Spausdinti

Kas prieš dešimtmetį pas mus buvo girdėjęs itališką žodį panini (lietuviškai „bandelės“)? Niekas? Dabar tokį paskrudintą itališkos duonos sumuštinį savo virtuvėje gali pasigaminti kiekvienas. Šis derinys – itin viliojantis: sūrus kumpis, minkšta mocarela ir persikai. Tik bazilikų negailėkite, ir valgydami galėsite pasvajoti, kad atostogos jau prasidėjo. Buono! Kitaip tariant, nuostabu!

 

Panini su kumpiu ir mocarela, pagardintos persikais

0
komentarai
1
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
7 min.

Reikės:

4 čiabatų
apie 150 g rūkyto ar virto kumpio
2 rutuliukų (apie 200 g) mocarelos
2 didelių pomidorų
2 didesnių persikų
ryšulėlio šviežių bazilikų
sviesto duonai aptepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pomidorus ir persikus supjaustome griežinėliais. Plonomis juostelėmis supjaustome kumpį. Pirštais suplėšome sūrį. Čiabatą perpjauname išilgai pusiau ir abi puses aptepame sviestu.

2

Ant abiejų duonos puselių klojame po juostelę kumpio. Ant vienos duonos puselės dar surikiuojame po kelis pomidorų ir persikų griežinėlius, uždedame mocarelos ir užberiame bazilikų lapelių. Užvožiame likusia duonos pusele su kumpiu ir lengvai suspaudžiame.

3

Vieną sumuštinį dedame į sumuštinių keptuvę, pridengiame keptuvės dangčiu (ji tikrai neužsidarys) ir ranka spausdami iš viršaus pašildome sumuštinį, kol pradės lydytis sūris ir pasklis gardus aromatas.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą