Spausdinti

Šis receptas prasideda nuo to, kad išsitraukiame iš spintelės gerą plaktuvą ir nusiperkame ar darže prisirenkame braškių. Mano kulinarijos studijoje karaliauja Electrolux prietaisai, tai traukiu aš iš mūsų sandėliuko galingą Electrolux plaktuvą su tikrai talpia plakimo taure – pagaminsiu tokį kiekį ledų, kad tikrai pakaks visam mūsų moteriškam kolektyvui pavaišinti.

Jau dabar girdžiu klausimą – ar neužtektų šiam receptui rankinio plakiklio ar tiesiog mikserio?? Kaip jau minėjau ledų gamybos pradžiamokslyje, geriems naminiams ledams ypač svarbus masės vientisumas, todėl plakimas kokteilinėje yra nepamainomas. Dar svarbu stebėkite, kad jūsų turima kokteilinė tolygiai išplaktų visą indo turinį nuo viršaus iki apačios. Su šiuo galingu Electrolux plaktuvu naminius ledus pagaminau vos per porą minučių, o ir šiaip, jei kaip aš mėgstat plakti daug kietų dalykų, pavyzdžiui – ledukus, šaldytus vaisius, riešutus, kietesnes daržoves, kokteilinę rinkitės patikimą ir galingą, kitaip nieko nebus.

Beatos virtuve_naminiai ledai_electrolux

Gamybos pradžioje tai bus super didelio skanumo kokteilis, o palaukus vos keletą valandų jau šaukštais galėsite kabinti nuostabaus skanumo ledus. Ledus galite šaldyti specialiose ledų formelėse arba tiesiog dideliame inde, kaip aš tai padariau. Ir dar šiek tiek informacijos apie graikišką jogurtą. Šis jogurtas gaminamas naudojant specialios rūšies bakterijas ir pasižymi savo labai tvirta konsistencija. Turėdamas apie 8-9 proc. riebumo jis yra tokio pat tvirtumo kaip ir 40 proc. riebumo grietinė, todėl rekomenduočiau šiam receptui rinktis tik graikišką jogurtą.

 

Beatos virtuve_naminiai ledai5

 

Patys geriausi naminiai braškių ledai

0
123

Reikės:

800 g - 1 kg braškių
400 g graikiško jogurto
350 ml plakamos grietinėlės (35 proc. riebumo)
1 indelio (400 g) saldinto kondensuoto pieno
žiupsnio druskos
kelių sausainių (trupiniams)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Braškes nuplauname ir nuimame kotelius. Į plaktuvą sudedame braškes, jogurtą ir kondesnuotą pieną, įberiame druskos žiupsnį ir viską gerai gerai suplakame iki vientisos masės. Įmaišom grietinėlę, dar šiek tiek paplakam, bet ne per daug tik kad gerai išsimaišytų. Pilam į negilų indą, ant viršaus pabarstom supjaustytų braškių, patrupinam sausainių ir šaldom.

Ingredientai
Patarimas

Jei jau turite laiko ir ūpo, tai padarykite taip: leiskite ledams beveik sustingti, tada išskobkite ir vėl sugrąžinkite juos į plaktuvą, dar kartą suplakite ir vėl atgal sušaldymui – taip dar labiau sumažinsite kristalus ir ledai bus dar minkštesni.

Arba tiesiog palaukite, kol viskas sušals ir kvieskite drauges. Mano kulinarijos studijoje labai greitai dingo visas padėklas ledų – „Beatos virtuvės“ kolektyvas labai smagiai su šaukštais pasidarbavo.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Mielosios, Beata visada taip aiškiai ir konkrečiai surašo, tad kaip jums viską perskaičius, dar kyla klausimų?! Kiekiai surašyti, rašoma, kad supilama grietinėlė, o ne „išplakus atskirai iki standumo sukrečiama į masę”. Tad skaitant receptūrą, viskas ir taip aišku.
    Nors ir aš pagalvojau, kažin kodėl grietinėlė neplakta? 😀

  2. į tokį nuostabų ir iš pažiūros lengvą ledų receptą pažiūrėjus, tik ir norisi mauti tiesiai į parduotuvę ir įsigyti plaktuvą, kurio mano virtuvėje dar nėra 🙂

  3. Klausimas turbūt topinis 🙂 O šaldyti kur? Šaldytuve (nes pagal ingridientus lyg stingti turėtų ir ten), šaldymo kameroje ar specialiam aparate ledų (buvo paminėtas patarimų straipsnyje).

