8241
Beatos virtuvė

Patys geriausi naminiai ledai

(114)
Reikės:
  • 800 g - 1 kg braškių
  • 400 g graikiško jogurto
  • 350 ml plakamos grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 1 indelio (400 g) saldinto kondensuoto pieno
  • žiupsnio druskos
  • kelių sausainių (trupiniams)

Šis receptas prasideda nuo to, kad išsitraukiame iš spintelės gerą plaktuvą ir nusiperkame ar darže prisirenkame braškių. Mano kulinarijos studijoje karaliauja Electrolux prietaisai, tai traukiu aš iš mūsų sandėliuko galingą Electrolux plaktuvą su tikrai talpia plakimo taure – pagaminsiu tokį kiekį ledų, kad tikrai pakaks visam mūsų moteriškam kolektyvui pavaišinti. Jau dabar girdžiu klausimą – ar neužtektų šiam receptui rankinio plakiklio ar tiesiog mikserio?? Kaip jau minėjau ledų gamybos pradžiamokslyje, geriems naminiams ledams ypač svarbus masės vientisumas, todėl plakimas kokteilinėje yra nepamainomas. Dar svarbu stebėkite, kad jūsų turima kokteilinė tolygiai išplaktų visą indo turinį nuo viršaus iki apačios. Su šiuo galingu Electrolux plaktuvu naminius ledus pagaminau vos per porą minučių, o ir šiaip, jei kaip aš mėgstat plakti daug kietų dalykų, pavyzdžiui – ledukus, šaldytus vaisius, riešutus, kietesnes daržoves, kokteilinę rinkitės patikimą ir galingą, kitaip nieko nebus.

Beatos virtuve_naminiai ledai_electrolux

Gamybos pradžioje tai bus super didelio skanumo kokteilis, o palaukus vos keletą valandų jau šaukštais galėsite kabinti nuostabaus skanumo ledus. Ledus galite šaldyti specialiose ledų formelėse arba tiesiog dideliame inde, kaip aš tai padariau. Ir dar šiek tiek informacijos apie graikišką jogurtą. Šis jogurtas gaminamas naudojant specialios rūšies bakterijas ir pasižymi savo labai tvirta konsistencija. Turėdamas apie 8-9 proc. riebumo jis yra tokio pat tvirtumo kaip ir 40 proc. riebumo grietinė, todėl rekomenduočiau šiam receptui rinktis tik graikišką jogurtą.

Braškes nuplauname ir nuimame kotelius. Į plaktuvą sudedame braškes, jogurtą ir kondesnuotą pieną, įberiame druskos žiupsnį ir viską gerai gerai suplakame iki vientisos masės. Įmaišom grietinėlę, dar šiek tiek paplakam, bet ne per daug tik kad gerai išsimaišytų. Pilam į negilų indą, ant viršaus pabarstom supjaustytų braškių, patrupinam sausainių ir šaldom.

Beatos virtuve_naminiai ledai_2

Jei jau turite laiko ir ūpo, tai padarykite taip: leiskite ledams beveik sustingti, tada išskobkite ir vėl sugrąžinkite juos į plaktuvą, dar kartą suplakite ir vėl atgal sušaldymui – taip dar labiau sumažinsite kristalus ir ledai bus dar minkštesni.

Arba tiesiog palaukite, kol viskas sušals ir kvieskite drauges. Mano kulinarijos studijoje labai greitai dingo visas padėklas ledų – „Beatos virtuvės“ kolektyvas labai smagiai su šaukštais pasidarbavo.

Beatos virtuve_naminiai ledai5

 

 

Print Friendly

Komentarai
  1. paula parašė:

    butinai reikes isbandyti! Tobulas gardumynas vasaros pradziai! 🙂 https://enjoybypaula.wordpress.com

  2. Arune parašė:

    Sakykit Beata o jogurtas kitas netinka 😉

  3. Laura parašė:

    O kiekiai? kiek braskiu, jogurto irkondensuoto pieno dejote, Beata? 🙂

  4. Lina parašė:

    Labai skaniai atrodo, reiks būtinai išbandyt. O grietinėlę išplaktą įmaišyti?

  5. Jūratė parašė:

    Beata, o natūralus jogurtas (dobilo ar bios) vietoj graikiško tinka?

