Spausdinti

Pievagrybių ir avinžirnių troškinys su kuskuso kruopomis

0
komentarai
13
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 svogūno
1 šaukšto aliejaus
½ šaukšto cinamono
1 šaukštelio kumino
400 g pievagrybių
400 g skardinės konservuotų pomidorų
400 g skardinės avinžirnių
1 šaukštelio medaus
druskos, pipirų
175 g kuskuso/bulguro kruopų
50 g razinų
druskos
saujelės petražolių/kalendrų papuošimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Supjaustykite smulkiai svogūną ir pakepkite, kol suminkštės. Suberkite prieskonius ir pakepkite apie vieną minutę vis maišant. Supjaustykite pievagrybius i ketvirčius, suberkite juos į keptuve ir patroškinkite 2 minutes. Tada supilkite pomidorus. Nuo avinžirnių nupilkite skystį ir suberkite į keptuvę, įdėkite medų. Lėtai patroškinkite apie 8-10 minučių.

2

Tuo tarpu sumaišykite kuskusą su razinomis ir druska dubenyje. Užpilkite 250 ml karšto vandens ir uždenkite. Palikite apie 7-10 minučių ir tada šakute pakedenkite, kad kruopos būtų purios.

3

Petražoles ar kalendros lapelius supjaustykite ir prieš patiekiant, įmaišykite į troškinį ir šiek tiek pasilikite papuošimui.

4

Dėkite troškinio ir kuskuso ir mėgaukitės. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kaip man patinka kuskusas! Reikės būtinai pabandyti, nes su kuskusu idėjų niekada nebus perdaug, tik mano kuskusinis favoritas kol kas yra tabbouleh salotos 🙂

  2. Labai skanus ir neapsunkinantys, bet sotumo jausma teikiantys pietus ar vakariene! Is pradziu kiek dvejojau del cinamono, bet jis taip puikiai su kuminu susidraugavo, kad net nelabai jautes 😉 tikrai verta isbandyt, skanaut ir pakartot!

  3. Receptas kiek egzotiskas, del prieskoniu bei ingridientu. butinai norejau isbandyt, nes megstu veganiska virtuve. Patiekalas nera gurmanams…nors prieskoniai tikrai gerai harmonuoja ir suslieja i visuma. Bet nebuvo laaaabai skanu. Bet – isbandyta 🙂

  4. oi kaip aciu uz kitokia vakariene:) super skanu ir kaip greitai pasigamina 🙂 beje, puikus dalykas yra miezinis kuskusas (barley cous cous), jame daugiau skaidulu;)

  5. Puikus receptas, pabandysiu dar šiandien, tik medaus nedėsiu, manau vis tiek bus skanu 🙂 Kaskart labai apsidžiaugiu suradus naują neišbandytą veganišką receptą. Daugiau tokių!!!

Rašyti komentarą