    Ačiū!

  4. Braškės aišku, jėga, bet šokoladiniai ledai būtų dar geriau. Beata, labai lauksim ir jų recepto 🙂

  5. Panasiau i plaktuvo Electrolux reklama :)) ar tiks Philips plaktuvas? Juokauju.

    Klausimas butu, ar galima nedeti grietineles? Ar kas nors gautusi?

  6. Sveiki, nerandu atsakymo ir parašymo apie grietinėlę 🙁 ar ji turi būti išplakta prieš dedant? Ačiū 🙂

  7. Receptas labai viliojantis, bet turiu naivų klausimą. Ar būtų įmanoma tokius ledus pagaminti naudojant ne plaktuvą, o smulkintuvą/ trintuvą? Įtariu, kad atsakymas neigiamas. Na bet sao, kad vienintėliai kvaili klausimai – neužduoti klausimai 🙂 Ačiū

  8. Tai cia gi parašyta apie tą grietinėlę:Įmaišom grietinėlę, dar šiek tiek paplakam, bet ne per daug tik kad gerai išsimaišytų.

  9. Viskas lekiu i prduotuve,mano seimyna megsta ledus, aciu uz recepta,daug receptu Jusu banzdiau ir viskas gavosi,sekmes Jums Beata

  10. Kaip tik ką tik pasigaminau ir įdėjau į kamerą šalti. Laukiu nesulaukiu rezultato, bet jau iš dabartinio skonio pajaučiau, kad parduotuvinių braškinių ledų tikrai nebenorėsiu 🙂

  11. Ačiū už nuostabų receptą!!! Šiąnakt padaryti ir jau suvalgyti… Labai skanūs, gaivūs, neriebūs, bet ir nevandeniniai ledai. Skanumėlis!

  12. Kas gaminote,pasidalinkite,prasau,kiek laiko ledus saldete? As vakar per pietus pagaminau, siandiena per pietus istraukiau ir radau „akmens” gabala,o ne ledus. Labai kieti gavosi ir su daug kristaliuku. Viska dariau pagal receptura,tad galvoju,gal persistengiau su saldymo laiku?

  13. Nepavyko! Nepatingėjau net du kart išplakt, ir vistiek pilna kristaliukų. Be to, jogurtas pramuša skonį,tiesiog sugadinti produktai. Esu gaminusi ledus su vanile, tai šitie pavyko, o čia manau tas jogurtas viską sugadino…buvo tikrai graikiškas. Ir plakiau ilgai, nesuprantu, kame bėda?

  14. Deja deja ir man nepavyko, nors viską, atrodo, dariau pagal receptą, tačiau kažkas buvo nutylėta arba ne iki galo paaiškinta. Nepavyko išgauti kreminės tekstūros, ledai labai kieti ir traškūs, t.y. jaučiamas susikristalizavęs vanduo. Įvairiai mąstau, gal reikėjo palaukti, kol uogos nuplautos nudžius? Bet iš kitos pusės, jose ir taip yra sulčių, kurios užšąla… O gal šaldiklyje turi būti nustatyta tam tikra temperatūra? Kažkokia švelnesnė nei ta, prie kurios mėsos ir daržovės užšaldomos? Arba turbūt šie ledai skirti greitam suvartojimui? Pasidarai, po dviejų valandų ištrauki ir suvalgai, nepasilieki vėlesniam laikui ar kitai dienai? 🙂

  15. labai skanūs ledai gavosi, kaip gaminti šokoladinius? pistacijų? ar dar kokius dieviškus skonius?