  6. Kristė parašė:

    Mielosios, Beata visada taip aiškiai ir konkrečiai surašo, tad kaip jums viską perskaičius, dar kyla klausimų?! Kiekiai surašyti, rašoma, kad supilama grietinėlė, o ne „išplakus atskirai iki standumo sukrečiama į masę“. Tad skaitant receptūrą, viskas ir taip aišku.
    Nors ir aš pagalvojau, kažin kodėl grietinėlė neplakta? 😀

  7. Vitalija parašė:

    Sveiki, ar galima 35 proc. riebumo grietinele pakeisti 38 proc. riebumo grietinele?

  8. egle parašė:

    Rasote kondensuotas pienas, ar kalba eina apie ‘sutirstinta’ kondensuota piena? Ar ne? Aciu

  9. Rūta parašė:

    į tokį nuostabų ir iš pažiūros lengvą ledų receptą pažiūrėjus, tik ir norisi mauti tiesiai į parduotuvę ir įsigyti plaktuvą, kurio mano virtuvėje dar nėra 🙂

    • Elena parašė:

      Taip vakar ir padariau. Nuvaziavau i Electromarkt ir nusipirkau Beatos pareklamuota kokteiline. Tokia faina, kad noriu antros i sodyba Rytoj vaziuosiu pirkti zurnala

  10. Ramune parašė:

    Super skaniai atrodo, o kur galima gauti Graikisko jogurto?

  11. Vilma parašė:

    Klausimas turbūt topinis 🙂 O šaldyti kur? Šaldytuve (nes pagal ingridientus lyg stingti turėtų ir ten), šaldymo kameroje ar specialiam aparate ledų (buvo paminėtas patarimų straipsnyje).

    Ačiū!

  12. Asta parašė:

    Braškės aišku, jėga, bet šokoladiniai ledai būtų dar geriau. Beata, labai lauksim ir jų recepto 🙂

  13. erika parašė:

    gal patarsit ar galima ta mase visa ruosti ledu aparatu ir jame stingdinti, kazin gautusi kas???

  14. Jurgita parašė:

    O galima padaryti tą patį ne su braškėmis, o su bananais? nebus kažin per saldu? Ačiū.

  15. Nona parašė:

    Panasiau i plaktuvo Electrolux reklama :)) ar tiks Philips plaktuvas? Juokauju.

    Klausimas butu, ar galima nedeti grietineles? Ar kas nors gautusi?

    • Beata Nicholson parašė:

      Gautusi nedėkite grietinėlės dėkite daugiau graikiško jogurto…

    • Lina parašė:

      As dariau be grietineles, nes tingejau iki pardes vaziuoti, tai ledus po nakties isemus is saldiklio reikia ilgiau palaikyti kambario temp, kad iseitu kamuoliuka suridenti. 🙂

      • Inga parašė:

        as ir su grietinele dariau, ir su graikisku jogurtu, bet po nakties neimanoma ne tik kad kamuoliuka surident isvis net peilio ikisti neeina…..Bandau atitirpinti, kambario temperaturoj stovi jau 15 min, ir nieko 😀 velniava

  16. INga parašė:

    Miela Beata, ką ledams duoda grietinėlė? jei jos neįdėsiu ar kas nors gausis skanaus?

  17. Lauryna parašė:

    Sveiki, nerandu atsakymo ir parašymo apie grietinėlę 🙁 ar ji turi būti išplakta prieš dedant? Ačiū 🙂

  18. Gintarė parašė:

    Jau ideta kameroj saldyt! Laukiam 🙂 idomu o kiek ilgai laukt reiks? Kiek daugmaz sala?

  19. Justė parašė:

    Receptas labai viliojantis, bet turiu naivų klausimą. Ar būtų įmanoma tokius ledus pagaminti naudojant ne plaktuvą, o smulkintuvą/ trintuvą? Įtariu, kad atsakymas neigiamas. Na bet sao, kad vienintėliai kvaili klausimai – neužduoti klausimai 🙂 Ačiū

  20. Grietinele parašė:

    Tai cia gi parašyta apie tą grietinėlę:Įmaišom grietinėlę, dar šiek tiek paplakam, bet ne per daug tik kad gerai išsimaišytų.

