8241
Beatos virtuvė

Pasta alla Norma

(20)

Užtruksite tik 15 minučių, o apie tobulą skonį šeima ar draugai kalbės dar ilgai. Puikus patiekalas ir kasdienai, ir kokiam susibūrimui. Sotu, gardu ir labai itališka.

Print Friendly
Reikės:
  • 1 baklažano
  • ¼ cukinijos
  • druskos
  • 400 g rigatoni/penne makaronų
  • 80 g džiovinto varškės sūrio (galima ir daugiau)
  • 1 indelio Beatos Virtuvės padažo „Tikras italas”
  • baziliko ar rukolos lapelių puošimui

Užkaiskite didelį puodą vandens, kuriame virsite pastą. Būtinai pasūdykite, nes kitaip bus neskanu. Ir nesvarbu, kiek vėliau besūdysite padažą, gero skonio nebus. Tai labai yra svarbu nepamiršti tinkamai pasūdyti ir būtent vandenį, kuriame virsite makaronus.

Supjaustykite baklažaną 1 cm riekelėmis. Lengvai pabarstykite druska. Taip pat ir cukiniją. Galite iškart perpjauti pusiau. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol sumikštės ir paruduos, vis pamaišykite. Vanduo gal užvirė? Berkite makaronus.

Baklažanai užtruks iškepti kokias 10 minučių… Svarbu juos iškepti pilnai. Dabar berkite cukinijas ir vos vos jas pakepinkite, pilkite „Beatos virtuvės“ šaunųjį padažą „Tikras italas” ir viskas! Leiskite viskam pašilti ir suburbuliuoti. Pabaigai sudėkite baziliko lapelius. Nukoškite makaronus, pasilikite pusę stiklinės vandens. Makaronų svarbu nepervirti.

Dėkite makaronus į keptuvę su padažu ir dar leiskite viskam pasitroškinti kelias minutes, apsikeisti skoniais. Dabar jau berkite sūrį ir basta. Pasta alla Norma – jūsų. Ant viršaus dar rukolos galite, ir dar baziliko, ir dar džiovinto sūrelio užbarstyti. O užteks keturiems valgytojams. Jei ką, padažų ieškokite štai šiose IKI parduotuvėse.

Beatos virtuve_tikras italas

Beatos virtuve - pasta alla norma

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (20)
Komentarai
  1. Erika parašė:

    O sakykit kuo pakeisti jūsų padaža nes Airijoje nenusipirksiu tikrai jo

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Erika tokiu atveju, nusipirkti itališkų smulkintų pomidorų būna visokių skardinėse, tinka mažutės skardinė bet tada papildomai įdėkite prieskonių: druskos, raudonėlio, truputi malto pankolio ir truputėli saulėje džiovintų pomidorų ir šaukštelį alyvuogių aliejaus, galite dar naudoti ir trintus koštus pomidorus taip vadinama passata….

  2. Loreta parašė:

    Sveiki, gal galima daugiau suzinoti apie dziovinta varskes suri – ar tai dziovintas varskes surelis tas mazas?

  3. Vilda parašė:

    Išbandyta ir labaai gardu!

  4. karolina parašė:

    labai skanu

  5. Živilė parašė:

    Išduokite paslaptį, prašau, kur galima nusipirkti tų gerųjų Beatos padažų? Niekaip nerandu. Ačiū.

  6. Vita parašė:

    Beatos padažų galima gauti tik IKI

  7. Edita parašė:

    Tikrai,ne tik “ Iki“.Maciau daugelyje parduotuviu.Net mazoje parduotuveje „Silas“ buvo ir dar su akcija. 🙂

  8. Julita parašė:

    Išbandytas receptas! Super! Vyras sakė, kad šis makaronų paruošimas prilygsta restoranui;)))) Ačiū, Beata!

  9. […] Pasta alla norma – labai skanu. Darytas jau daug kartų, greitas ir paprastas makaronų receptas. Be mėsos, kas yra ir pliusas, ir trūkumas (priklausomai nuo valgytojo). […]

  10. Gita parašė:

    O baklazanus taip ir dedam i lekste riekelemis? Isivaizduoju kad dideli tokie blynai buna o makaronai mazesni juk. Tai valgydami pjaustome baklazanus?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Gita, baklažanus pjaustote plonomis reikelėmis ir kai sukepa jie, tai minkšti, beveik suirę, beformiai lieka, be didelių gabaliukų, kad reiktų pjaustyti. Galite ir juostelėmis supjaustyti, tik apkepti sunkiau bus.

  11. Vaida parašė:

    kaip man rasti dziovinto varskes surio? yra kazkoks angliskas terminas? gyvenu norvegijoj, tai meginciau googlint..

  12. Vilmantė parašė:

    Tikrai labai lengva pasigaminti ir pasakiškai itališkas skonis 🙂 ačiū!

  13. Diana parašė:

    „Nukoškite makaronus, pasilikite pusę stiklinės vandens“ Kur dėti ta vandeni paskui? 🙂

  14. Diana parašė:

    Pasta Norma valgiau Sicilijoje mažame šeimos restoranėlyje Catania mieste prie žuvų turgaus.. Vieni skaniausių mano valgytų makaronų.. Bet kuriuo atveju, taip kaip Italijoje ir ypač Sicilijoje niekur Lietuvoje nerasi taip skaniai pagamintų makaronų patiekalų..

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.