  16. Ir vėl ačiū ačiū ačiū, Beata už receptą! Dariau braškinius ir bananinius su šokolado gabaliukais (kad nejuoduotų dar įspaudžiau citrinos sulčių). Suuuper ir jokių kristaliukų 🙂 P.S. Grietinėlę naudojau išplaktą- nepakenkė 🙂

    O anksčiau buvau gaminusi tik iš grietinėlės ir kondensuoto pieno, tai skonis kaip plombyro. Taip pat verta išmėginti 🙂

  17. Laba diena Beata,
    Norėjau paklausti gal kartais Jūs žinote kuo galima būtų pakeisti kondensuotą sutirštintą pieną: negalime valgyti cukraus, o be jo kondensuotas pienas yra labai skystas. Dėl saldumo įdėčiau saldiklio, bet va ką daryti su tirštumu?
    Daugelį receptų kur reikia cukraus jau prisitaikėme sau, nors kepant vien su saldikliais, pyragai iškyla sunkiau. Bet va kaip sitirštinti becukrį kondensuotą pieną nesugalvojam 🙂
    Iš anksto dėkui:)

  18. Sveiki, gal ir kvailas klausimas bet ar viska sudėjus plakant su blenderiu gaunasi taip pat? Noriu isbandyt!

  19. Valgiau Druskininkuose Beatos ledų. Labai patiko, tikrai labai skanūs, natūralūs. Pusę nuotaikos suteikė vaikinukų aptarnavimas.Parinkti tinkami darbuotojai.Sekmes ateityje!

  20. Labai ačiū už atsakymą. Net nežinojau, kad yra toks dalykas kaip kokosų grietinėlė, bus nuostabu išbandyti naują skonį! Valio, musų šeima irgi neliks be šių nuostabių ledų:):)

  21. Gaminau, gavosi skanus ledai, nors ir ir su kristaliukais. Pasidalinkite, prasau, kam gavosi be kristaliuku, kaip pavyko to pasiekti? Beata, noreciua pasitikslinti, jei noriu daryti puse porcijos, tada visus produktus (ir braskes, ir jogurta, ir grietinele, ir kondensuota piena) per puse dalinti? Is anksto dekoju uz atsakyma.

  22. Jeee!! Labai nudziugau, nes paaiskejo, kad turiu siek tiek intuicijos maisto gaminimui, nes – tikrai nemeluoju – tokius pacius ledus, tik dar imaisius bananu ir nedejus kondensuoto pieno ir grietinele (labai stengiuosi vengti pieno produktu, nes esu jiems alergiska) pasidariau sekmadieni!!! Ir vaka issitraukus is saldiklio valgiau kaip kokia karaliene!!! Tegyvuoja vasara, braske ir Beata!!:)) Buckis:)

  23. Miela,Beata, paskaičiau apie ledus ir seilė nutyyyyysoo,bet ką įdėti vietoj kondencuoto pieno?esu Prancūzijoj, o čia jo nėra, bet taip norisi paruošti šių ledų šeimai 🙂

  24. Išmėginau ir aš šiuos ledus.Pastabos tos pačios -kristalai,ledo gabalas,kieti.Tikrai ne pats geriausias naminis variantas.Ir tikrai ne kokteilinėj ar maišyme esmė-ne tik pagal šį receptą esu gaminus,ir viskas pavykdavo be kristaliukų..Tiesa,kituose receptuose nebūdavo graikiško jogurto,tai kažkaip labiau būčiau linkus jį kaltinti..

