8241
Beatos virtuvė
15178273_10154774600181306_4077965879702380560_n

Pastarnokų pyragas-tortas

(1)
Reikės:
  • 170 g sviesto
  • 200 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštų medaus
  • 3 kiaušinių (L)
  • 250 g speltos miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių meduolių prieskonių
  • 50 g lazdyno riešutų
  • 250-270 g pastarnokų
  • 1 vidutinio dydžio obuolio
  • 1 apelsino žievelės ir sulčių
  • žiupsnio druskos
  • Kremui:
  • 250 g kreminio sūrio/kreminės varškės/maskarponės
  • 3-4 šaukštų medaus/klevų sirupo/miltinio cukraus
  • ½ nedidelio apelsino sulčių
  • Apelsino žievelės papuošti
  • 50 g skrudintų lazdyno riešutų papuošti
  • rozmarino lapelių papuošti
  • džiovintų spanguolių/cukatų/svarainių

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir paliekame atvėsti. Dubenyje išplakame kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Miltus per kelis kartus įmaišome į kiaušinius. Pastarnokus ir obuolius nulupame bei sutarkuojame burokine tarka. Apelsiną gerai nuplauname su soda, nutarkuojame žievelę prie pastrnokų ir obuolių, ir išspaudžiame sultis. Viską sudedame į tešlą ir išmaišome.  Lazdyno riešutus pasmulkiname, suberiame į tešlą ir išmaišome.

Padaliname tešlą per dvi skardas ir kepame apie 25-30 minučių, kol iškepa. Atvėsiname pyrago lakštus. Pasigaminame kremą: galima naudoti maskarponę ir kreminę varškę ar sūrį, sumaišome su klevų sirupu/medumi/miltiniu cukrumi, įspaudžiame dar citrinos ar apelsinų sulčių ir išmaišome. Pertepame šiuo kremu pyrago sluoksnius ir papuošiame kepintais lazdyno riešutais, spanguolėmis, apelsino žievele.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Paula sako:

    oho kaip dar sugalvot pastarnoku torta!!! Reikes isbandyt! su Naujais, Beata! :)

    http://enjoybypaula.com

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.