8241
Beatos virtuvė

Pavasarinės salotos su kruopomis, avinžirniais, ridikėliais ir tahini padažu

(11)

Gaiviai pavasariškos, bet turtingos ir sočios salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais, ridikėliais ir tahini padažu. Nepritrūksite nei mėsos, nei sūrio.

Print Friendly
Reikės:
  • 150 g bolivinių balandų kruopų (galite keisti grikiais)
  • 2 ryšulėlių ridikėlių
  • 2 mažų agurkėlių
  • 10 vynuogių
  • 2 saujų konservuotų avinžirnių
  • žalumynų (krapų, petražolių)
  • Tahini padažui:
  • 1 kupino šaukšto tahini (sezamų) pastos
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 2 šaukštų natūralaus jogurto arba kefyro
  • 3 šaukštų karšto vandens
  • druskos

 

  1. Bolivinių balandų kruopas užpilame triskart daugiau vandens, nei yra kruopų, pasūdome ir verdame apie 10–15 minučių. Kad kruopos jau užvirę, parodys juo jų atsiskyrę tokios kaip aureolės. Tada nupilame vandenį, perliejame kruopas šaltu vandeniu ir gerai nuvarviname. Paskleidžiame ant lėkštės, kad greičiau atvėstų.
  2. Ridikėlius ir agurkėlius smulkiai supjaustome.
  3. Vynuoges perpjauname pusiau, išimame kauliukus.
  4. Sumaišome padažą: sezamų pastą sukrečiame į didesnį indą, užpilame karštu vandeniu, citrinų sultimis ir išmaišome, kad pasidarytų tyrelė. Jei padažas per tirštas, įpilame daugiau vandens. Tada pasūdome, įdedame jogurto arba kefyro ir dar kartą viską pamaišome.
  5. Susmulkiname žalumynus.
  6. Sumaišome visas salotų sudedamąsias dalis ir pašlakstome padažu.
Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Darius parašė:

    Sveiki,

    Norėjau pasiteirauti kokius avinžirnius naudojate?
    Teko naudoti RIMI ženklo, tai jų skonis labai smarkiai primena avieną. Ar visi avinžirniai turi avies skonio?

    Dėkoju.

  2. Lina parašė:

    Labai megstu kruopas ir darzoves, taciau kuo galima pakeisti tahini pasta? Noretusi maziau kaloringo padazo. Aciu.

  3. Migle parašė:

    Lina,

    Tahini padazas turbut pats nekaloringiausias is visu padazu:) dar karta paskaitykite jo sudeti:)))

    • R.Babaušytė parašė:

      Tahini pasta – 100 proc. sezamų sėklų. Aliejingų sėklų, jei ką. Maistinė ir energinė vertė (100 g): 623 kcal (2579 kJ), 26 g baltymų, 6 g angliavandenių, 55 g riebalų. Kadangi jis labai sunkus, tai tiksliai nežinau, bet scers kokius 15 g. šaukštas tikrai. vadinasi du šaukštai – 30 d., arba beveik 200 kalorijų. Taigi, ne toks jau ir nekaloringas. Bet atsižvelgiant į tai, kad čia – ne dietininkės tinklaraštis, tai gaminam ir valgom,ir džiaugiamės į sveikatą, kam skanu. 🙂
      Nes man tai – ne, bet tssss… Beatat įsižeis… 🙂

  4. Milda parašė:

    Tikrai taip – tahini yra kalorijų bomba! Maniškis tahini iš viso rašo 100 g. – 690 kcal, taip, kad Migle, kažką su kažkuo sumaišėt 😉

  5. Ieva parašė:

    Dieviško skonio salotos! Pavalgai ir bėgi laukais iš laimės 🙂 netrūksta nei mėsų, nei sūrių, nieko nieko 🙂

  6. Aaa parašė:

    O kuo butu galima\tiktu pakeist ta padaza? Nes nerandu pas mus tokio pirkt 🙂

  7. kristina parašė:

    Labas Beata.Noriu paklausti ne temą-ar į salotas dedami pomidorai privalo būti nulupti?Turiu tokią keistuolę draugę,kuri per draugų šventes nuolat priekaštauja,kd salotose randa nenuluptų pomidorų.Kažin tai čia labai taktiška? Daug keliauju po pasaulį,bet tokio cirko nei vienoj kavinėj nestebėjau.

  8. Daiva parašė:

    O agurkėliai švieži ar marinoti???

  9. Daiva parašė:

    Skamba skaniai.
    Tik jūs tikrai konservuotus avinžirnius matuojate saujomis? 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.