  25. Dalinuosi kaip gerai kartais viskas išeina iš juokingos ir prastos idėjos 🙂
    Tai va, šaldyti ledus šaldytuve, o ne šaldiklyje yra fantastiška idėja! Ledai kristalizuojasi dėl to, kad per greitai šąla, o dar kai supili iš blenderio į indą visoje masėje (ne tik ant viršaus) lieka oro burbuliukų, kurie taip pat skonio nepagerina ir padidina susikristalizavimą.
    Suplakiau masę, padėjau į šaldytuvą per naktį. Mano šaldytuvas šaldo labai, pas tėvus ir draugus ne taip stipriai šaldo 🙂 Masė tapo be burbuliukų, kurie atsirado pilant ir sustingo iki tokios sunkokos šaukštu kabinamos ir netekančios košės. Beveik jau galima kaip ledus valgyti, ypač mažiukams vaikams. Tada perkėliau į šaldiklį 4 val. ištraukiau – nei jokio net minimaliausio kristaliuko, lygi glotni masė. Bet dėl receptūros teisingumo dar kartą perplakiau, vėl į šaldytuvą, kai ten sustingo, tada į šaldiklį.
    Kaip iš ledainės, nieks nepasakytų, kad naminiai 😀

  26. Daugelyje receptų įeina graikiškas jogurtas. Kuo jis ypatingas? Ar tai tas pats natūralus nesaldus jogurtas? Ar pas mus parduotuvėse yra pirkti graikinio jogurto?
    Ačiū.

  27. Ar sie ledai turi buti suvartojami tik pagaminus ar gali stoveti saldiklyje ir pora dienu? :))

  28. Aciu uz puiku recepta! Sie ledai tapo sio karstojo savaitgalio issigelbejimu.Kristaliukai mums nemaise, kaip tik padejo geriau atsigaivinti!

  29. Kadangi braskiu neliko reikiamo kiekio – idejau 3 bananus. Rezultatas – puikus ledai 🙂 jokiu kristalu, gal tik siek tiek saldoki, bet cia bananai kalti. Beje plakiau su blenderiu ir susalusius perplakiau 3 kartus 🙂

  30. Sveiki.Tikrai-tai patys geriausi naminiai ledai 🙂 Dariau ne su braškėmis,o su trintais juodaisiais serbentais…..Ir jogurtas tiko naminis…. Fantastiškai skanūs gavosi 🙂 Mano smaližiai buvo sužavėti.Ačiū už idėjas 😉

  31. Iš ties puikūs ledai gavosi. Aš atšildžiau ir dar karta kokteilinėje permaišiau, tai nepasakytum kad naminiai, be ledo kristaliukų liko 🙂

  32. Gal kas bandet su raudonaisiais serbentais arba vysniomis? Kazin su jais ne per rugstu bus? Gal koki banana reiktu imaisyt ar galima ir be jo apsieit? Vyras braskiu nevalgo, tai mastau kuo skaniai pakeist.

  33. Miela Beata,o plakama grietinėlė čia turi omeny „single” ar „double cream”? Ačiū.

  34. Miela Beata, kaip pagaminti ne braskinius o pavyzdziui sokoladinius ledus? Tiesiog bet kokio kitoio skonio tik ne vaisinius? Dekoju 🙂

  35. Sveika, Beata, ar būtų galima šiuos ledus daryti su šaldyta braškių uogiene ir dėti mažiau kondensuoto pieno, nes uogienėje ir taip nemažai cukraus?

  36. Nuostabus! Puikus! Nerealus ledai gavosi. Skanesniu braskiniu ledų nesu ragavusi. 1karta permaisiau su šaukštu kita su plaktuvu jokių ledo kristaliukų! Ačiū už receptą:-)

  37. Puikiai pavyko, kelis kartus permaisiau, kad nesusidarytu kristalai. Beje, naudojau saldytas misko uogas irgi skanu!

  38. Nuostabus receptas, tik ziuriu kad man gavos priesingai nei daugeliui seimininkiu – per nakti laikiau kameroje du indelius siu ledu ir tik ju virsus sustingo… viduje putesiai vis dar 😀 bandau dar laikyti.. gal druskos per dideli ziupsni paemiau :O

  39. Beata, prasau parasykite koki Electrolux plaktuva naudojate? Deja nebeveikia jusu nuoroda.. kaip tik ketinu pirkti, o norisi gero is isbandyto

  40. Sveiki! Ačiū už receptą! Šįkart pabandžiau su saldintu kondensuotu pienu, bet kadangi parduotuvėje pastebėjau, kad yra ir nesaldinto, galima būtų su juo daryti?

Rašyti komentarą