Spausdinti

Pilno grūdo ežiukai

0
komentarai
18
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

1 stiklinės pilno grūdo miltų (200-250 g)
50 g varškės
truputėlio vandens
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos bei cukraus ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą. Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius. Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius – „ežiukus”.

2

Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį. Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos. Ežiukai bus kietesni nei kvietiniai, nes gaminami iš pilno grūdo miltų.

3

Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite. Patiekite su sviesto ir grietinės  ar sviesto, kepintų svogūnų ir grietinės padažais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. maximoje tikrai yra, norfoje yra, daug kur parduotuvėse… užsiduokit google ir pamatysit bent kaip atrodo, kad žinotumėt, ko ieškot

  2. Rimtai nezinot? Tai yra nevalytu grudu miltai, sumalti is viso grudo, sveikesni nei balti miltai, tai lygiai tas pats, tik balti miltai yra isvalyti is selenu ir pns, ju yra pirkti visose parduotuvese, maxima, iki ir t.t

  3. Rimi,Maxima,Iki prekybos centruose,visur yra kur miltu skyrius tai patys natūraliausi ir sveikiausi miltai nes neperdirbti-pilno grudo

  4. Anoks čia stebūklas. Taip ir vadinasi. Pilno grūdo miltai. Kiekvienoj maximoj rasit.
    Gaila maniškis negali pieno produktų valgyti. Būtinai padaryčiau. 🙂

  5. a ka gi, kaip tik jais gardziuojuos. Gal tik veloka. Pradzioj lyg kiausiniu pasigedu. Tikrai nesideda jie? O finale labai skanus, man primena kazkiek netgi bulviu tarkiu virtu skoni 🙂

  6. nezinau galima ar ne bet mes eziukus visad valgome su pesto 🙂 toks paprastas patiekalas truputuka prabangos igauna!

  7. Labas, Beata,
    man jau seniai iškilo klausimas ar galima naudoti rupius miltus visuose patiekaluose, vietoj baltų miltų? Juk jie kur kas sveikesni.

  8. Ne pilno grūdo miltai, bet RUPŪS arba VISO grūdo miltai. Patarusios googlinti ieškant pilno grūdo miltų, klaidinate.

  9. Išvirtus viso grūdo miltų ežiukus dar ir pakepinau, o paskui jau padažiuką (sviestas, grietinė, grietinėlė, krapai, džiugo sūris) pyliau 🙂

Rašyti komentarą