  21. Asta parašė:

    Jau sala ir Amerikoj sitie ledai!

  22. daina parašė:

    Viskas lekiu i prduotuve,mano seimyna megsta ledus, aciu uz recepta,daug receptu Jusu banzdiau ir viskas gavosi,sekmes Jums Beata

  23. Gabrielė parašė:

    Kaip tik ką tik pasigaminau ir įdėjau į kamerą šalti. Laukiu nesulaukiu rezultato, bet jau iš dabartinio skonio pajaučiau, kad parduotuvinių braškinių ledų tikrai nebenorėsiu 🙂

  24. Jolanta parašė:

    Ačiū už nuostabų receptą!!! Šiąnakt padaryti ir jau suvalgyti… Labai skanūs, gaivūs, neriebūs, bet ir nevandeniniai ledai. Skanumėlis!

  25. Lina parašė:

    Kas gaminote,pasidalinkite,prasau,kiek laiko ledus saldete? As vakar per pietus pagaminau, siandiena per pietus istraukiau ir radau „akmens“ gabala,o ne ledus. Labai kieti gavosi ir su daug kristaliuku. Viska dariau pagal receptura,tad galvoju,gal persistengiau su saldymo laiku?

    • INga parašė:

      Gavosi ir man daug kristaliukų…išplakiau vakar vakare, ryte jau buvopilna kristaliukų, nors masė dar nebuvo sustingusi…įdomu kame problema…

  26. S. parašė:

    Nepavyko! Nepatingėjau net du kart išplakt, ir vistiek pilna kristaliukų. Be to, jogurtas pramuša skonį,tiesiog sugadinti produktai. Esu gaminusi ledus su vanile, tai šitie pavyko, o čia manau tas jogurtas viską sugadino…buvo tikrai graikiškas. Ir plakiau ilgai, nesuprantu, kame bėda?

  27. INga parašė:

    Nepavyko 🙁 skonis puikus, bet tie kristaliukai…. 🙁

  28. Ag parašė:

    Kokiam skaiciui zmoniu sis receptas?

  29. Ieva parašė:

    Deja deja ir man nepavyko, nors viską, atrodo, dariau pagal receptą, tačiau kažkas buvo nutylėta arba ne iki galo paaiškinta. Nepavyko išgauti kreminės tekstūros, ledai labai kieti ir traškūs, t.y. jaučiamas susikristalizavęs vanduo. Įvairiai mąstau, gal reikėjo palaukti, kol uogos nuplautos nudžius? Bet iš kitos pusės, jose ir taip yra sulčių, kurios užšąla… O gal šaldiklyje turi būti nustatyta tam tikra temperatūra? Kažkokia švelnesnė nei ta, prie kurios mėsos ir daržovės užšaldomos? Arba turbūt šie ledai skirti greitam suvartojimui? Pasidarai, po dviejų valandų ištrauki ir suvalgai, nepasilieki vėlesniam laikui ar kitai dienai? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Ieva, na tie ledo kristalai tokiuose namudiniuose leduose visada jaučiasi, nes jei norite jų išvengti, tada reikėtų maišyti kas valandą, kad išeitų jau tikrai minkšti, purūs, be ledo kristalų. O ir tikrai, šie ledai greitai suvartojimui,nes kameroje labai sušąlą, tai prieš valgant reikia palaikyti kambario temperatūroje, kad atitirptų..

      • Daiva parašė:

        …Arba nusipirkti ledu aparata 🙂 pernai pirkom uz ~20eur ir sekmingai naudojam. Vietos kameroj uzima, kaip vidutinis puodas, telpa i kameros stalciu. Visa vasara ledu turim, o ir gaminimas greitas – ipylei suplakta mase, ijungei bent 20min pasukt ir pasimaisyt, po keliu val istraukti is kameros ir kelias minutes palaikyti kambario temp buna be kristaliuku (arba ju labai mazai).

  30. Živilė parašė:

    labai skanūs ledai gavosi, kaip gaminti šokoladinius? pistacijų? ar dar kokius dieviškus skonius?

