Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir paliekame atvėsti. Dubenyje išplakame kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Miltus per kelis kartus įmaišome į kiaušinius. Pastarnokus ir obuolius nulupame bei sutarkuojame burokine tarka. Apelsiną gerai nuplauname su soda, nutarkuojame žievelę prie pastrnokų ir obuolių, ir išspaudžiame sultis. Viską sudedame į tešlą ir išmaišome. Lazdyno riešutus pasmulkiname, suberiame į tešlą ir išmaišome.
Padaliname tešlą per dvi skardas ir kepame apie 25-30 minučių, kol iškepa. Atvėsiname pyrago lakštus. Pasigaminame kremą: galima naudoti maskarponę ir kreminę varškę ar sūrį, sumaišome su klevų sirupu/medumi/miltiniu cukrumi, įspaudžiame dar citrinos ar apelsinų sulčių ir išmaišome. Pertepame šiuo kremu pyrago sluoksnius ir papuošiame kepintais lazdyno riešutais, spanguolėmis, apelsino žievele.
Pabandžiau, suvalgiau, užsinorėjau dar 😀 Pyragas gavosi skanesnis nei tikėjausi. Kepiau griežtai nesilaikydama instrukcijos – neturėjau riešutų, apelsino (tik esencijos), nedariau kremo… BET pats pyragas gavosi toks drėgnas, toks pilnas sodrių skonių, o obuolys kaip ten tiko! O, dangau! Pati nustebau rezultatu 🙂 Taigi šito receptuko neišbrokuoju, pasidedu į lentyną, nes ateityje tikrai kartosiu 🙂
Laba diena, kada supilti sviesta su cukrum???
tikriausiai i kiausinius supilti. as taip dejau. laukiu rezultato.
oho kaip dar sugalvot pastarnoku torta!!! Reikes isbandyt! su Naujais, Beata! 🙂
http://enjoybypaula.com