Spausdinti

Elementarus paprastas ir geras pyragėlis, tinkamas neštis į svečius ar priiminėti svečiams namuose…
Gražaus savaitgalio…

Paprastutis pyragas su uogom ir migdolais

0
komentarai
13
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 min.

Reikės:

160 g sviesto
3 kiaušinių
180 g cukraus
160 g maltų migdolų
100 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
šaukšto cinamono, jei patinka
200 g įvairių uogų (serbentai, avietės, gervuogės)
100 g skiedrelėmis pjaustytų migdolų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kambario temperatūros sviestą išsukti mikseriu su cukrumi, vis įdedant po vieną kambario temperatūros kiaušinį, kol sviestas purus ir gražus kaip kremas pasidaro, jei kiaušai bus šalti, tai nesusiplaks į vieną krūvą gerai, bet tai – ne pasaulio pabaiga…

2

Miltus persijojame su kepimo milteliais…

3

Į sviesto masę supilame miltus ir maltus migdolus, sumaišome šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs ir net nedribs, jei stipriai nepakratysite…

4

Supilame cinamoną, jei patinka, man labai labai patinka, tai aš dedu būtinai…

5

Uogas lengvai vos vos įmaišome, bet atsargiai, nes jos greitai paleidžia spalvą ir susimala… Taigi atsargiai, tik sudedame ir vos uždengiame jas tešla.

6

Formą torto apvalią su išimamu dugnu patepame sviestu ir dugną ištiesiame sviestiniu popieriumi. Sudedame tešlą, išlyginame viršų, pabarstome skiedriniais migdolais, jei turite, ir gal trupučiu cukraus…

7

Kepti apie valandą 180 C orkaitėje.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Aciu uz si recepta. Visiems labai patiko. Sake, kad pyraga toks geras, kaip kavinej. Tokio ivertinimo nesitikejau, nes kartais labai sunku itikti uzsienieciu skoniu. Bet su siuo pyragu pavyko. Aciu labai. Bandysiu ir kitus receptelius.

  2. Ačiū už labai puikų pyrago receptą. Jau kepiau gal kokį 10 kartų jį ir visą laiką puikiausiai gaunasi, visi laižosi pirščiukus ir sako koks skanumėlis.

  3. Ar gautųsi pyragas paprastus miltus pakeitus migdolų miltais? jei dėčiau visus 260g tik migdolų miltų? 🙂

  4. Absoliuciai nerealus pyragas 🙂 perskaiciau FB jo recepta siandien, vakare mieliems sveciams iskepiau – neliko nieko! Dar net sakyciau pritrukom ( buvom 5 suauge…) Reikes didesni kepti savaitgaliui :D:D:D:D aciu Beata!!

  5. labai nuostabus pyragas,siandien kepu vel,tik as nedejau migdoliu tiesiog padidinau miltu kieki ir viskas gavosi.pastebejimas kad su saldytomis uogomis rekia greit suktis maisant nes sviesta susaldo tesla soka i guza 🙂 sis pyragas mano favoritas

  6. Šiandien kepiau. Tik padariau savo pakeitimą, kadangi neturėjau uogų, nei šviežių nei šaldytų, o uogiene čia nei pro kur, tai dėjau trufelinių saldainių ketvirčių. Beja, iki kokio smulkumo smulkinate migdolus? Aš sublenderiavau.
    Galbūt tik truputį perkepiau, manau 180 C orkaitėje 45-50 min būtų pats tas. Kai tik turėsiu uogų bandysiu iškept originalą 🙂

Rašyti komentarą