Spausdinti

Jei turite tokią keturbriaunę tarką, tai vienas šonas paprastai būna tokie trys įpjovai, jais ir tarkuoju tuos obuolius. Greitai greitai. Tai ir tešlą greitai greitai reikia užmaišyti, kad obuoliai neparuduotų kaip rudeniniai lapai. Pyrago variantų, manau, yra tūkstantis ir vienas, ir ar atsimenate tokią knygą: viskas iš obuolių… Aš ją skaitydavau vaikystėje , nuo mažens prie maisto ir virtuvės traukia, todėl niekada ir nebūsiu tokia plona, kaip dailioji Violeta Repčenkaitė.

Paprastas obuolių pyragas

0
komentarai
69
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas

Tešlai:

8 nedidelių obuolių (nulupti ir supjaustyti labai plonai)
4 kiaušinių
200 g cukraus
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono

Pyragui apibarstyti (skinas):

2 šaukštų džiūvėsėlių
2 šaukštų rudo cukraus
cinamono
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki pabalusių putų.

2

Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą, tada kefyrą į kiaušinius ir išmaišome gražiai.

3

Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir įsijojame į tešlą, sumaišome, įdedame cinamono, kiek norisi. Man patinka daug.

4

Supilame obuolius, išmaišome, dedame į kepimo formą.

5

Dabar sumaišome du šaukštus džiūvėsėlių su dviem šaukštai cukraus rudo ir cinamonu, ir užbarstome ant pyrago viršaus.

6

Šauname į 180 C orkaitę ir kepame  45 minutes.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. žinau labai neblogą, super paprastą ir laaabai skanų obuolių pyrago receptą 🙂 reikia : maždaug 8-9 obuolių, juos sutarkuoti burokinė tarka, apibarstyti cukrum ir cinamonu, palikti truputį pastovėti. Tešlai (jei tą dalyką galima pavadinti tešla 🙂 ): 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė manų kruopų, 1 stiklinė cukraus. Šiuos produktus sumaišius, skardelę patepti sviestu, ir sluoksniuoti – berti tos „tešlos” miltukų sluoksnį, tada obuolių ,masės sluoksnį, tada vėl miltukų, vėl obuolių. Taip sluoksniuoti, kol užteks obuolių ir miltukų. Paskutinis sluoksnis turi būti miltukų. Tada ant viršaus gabalais pripjaustyti sviesto, ir išdėlioti. Sviesto kiekis priklauso nuo pasirinkimo – kuo jo bus daugiau, tuo riebesnis (savaime suprantama – ir skanesnis) bus pyragas 🙂 bet iš esmės – mažiausiai pusė sviesto pakelio yra būtina. Telieka kepti 🙂 Iš pradžių išgirdus šį recepta labai skeptiškai jį vertinau, tačiau pabandžius vieną kartą neteko nusivilti 🙂 tobulai skanu 🙂

  2. kepiau aš šį, paprastąjį beatos obuolių pyragą. gavosi tikrai gardus. skaniausias, kai dar šiltas. tik gal vis dėlto pagal receptą daugoka cukraus, manau. gal verta dėti kokį 150 vietoj 200? aš labai tiksliai pasvėręs dėjau ir gavosi stipriai saldus tas pyragas ir tai sakau aš, saldumynų prisiekęs vartotojas, kuriam retai kada būna per saldu. ir dar tą skiną turbūt per storą padariau, kitą kartą plonesnį bandysiu nutaikyti. bet šiaip tikrai pyragas puikus ir pakankamai paprastas. ir tas būdas sutarkuoti obuolius tarka yra šaunus labai.

  3. Manau, cukraus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo. Jei obuoliai kokie Antanai (anot Landsbergio :), tai 200g tikrai nepamaišys.

  4. pasekiau vieno komentaro patarimu – deti 150 g. cukraus. ir nors mano obuoliai parduotuviniai, bet vis tiek „antaniski”, tas neuzgoztas obuolio rūgštumas nuo cukraus baisiausiai tiko ir patiko!!!
    beje, man skanesnis, kai atsales, o ir pjaustyti buvo imanoma 🙂
    Beata, aciu uz recepta!

