Spausdinti

Nuostabus pyragas su daržovėmis! Jei pastarnokų neturite tai tiks ir morkos. Pyragas pavyks drėgnas, minkštas ir turtingas skonio. O kur dar puikaus kremo kepurė…

Pastarnokų pyragas su sūrio kremu

0
komentarai
4
Porcijos
8 asm.

Reikės:

170 g sviesto
200 g rudojo cukraus
2 šaukštų medaus
3 kiaušinių (L)
250 g speltos miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių meduolių prieskonių
50 g lazdyno riešutų
250-270 g pastarnokų
1 vidutinio dydžio obuolio
1 apelsino žievelės ir sulčių
žiupsnio druskos

Kremui:

250 g kreminio sūrio/kreminės varškės/maskarponės
3-4 šaukštų medaus/klevų sirupo/miltinio cukraus
½ nedidelio apelsino sulčių

Papuošti:

50 g skrudintų lazdyno riešutų papuošti
rozmarino lapelių papuošti
džiovintų spanguolių/cukatų/svarainių
apelsinų žievelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

Gaminame pyragą:

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm).

2

Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir paliekame atvėsti.

3

Dubenyje išplakame kiaušinius ir sumaišome su atvėsusiu sviestu. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Miltus per kelis kartus įmaišome į kiaušinius.

4

Pastarnokus ir obuolius nulupame bei sutarkuojame burokine tarka. Apelsiną gerai nuplauname su soda, nutarkuojame žievelę prie pastrnokų ir obuolių, ir išspaudžiame sultis. Viską sudedame į tešlą ir išmaišome. Lazdyno riešutus pasmulkiname, suberiame į tešlą ir išmaišome.

5

Padaliname tešlą per dvi skardas ir kepame apie 25-30 minučių, kol iškepa. Atvėsiname pyrago lakštus.

Pasigaminame kremą:

1

Galima naudoti maskarponę ir kreminę varškę ar sūrį, sumaišome su klevų sirupu/medumi/miltiniu cukrumi, įspaudžiame dar citrinos ar apelsinų sulčių ir išmaišome.

Pabaigtuvės:

1

Pertepame šiuo kremu pyrago sluoksnius ir papuošiame kepintais lazdyno riešutais, spanguolėmis, apelsino žievele. Viskas – pyragas su daržovėmis paruoštas!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Pabandžiau, suvalgiau, užsinorėjau dar 😀 Pyragas gavosi skanesnis nei tikėjausi. Kepiau griežtai nesilaikydama instrukcijos – neturėjau riešutų, apelsino (tik esencijos), nedariau kremo… BET pats pyragas gavosi toks drėgnas, toks pilnas sodrių skonių, o obuolys kaip ten tiko! O, dangau! Pati nustebau rezultatu 🙂 Taigi šito receptuko neišbrokuoju, pasidedu į lentyną, nes ateityje tikrai kartosiu 🙂

Rašyti komentarą