8241
Beatos virtuvė

Obuolių pyragas su viso grūdo avižiniais miltais

(28)
Reikės:
  • 170 g minkšto sviesto
  • 150-170 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukštelio anyžių sėklų
  • 225 g „Malsenos“ viso grūdo avižinių miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 1–2 šaukštų pieno arba pasukų
  • 4–5 vidutinio dydžio obuolių
  • Trupiniams:
  • 3 šaukštų tamsiai rudo cukraus
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 0,5 šaukštelio muskato
  • žiupsnio anyžių sėklų
  • 2 šaukštų avižinių dribsnių
  • 55 g minkšto sviesto

Purus, drėgnas, labai kvapus, norisi suvalgyti tris gabalus iškart – kas? Obuolių pyragas su anyžiais ir avižiniais miltais. Patiks jis ir sveikuoliams, ir mėgstantiesiems pasmaližiauti.
Paragavę šio pyrago tikrai užsinorėsite savo virtuvėje ilgesniam laikui apgyvendinti „Malsenos“ viso grūdo avižinius miltus. Jie puikiai tiks ir pyragams, ir keksiukams, kepiniams suteiks auksinę spalvą ir malonaus purumo. Be to, viso grūdo avižiniuose miltuose mažiau glitimo ir daugiau vertingų maistinių medžiagų nei įprastuose kvietiniuose miltuose, tad daugelyje kepinių bandykite bent dalį baltų miltų pakeisti „Malsenos“ viso grūdo avižiniais miltais.

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Trupiniams dubenyje sumaišome visus ingredientus.
Vieną obuolį nulupame, išimame sėklas, supjaustome skiltelėmis ar kubeliais. Sumaišome su trupiniais ir atidedame. Minkštą sviestą ištriname su cukrumi, kol jis pabals ir taps purus. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame, suberiame anyžių sėklas.
Malsenos“ viso grūdo avižinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Svarbu žinoti, kad šie avižiniai miltai yra šiek tiek sunkesni ir biresni už įprastinius baltus miltus, todėl gali sunkiau kilti. Jei norėsite puresnio pyrago, įmaišykite daugiau kepimo miltelių.
Miltus įmaišome į kiaušinius, vis pilame po šaukštą pieno. Turi išeiti tiršta tešla.  Obuolius nuskutame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą. Arba jei mėgstate daug obuolių, sklidinai pripjaustote kepimo formą ir ant viršaus supilate tešlą. Užbarstote trupinius ir šaunate į 180 °C  įkaitintą orkaitę. Kepame iki valandos.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (24 balsai, vidurkis: 3,63 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Inga parašė:

    O ar siame pyrage galima kiausinius kazkuo pakeisti? Aciu.

  2. Inga parašė:

    Kažkaip nelabai aišku,ką su trupiniais daryti? Juos reikia maišyti su 55 g sviesto,ar sausai viską išbarstyti ir išdėlioti sviesto gabaliukus ant viršaus?

  3. Jolanta parašė:

    Susiruošiau išsikepti šį pyragą,bet skaitydama receptuką nesuvedu,kada ir kur reikia sudėti trupinius?

  4. Lumarta parašė:

    O tai kur trupinius dėt? Ismaišius tešlą ant viršaus užbarstyt?

  5. Paula parašė:

    Atrodo nerealiai! Net seile varva!

    https://enjoybypaula.com

  6. Jolanta parašė:

    Ar jis turi būti trapus?

  7. Regina parašė:

    Sakykit, prašau, Beata, ar galėčiau šitam pyragui naudoti paprastus ekstra miltus? Neturiu avižinių viso grūdo, o jau norėčiau išbandyti..

  8. Jolita parašė:

    Labai skanus pyragas! Bus mano favoritas!!! Ačiū 😉

  9. Deimantė parašė:

    Tobulas receptas, lengvas paruošimas, bet atima šiek tiek laiko. Pyragas gavosi šiek tiek šlapias tai skaniau nei sausi pyragai. Šitas receptas bus 1 vietoje ir ruošiuosi iškart daryti dar vieną. Ačiū labai už receptą 🙂

  10. Birutė parašė:

    Pamėginau, labai visiems patiko. Man patiko kad toks drėgnas,sodraus skonio.

  11. Tina parašė:

    Nepavyko, buvo birus jautesi kartus skonis 🙁

  12. Vilma parašė:

    Nesuprantu kodėl, bet irgi nepavyko, gavosi birus..

  13. Laima parašė:

    Nerealiai skanus, mūsų mylimiausias 🙂 Trupesnis, drėgnas, man pats gardžiausias iš obuolių pyragų, labai paprastai pagaminamas, keptas jau daugybę kartų 🙂

  14. Eglė parašė:

    Ačiū,geras receptas!Puikus skonis

  15. Soneta parašė:

    Labai skanus pyragas, išbandytas. Su dukryte planuojam dabar kepti kaip keksiukus.

  16. Aušra parašė:

    Ką tik vaikai paskanavo pyragą. Mūsų daugoka, tai dažnai labai vėlai smaguriaujame. Sūnus Elijus sako, labai skanus, minkštas. Dukrelė Elita sako, kad purus, minkštas ir tirpsta burnoje, labai tinka su vaniliniais ledais. Vyriausioji paantrina mažiesiems. Kita dalis dar neskanavo, ryte.
    Prašau parašykite, ar šį pyragą rekomenduojate kepti su konvekcija.

  17. Inga parašė:

    Sveiki,
    O avizinius dribsnius gal tiesiog galima sublenderiuoti ir taip gauti avizinius miltus?

  18. Ingrida Norkute parašė:

    As deciau maziau cukraus man per daug saldu bet tikrai super skanus.

  19. Vik parašė:

    Aciu uz recepta, vis griztu prie jo. Puikiai tinka saldies pusryciams

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.