyt uzsimaniau 🙂

  5. Simona parašė:

    Tikrai skanus ir greitai pagaminamas užkandis! Aną dieną iškepiau, tai kol kažką išėjus iš virtuvės dariau, namiškiai spėjo viską sukirsti 🙂 Matyt tai reikėtų įvardinti kaip „patiko“ 🙂

  6. Zivile parašė:

    Rimi turi kitokia nei Mantingos tesla arba Prisma, nes Mantingos prasta pasidare.. Siulau pabandyti tokia vegetariska modifikacija: Varske grudeta grietineleje, siek tiek smulkinto Fetos surio, spinatu smulkintu, cesnakai, druska, kiausiniai ir grietines siek tiek. Galite jei norite alyvuogiu. Ir aisku pomidoras ant virsaus..viska ant teslos ir i orkaita..gaunasi toks pikantiskas, surokas ir skanus labai..skanaus.

  7. Saule parašė:

    O man visiskai nesigavo – lakstai buvo per mazi, puse idaro liko, o kepant turinys istekejo..

  8. Kotryna parašė:

    Ačiū Beata už receptą, tikrai neapsakomai skani užkandėlė, liežuvį galima nusiryti 😉

  9. Super pyragėliai, taip skanu iš ryto pusryčiams, ir puikiai tinka svečiams pavaišinti 🙂 Ačiū už receptą ir idėjas;)

  10. simonas parašė:

    ačiū už receptą labai skanu ,bet tešla aš pats dariau sava skaniausia : D

  11. Asta parašė:

    labai skanūs patiekalai, ačiū!

  12. Justė parašė:

    Superiniai užkandukai! Genialiai paprasta ir skanu, tikras malonumas šeštadienio popietę!

  13. Asta parašė:

    Išbandžiau, puikiai gavosi 🙂 Aš dariau mažus vieno kąsnio gabalėlius su varškės įdaru. Šauniausia tai, kad pagal Beatos aprašytą būdą kraštelis kiekvienam mažam gabalėliui irgi puikiai išėjo, nors aišku šiek tiek užtruko… Ačiū tau, Beata, už puikius receptus! 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.