Spausdinti

Tik nesakykite, kad jums nemiela pasimėgauti vaikystės maistu. Žinoma, kasdien tokios mišrainės nevalgysi, bet manau, jog daugeliui ji siejasi su jaukumu, namais ir vaikystės šventėmis. Jaunesniems skaitytojams noriu pasakyti, kad tai yra kultinė mišrainė, kurią ruošiant sumaišomi tokie rimti dalykai: kepta duona kubeliais, kietasis fermentinis sūris, kiaušiniai. Žodžiu, užvalgei tokios mišrainės ir gali eit laukų arti.

Kai tik gavome išbandyti naująjį „Obelių“ majonezą su kietuoju sūriu ir česnakais, jo skonis būtent šią pikantišką mišrainę ir priminė. Dar naujasis „Obelių“ kūrinys panašus į namuose ruoštą pagardą iš kokybiško majonezo, tarkuoto kietojo sūrio ir visų taip mėgstamo česnako. Puikiai tiko šiai mišrainei, užteptas ant sumuštinio viską sujungė į skanią dermę, o virtas kiaušinis su juo tapo dar sotesnis. Tiesą sakant, tiesiog užtepę šio majonezo ant duonos ar kokio trapučio arba pamirkę į jį plonai pjaustytas daržoves, tortilijas ar bet kokį kitą užkandį pasiskaninsite gyvenimą. Žodžiu, dalykas vertas savaitgalio nuodėmės (o kitomis dienomis nepamirškime saiko!).

 

 

 

Pikantiška mišrainė su kietuoju sūriu

0
komentarai
6
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

mėgstamos duonos
4 kietai virtų kiaušinių
1 saliero lapkočio
2 nedidelių šviežių agurkų
saujelės smulkintų šviežių krapų
2 šaukštų „Obelių“ majonezo su kietuoju sūriu ir česnakais
50 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio (arba daugiau, jei norisi)
1 nedidelės česnako skiltelės
druskos, pipirų
mažo žiupsnelio maltos aitriosios paprikos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Virtus kiaušinius sukapojame. Salierą supjaustome nedideliais gabalėliais. Agurkus perpjauname pusiau, išpjauname sėklas. Agurkus supjaustome mažais kubeliais. Česnaką nulupame ir pasmukiname peiliu ar sutarkuojame.

2

Sumaišome kiaušinius, daržoves, krapus, sūrį, česnakus ir naująjį „Obelių“ majonezą. Pasūdome ir pagardiname pipirais bei aitriąja paprika.

3

Duoną supjaustome riekelėmis, sudedame į kepimo skardą, apie 20 minučių paskrudiname 200 °C temperatūros orkaitėje. Ant atvėsusių duonos riekelių užtepame mišrainės ir patiekiame.

Ingredientai
Patarimas

Patarimas: jei įpjaustysite daugiau šviežių agurkų ir smulkiai pjaustytų salierų lapkočių, ši mišrainė bus ir lengvesnė, ir naujomis spalvomis bei skoniais pražys.

Naujojo „Obelių“ majonezo su kietuoju sūriu ir česnakais ieškokite IKI parduotuvėse.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Be didelės fantazijos Obelių aliejus. Tipo krūtį. Nukopijuota nuo Kėdainių konservų fabriko.

Rašyti komentarą