8241
Beatos virtuvė

Panakota (pasiflorų arba rabarbarų)

(2)
Reikės:
  • 6 prinokusių pasiflorų
  • 300 ml plakamosios grietinėlės
  • 160 ml kokosų ara paprasto pieno
  • 140 g cukraus
  • Pusės citrinos sulčių
  • 14 g želatinos
  • Padažui:
  • 4-6 pasiflorų
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • Arba:
  • 2 rabarbarų stiebų
  • 1 vanilės ankšties
  • 4 šaukštų cukraus

Tai gaivus ir Italija kvepiantis vasariškas desertas, turintis neribotas galimybes variacijoms – pagrindą galite daryti maišydami pieną ir grietinėlę, daryti tik iš grietinėlės ar kokosų pieno. O gardinti galite sezoninėmis uogomis, vaisiais ar padažais.
Šįkart siūlau dvi versijas: prašmatnesnė ir šventiškesnė, savo aromatu su niekuo nesupainiojamų pasiflorų panna cotta, bei sezoniška panna cotta su rabarbarų pagardu. Puikus pasirinkimas laukiant gausaus būrio svečių, mat ne tik gali, bet ir turi būti ruošiama iš anksto, kad turėtų laiko sutvirtėti.

Gaminame!

Želatiną užpilkite keliais šaukštais šalto vandens ir leiskite išbrinkti.

Prinokę pasiflorai būna susiraukšlėję. Paprastai nusipirkus jų parduotuvėje pravartu kelias dienas panokinti namuose ant palangės. Kai jau būsite pasirengę juos naudoti, 6 vaisius perpjaukite pusiau ir išskobkite aromatingą jų minkštimą į nedidelį puodą.

Į tą patį puodą pilkite pieną ir grietinėlę, berkite cukrų bei įspauskite pusės citrinos sultis. Kaitindami ant nedidelės ugnies maišykite, kad cukrus ištirptų, bet neleiskite užvirti. Kai tik pakraštėliuose masė pradės intensyviau judėti, nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, leisdami ištirpti visiems grūdeliams.

Perkoškite masę per sietelį, kad jame liktų neištirpę želatinos grūdeliai ir pasiflorų sėklytės. Išpilstykite ją į indelius, kuriuose desertą patieksite. Dėkite į šaldytuvą, geriausiai – per naktį, kad ne tik atvėstų, bet ir galutiniai sutvirtėtų.

Prieš patiekdami, perpjaukite pusiau likusius pasiflorus ir išskobkite minkštimą bei gerai jį išmaišykite su cukraus pudra. Patiekdami panakotą, pašlakstykite paruoštu padažu. Jei norėtumėte desertą patiekti ne formelėse, kuriose jis stingo, formelę trumpam panardinkite į karšto vandens vonelę, kad panakota suminkštėtų prie sienelių. Atitirpusią panakotą nesunkiai išimsite apversdami indelį ar formelę į lėkštutę.

Jei norėtumėte patiekti su rabarbarų pagardu, peilio galiuku išskobkite vanilės ankštį, dėkite į nedidelį puodelį su 2 šaukštais vandens ir 4 šaukštais cukraus. Kaitindami ant nedidelės ugnies užvirkite ir maišykite, kad cukrus ištirptų. Sudėkite stambiais gabaliukais supjaustytus 2-3 rabarbarų stiebus ir pavirkite, kol jie suminkštės, bet dar visai nesutiš. Jei norite intesyvesnės spalvos, galite įpilti šlakelį granatų sirupo. Leiskite masei atvėsti ir ja pagardinkite panakotą prieš patiekdami.

IMG_2991

Print Friendly

Komentarai
  1. Indrė parašė:

    Sveiki,
    Jūs anksčiau panakotą gaminote su jogurtu, o ne su pienu.
    Kurį naudoti geriau?

  2. […] kepti visgi nesinori ir švęsite mažoje kompanijoje, tada panakota tiks su rabarbarais arba labai lengvas tiramisu pusbrolis su uogomis ir varške. […]

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.