  5. Kepiau jau du kartus, šiandien vėl kepsiu, nes turėsim svečių 🙂 Kai kam pasirodė per saldus, kitiems labai skanus. Mna irgi gal truputi maziau norisi cukraus. Pergyvenau, kad nebuvo toks storas kaip foto Beatos knygoje, o čia žiūriu foto toks pat kaip ir man išėjo 🙂

  6. Kepiau jau du kartus, šiandien vėl kepsiu, nes turėsim svečių 🙂 Kai kam pasirodė per saldus, kitiems labai skanus. Mna irgi gal truputi maziau norisi cukraus. Pergyvenau, kad nebuvo toks storas kaip foto Beatos knygoje, o čia žiūriu foto toks pat kaip ir man išėjo 🙂

  7. Sveiki,

    aciu uz puikius receptus. Esu pradedanti seimininke, jie man labai pravercia. Noriu pasiteirauti del paprasto obuoliu pyrago. Viska darau, kaip parasyta recepte, taciau abu kartus kepant jis graziai iskyla, o paskui subliuksta. Jusu knygos nuotraukoje toks graziai issiputes… As kepu rezimu, kai isijungia ventiliatorius ir iskart neistraukiu is orkaites, palaukiu, kol pyragas praves. Gal cia ir yra beda?
    Is anksto dekoju uz atsakyma.

  8. as dedu 100gr. cukraus ri musu seimynai pats tas, tik kazkaip nors miltus ir sijojau, man atrodo kazkaip pyragas nedakepes gavosi :S

  9. Kątik iškepiau pyragą pagal šį receptą. Tai buvo pats skaniausias obuolių pyragas kokį esu kepusi :)))) Gavosi toks drėgnas, bet labai skanus. Pasinaudojau patarimu ir dėjau tik 100 g cukraus, tikrai būtų buvę per daug 200 g.

  10. Aš šį pyragą kepiau jau 3 kartus – ir vis nesėkmingai. Na, neiškyla jis man nors tu ką. Bet kad neiškyla, tai čia dar per švelniai pasakyta…. Po valandos kepimo jis nuo pusės visai žalias gaunasi. Ką daryt ?

  11. vakar kepiau ir siandien kepu 🙂 man jis irgi neiskila bet ir nereikia man ir gavosi pats skaniausiais obuoliu , cia kur ka tik rase kodel zalias buna po 60min kepimo manau delto kad gili forma (skarda) pas mane dydele bet negili ir per 50 min iskepe……..

    norejau dar paklausti kazkas ten komentaruose rase kad deda miltu manu kruopu ir cukraus ? o kiausiniu nededat ? ? ar tik miltai jokio kefyro ar vandens? idomu butu pabandyti ir toki nes manu kruopu daug uzsilike 🙂

  12. Ar tiesa, kad pyrago, kurio sudetyje yra kepimo milteliu, negalima pjaustyti kol jis karstas? tika issikepiau si pyraga ir karsta prapjoviau…

  13. Aš šį pyragą paragavau pirmą kartą praeitą savaitę, kuomet draugė pavaišino. Man jis labai patiko, nes nei sausas, nei per daug šlapias…ji dar (skina) padailino maltais migdolais, labai tiko…
    Beata, ačiū tau, kad pradėjai šią veiklą…tau šauniai sekasi tiek gaminti, tiek „aprašynėti” receptus, aš labai džiaugiuos dėl tavęs, kad tu atradai savo veiklą ir tai tapo tavo pomėgiu, darbu, gyvenimo būdu. Sėkmės Tau!!!

  14. Aš šį pyragą paragavau pirmą kartą praeitą savaitę, kuomet draugė pavaišino. Man jis labai patiko, nes nei sausas, nei per daug šlapias…ji dar (skina) padailino maltais migdolais, labai tiko…
    Beata, ačiū tau, kad pradėjai šią veiklą…tau šauniai sekasi tiek gaminti, tiek „aprašynėti” receptus, aš labai džiaugiuos dėl tavęs, kad tu atradai savo veiklą ir tai tapo tavo pomėgiu, darbu, gyvenimo būdu. Sėkmės Tau!!!

  15. Šitas pyragas tiesiog tobulas. Nesuprantu, kodėl jo pavadinimas „paprastas” ? Kiek kepus esu, visada sėkmingai. Manau, kad skonio paslaptis glūdi tame, kad sudėtyje yra kefyras. Skaniausias atšalęs, tik, kad retai lieka… sudorojamas dar šiltas.
    Man kilo mintis vietoj obuolių dėti kokį kitą vaisių ar uogas, kažin ar gautųsi?
    Kažkaip manau, kad su mėlynėmis būtų skanu…

  16. Šitas pyragas tiesiog tobulas. Nesuprantu, kodėl jo pavadinimas „paprastas” ? Kiek kepus esu, visada sėkmingai. Manau, kad skonio paslaptis glūdi tame, kad sudėtyje yra kefyras. Skaniausias atšalęs, tik, kad retai lieka… sudorojamas dar šiltas.
    Man kilo mintis vietoj obuolių dėti kokį kitą vaisių ar uogas, kažin ar gautųsi?
    Kažkaip manau, kad su mėlynėmis būtų skanu…

  17. Nerealus dalykėlis, patariu visiems pasigaminti. Šiandien vėl kepsiu tik dėsiu storesnį skiną, nes taip nerealiai skaniai gaunas.. Omniomniom

  18. norėjau dar paklausti, ką daryti , kad iškilęs karštas pyragas nesukristų. nes kai pirmąsyk kepiau , jis buvo nuostabiai išsipūtęs ir kai jau išjungiau dujinę dar truputį palaikiau orkaitėje ir ištraukiau tada , jis sukritęs buvo..