  31. Ligita parašė:

    Su kristalais bėdos ir aš turėjau… bet ledai vistiek valgomi 🙂

  32. jogaile parašė:

    gaminou ledus su zemuogemis

  33. jogaile parašė:

    gaminou ledus su sokoladuuu labai skanu ;-0

  34. jogaile parašė:

    labai skanu ;-0

  35. Erika parašė:

    Ir vėl ačiū ačiū ačiū, Beata už receptą! Dariau braškinius ir bananinius su šokolado gabaliukais (kad nejuoduotų dar įspaudžiau citrinos sulčių). Suuuper ir jokių kristaliukų 🙂 P.S. Grietinėlę naudojau išplaktą- nepakenkė 🙂

    O anksčiau buvau gaminusi tik iš grietinėlės ir kondensuoto pieno, tai skonis kaip plombyro. Taip pat verta išmėginti 🙂

  36. Evelina parašė:

    Laba diena Beata,
    Norėjau paklausti gal kartais Jūs žinote kuo galima būtų pakeisti kondensuotą sutirštintą pieną: negalime valgyti cukraus, o be jo kondensuotas pienas yra labai skystas. Dėl saldumo įdėčiau saldiklio, bet va ką daryti su tirštumu?
    Daugelį receptų kur reikia cukraus jau prisitaikėme sau, nors kepant vien su saldikliais, pyragai iškyla sunkiau. Bet va kaip sitirštinti becukrį kondensuotą pieną nesugalvojam 🙂
    Iš anksto dėkui:)

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Evelina, tai galite laisvai kokosų grietinėlę naudoti vietoj saldinto kondensuoto pieno arbą būna ir nesaldintas sutirštintas pienas, tai ir jis gal jums tinka? O ledam čia tikrai kokosų grietinėlė ar kremas jei rasit tiks. Sekmės

      • Rita parašė:

        be cukraus, be riebalų, be jokios chemijos, saldiklių, tirštiklių, dažiklių…. : 1-as variantas – pusantro banano, 8-10 vnt šaldytų braškių, 50 ml pieno – sublenderiuojam ir į šaldiklį 2 val. ……2-as variantas – pusantro banano, šaukštas kakavos miltelių, 50 ml pieno, lašelis vanilės ekstrato – sublenderiuojam ir į šaldiklį 2 val

  37. Viktorija parašė:

    Sveiki, gal ir kvailas klausimas bet ar viska sudėjus plakant su blenderiu gaunasi taip pat? Noriu isbandyt!

    • Beata Nicholson parašė:

      Na blendriu tik ilgėliau plakti reikės ir gali konsistencija kiek kitokia būti, bet rezultatas skonio prasme tikrai geras. Aš tik kokteiline visada darau, tai jūs pabandykite ir blenderiu..

    • Jolita parašė:

      Aš dariau su blenderiu, tik plakiau ilgiau nei Beatos parašyta. Ledai tikrai skanūs!!! Na gal kokteilinėje ir geriau gaunasi, bet palyginti negaliu…

  38. Daiva parašė:

    Valgiau Druskininkuose Beatos ledų. Labai patiko, tikrai labai skanūs, natūralūs. Pusę nuotaikos suteikė vaikinukų aptarnavimas.Parinkti tinkami darbuotojai.Sekmes ateityje!

  39. rita parašė:

    Buvome Druskininkuose jusu ledu paskanauti,nuostabus skonis.Aciu,kad esate

  40. Evelina parašė:

    Labai ačiū už atsakymą. Net nežinojau, kad yra toks dalykas kaip kokosų grietinėlė, bus nuostabu išbandyti naują skonį! Valio, musų šeima irgi neliks be šių nuostabių ledų:):)

  41. Olga parašė:

    Gaminau, gavosi skanus ledai, nors ir ir su kristaliukais. Pasidalinkite, prasau, kam gavosi be kristaliuku, kaip pavyko to pasiekti? Beata, noreciua pasitikslinti, jei noriu daryti puse porcijos, tada visus produktus (ir braskes, ir jogurta, ir grietinele, ir kondensuota piena) per puse dalinti? Is anksto dekoju uz atsakyma.