  19. Nesigavo:(Po ilgo kepimo iš orkaitės išėmiau tik žalią ir nepakilusį tešlos gabalą torto formoje:(

  20. Nuostabus pyragas. Tiesa, neturėjau kefyro, tai pasitarnavo grietinė. Iškilo puikiai, purus, minkštas ir svarbiausia – nesausas. Cukrų dėjau „iš akies”, nesukau galvos dėl saldumo. Vyras skiną iki paskutinės kruopelytės surinko nuo lėkštutės 🙂 mėgavomės užsigerdami obuolių sultimis, puikiai tiko šaltam žiemos vakarui!

  21. Sveiki 🙂
    Gal galėtumėte man pasakyti, kokio tirštumo tešla turėtų gautis? Aš dariau pagal receptą, tačiau tešla buvo labai labai skysta, tie 250 g miltų mažoka pagal mane, ar gal kaip tik nuo tokio kiekio miltų ypatingai skanus iškeptas pyragas gaunasi? Aš bijojau eksperimentuoti su tokia skysta tešla, todėl dar pridėjau miltų ~150 g. Pyragas iškepė tikrai labai skanus, bet galvoju, gal dar skanesnis būtų, jei konkrečiai pagal receptą 😀 ačiū!

  22. Labai skanus pyragas, kepiau dvi dienas iš eilės, nes pirmą dieną gavau paragauti tik mažytį gabalėlį – labai jau šeimynai patiko 🙂 Ačiū, Beata, už puikų receptą 🙂

  23. Pabandziau si pyraga, laukiu kol iskeps. Tik dejau 150g cukraus, nes tesla tikrai saldi gaunasi, o obuoliai nera super rugstus. Ai, dar norejau pasiteirauti – kai obuolius sudedadte (tuos visus 8), teslos konsistencija turi gautis tokia, kad tik obuoliu skilteles aplipe tesla ar ir tos teslos laisvesne sturi but? Nes dejau 4 obuolius ir jau beveik gavosi, kad obuoliu griezineliai aplipe tesla, pabijojau det dar keturis, nes ir teslos jiems aplipt neuztektu 😀 Tiesa, obuoliai nemazi, na bet ir ne super duper dideli…

  24. Siandien kepiau Zabanksteles pyraga 1val ir neiskepe! Neparasyta nei kiek laiko kepti nei temperatura,bet matyt ir dar kazkas nedarasyta,nes virsus apskrudo,bet prapjovus viduryje miltu ir manu kruopu milteliai….gal dar yra bandziusiu,o gal Zabankstele pakomentuos 🙂

  25. Labas, Beata.
    Aš šį pyragą kepiau ne 45 min o 1h ir 5 min 180°C ir man jis is vien gavosi siek tiek viduje zalias. Ar tai priklauso nuo to kad plonai sutarkuoti obuoliai kepdami labai sutyšta ar yra kokia kita priežastis?

  26. Kepiau į pagalbą pasikvietus savo penkiametę, smagi atrakcija abiem 🙂 gavosi super duper fantastinis pyragas! ačiū už puikų receptą!

  27. Isbandziau pirma karta:) zodziu, konsistencija gavosi kaip dregno bulviu kugelio:) kepiau vos ne dvigubai ilgiau, nes matesi, kad vis slapokas. Paskui neiskentus isemiau, atvesinau siek tiek ir valgem su ledais. Kad ir siek tiek kosiskas vidus, bet iskepe, o virsus puikiai karamelizavosi. Speju, kad obuoliai buvo didesni nei turejo buti ir labai sultingi, tad reikejo turbut deti daugiau miltu. Cia praverstu zinoti, kokio tirstumo tesla turetu buti. Manoji buvo mazdaug jogurto tirstumo. Bet panasu, kad pyragas labai geras turetu gautis. Bandysiu vel! p.s. desiu maziau cukraus. Aciu uz recepta!

  28. Labas Beata , norejau paklausti ,o vietoj kefyro galima deti grietine? Turiu grietines po galiojimo kelios dienos , ji liesa , bet atsiduoda rugpienio kvapu. Nieko baisais neatsitiks. ?

  29. Šis pyragas nerealus! Nesu super šeimininkė, bet jis visada pavyksta! O ir tekstura tokia kremiška, ne miltinė/biskvitinė. Na labai patinka, labai! Ačiū!

  30. Nesigavo deja ir man. Liko šlapias, atrodo lyg neiškepęs 🙁 nors obuolių įdėjau dar mažiau nei recepte…

Rašyti komentarą