  42. Ona parašė:

    Jeee!! Labai nudziugau, nes paaiskejo, kad turiu siek tiek intuicijos maisto gaminimui, nes – tikrai nemeluoju – tokius pacius ledus, tik dar imaisius bananu ir nedejus kondensuoto pieno ir grietinele (labai stengiuosi vengti pieno produktu, nes esu jiems alergiska) pasidariau sekmadieni!!! Ir vaka issitraukus is saldiklio valgiau kaip kokia karaliene!!! Tegyvuoja vasara, braske ir Beata!!:)) Buckis:)

  43. zina parašė:

    Laba diena,noriu paklausti :kuo skiriasi blenderis nuo kokteilinės?

    • Beata Nicholson parašė:

      Na, blenderis tai gali būti gi ir be taurės, rankena su besisukančiais peiliukais, tokiu sriubą patogu trinti, o kokteilinė tai jau su taure, kurioje viskas taip juda, kad gana ilgai plaktųsi ir vienodai susihomogenizuotų.

      • zina parašė:

        Ačiū.Reiškia blenderį turiu,pirksiu kokteilinę.

      • Goda parašė:

        Manau, blenderis tai ir yra ta pati kokteiline, tik vienas zodis lietuviskas, o kitas – ne. O tas kur su rankena (be taures) tai vadinasi mikseris, o kaip lietuviskai nezinau.

  44. Jolanta parašė:

    Pagaminau anūkėms, valgė visi ir gyrė – tikrai skanu ir, svarbiausia, greita 🙂

  45. Vilija parašė:

    Miela,Beata, paskaičiau apie ledus ir seilė nutyyyyysoo,bet ką įdėti vietoj kondencuoto pieno?esu Prancūzijoj, o čia jo nėra, bet taip norisi paruošti šių ledų šeimai 🙂

  46. Neringa parašė:

    Išmėginau ir aš šiuos ledus.Pastabos tos pačios -kristalai,ledo gabalas,kieti.Tikrai ne pats geriausias naminis variantas.Ir tikrai ne kokteilinėj ar maišyme esmė-ne tik pagal šį receptą esu gaminus,ir viskas pavykdavo be kristaliukų..Tiesa,kituose receptuose nebūdavo graikiško jogurto,tai kažkaip labiau būčiau linkus jį kaltinti..

  47. Dominykas parašė:

    Sveiki,norėčia paklausti ar būtina dėti braškes ar galima kitus vaisius

  48. Vilma parašė:

    Dalinuosi kaip gerai kartais viskas išeina iš juokingos ir prastos idėjos 🙂
    Tai va, šaldyti ledus šaldytuve, o ne šaldiklyje yra fantastiška idėja! Ledai kristalizuojasi dėl to, kad per greitai šąla, o dar kai supili iš blenderio į indą visoje masėje (ne tik ant viršaus) lieka oro burbuliukų, kurie taip pat skonio nepagerina ir padidina susikristalizavimą.
    Suplakiau masę, padėjau į šaldytuvą per naktį. Mano šaldytuvas šaldo labai, pas tėvus ir draugus ne taip stipriai šaldo 🙂 Masė tapo be burbuliukų, kurie atsirado pilant ir sustingo iki tokios sunkokos šaukštu kabinamos ir netekančios košės. Beveik jau galima kaip ledus valgyti, ypač mažiukams vaikams. Tada perkėliau į šaldiklį 4 val. ištraukiau – nei jokio net minimaliausio kristaliuko, lygi glotni masė. Bet dėl receptūros teisingumo dar kartą perplakiau, vėl į šaldytuvą, kai ten sustingo, tada į šaldiklį.
    Kaip iš ledainės, nieks nepasakytų, kad naminiai 😀

  49. […] keičiu į “aš nemėgstu NEnaminių ledų”.  🙂 Šis paprastas receptas, aptiktas pas Beatą mano skoniui idealiai tiko. Ledai gaivūs, saldžiarūgščiai, vientisi, maloniai tirpstantys. Ir […]

  50. Donata parašė:

    Man jokių kristaliukų irgi nebuvo po antro perplakimo, nors šaldžiau šaldiklyje. Kitą kartą reiks bandyti kaip Vilma rašo – šaldytuve, gal ir perplakimo nereiks. 🙂

    Mano ledai: https://skanestai.wordpress.com/2015/07/02/braskiniai-ledai/ 🙂

  51. Ramunė parašė:

    Receptas puikus, tik man iškilo klausimas, kam ta druska?

  52. Evelina parašė:

    O kam reikalinga druska?

  53. Rasa parašė:

    Daugelyje receptų įeina graikiškas jogurtas. Kuo jis ypatingas? Ar tai tas pats natūralus nesaldus jogurtas? Ar pas mus parduotuvėse yra pirkti graikinio jogurto?
    Ačiū.

    • Rūta parašė:

      Graikiškas jogurtas yra kitoks nei paprasti natūralus, nes jame gerokai mažiau cukrų ir gerokai daugiau baltymų, jo sodrus skonis man net truputį varškę primena. Puikus jogurtas spirtuojantiems, aš tik su juo plaku tirštus kokteilius, dedu vietoj grietinių visokių į salotas

  54. Agnė parašė:

    Ar sie ledai turi buti suvartojami tik pagaminus ar gali stoveti saldiklyje ir pora dienu? :))

  55. Rasa parašė:

    Ačiū, ponia Beata.

  56. Gerda parašė:

    Aciu uz puiku recepta! Sie ledai tapo sio karstojo savaitgalio issigelbejimu.Kristaliukai mums nemaise, kaip tik padejo geriau atsigaivinti!

  57. Rasa parašė:

    Tikrai, labai skanūs ledai. Kas valgė, visi gyrė.

  58. Egle parašė:

    Kadangi braskiu neliko reikiamo kiekio – idejau 3 bananus. Rezultatas – puikus ledai 🙂 jokiu kristalu, gal tik siek tiek saldoki, bet cia bananai kalti. Beje plakiau su blenderiu ir susalusius perplakiau 3 kartus 🙂

  59. Inga parašė:

    Sveiki.Tikrai-tai patys geriausi naminiai ledai 🙂 Dariau ne su braškėmis,o su trintais juodaisiais serbentais…..Ir jogurtas tiko naminis…. Fantastiškai skanūs gavosi 🙂 Mano smaližiai buvo sužavėti.Ačiū už idėjas 😉

  60. Asta parašė:

    Iš ties puikūs ledai gavosi. Aš atšildžiau ir dar karta kokteilinėje permaišiau, tai nepasakytum kad naminiai, be ledo kristaliukų liko 🙂

  61. […] ledus, ypač savo gamybos toookius skanius. Receptuką netyčia užmačiau Beatos virtuvėje http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/patys-geriausi-naminiai-ledai/  . Pamačiau, padariau ir suvalgiau. Taip tai vadinasi, nes viskas išties labai paprasta. Tik šį […]

  62. inga parašė:

    Gal kas bandet su raudonaisiais serbentais arba vysniomis? Kazin su jais ne per rugstu bus? Gal koki banana reiktu imaisyt ar galima ir be jo apsieit? Vyras braskiu nevalgo, tai mastau kuo skaniai pakeist.

  63. Andžela parašė:

    Būtinai bandysiu kokioi parduotuvei reikia pirkti

  64. Aiste parašė:

    Ziauuriai skanu:))mmm:))Su vyru dviese per kelis vakarus viska suvalgem..he he..:)

  65. Renata parašė:

    Miela Beata,o plakama grietinėlė čia turi omeny „single“ ar „double cream“? Ačiū.

  66. Giedre parašė:

    Miela Beata, kaip pagaminti ne braskinius o pavyzdziui sokoladinius ledus? Tiesiog bet kokio kitoio skonio tik ne vaisinius? Dekoju 🙂

  67. Monika parašė:

    Sveika, Beata, ar būtų galima šiuos ledus daryti su šaldyta braškių uogiene ir dėti mažiau kondensuoto pieno, nes uogienėje ir taip nemažai cukraus?

  68. Veronika parašė:

    Nuostabus! Puikus! Nerealus ledai gavosi. Skanesniu braskiniu ledų nesu ragavusi. 1karta permaisiau su šaukštu kita su plaktuvu jokių ledo kristaliukų! Ačiū už receptą:-)

  69. Ernesta parašė:

    Labai , labai skanus ledai!! Ačiū už puiku recepta, pagaliau pajutau vasaros skoni;)))

  70. Rugilė parašė:

    kiekis labai didelis! bet skanu ir verta !

  71. Saldumynu megeja parašė:

    Kiek porciju iseina

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.