Spausdinti

Purus, drėgnas, labai kvapus, norisi suvalgyti tris gabalus iškart – kas? Obuolių pyragas su anyžiais ir avižiniais miltais. Patiks jis ir sveikuoliams, ir mėgstantiesiems pasmaližiauti.
Paragavę šio pyrago tikrai užsinorėsite savo virtuvėje ilgesniam laikui apgyvendinti viso grūdo avižinius miltus. Jie puikiai tiks ir pyragams, ir keksiukams, kepiniams suteiks auksinę spalvą ir malonaus purumo. Be to, viso grūdo avižiniuose miltuose mažiau glitimo ir daugiau vertingų maistinių medžiagų nei įprastuose kvietiniuose miltuose, tad daugelyje kepinių bandykite bent dalį baltų miltų pakeisti avižiniais.

Obuolių pyragas su viso grūdo avižiniais miltais

0
komentarai
27
Porcijos
8 asm.

Reikės:

170 g minkšto sviesto
150-170 g cukraus
3 kiaušinių
1 šaukštelio anyžių sėklų
225 g „Malsenos“ viso grūdo avižinių miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
1–2 šaukštų pieno arba pasukų
4–5 vidutinio dydžio obuolių

Trupiniams:

3 šaukštų tamsiai rudo cukraus
2 šaukštelių cinamono
0,5 šaukštelio muskato
žiupsnio anyžių sėklų
2 šaukštų avižinių dribsnių
55 g minkšto sviesto
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Trupiniams dubenyje sumaišome visus ingredientus.

2

Vieną obuolį nulupame, išimame sėklas, supjaustome skiltelėmis ar kubeliais. Sumaišome su trupiniais ir atidedame. Minkštą sviestą ištriname su cukrumi, kol jis pabals ir taps purus. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame, suberiame anyžių sėklas.

3

Viso grūdo avižinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Svarbu žinoti, kad šie avižiniai miltai yra šiek tiek sunkesni ir biresni už įprastinius baltus miltus, todėl gali sunkiau kilti. Jei norėsite puresnio pyrago, įmaišykite daugiau kepimo miltelių.

4

Miltus įmaišome į kiaušinius, vis pilame po šaukštą pieno. Turi išeiti tiršta tešla.  Obuolius nuskutame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą. Arba jei mėgstate daug obuolių, sklidinai pripjaustote kepimo formą ir ant viršaus supilate tešlą. Užbarstote trupinius ir šaunate į 180 °C  įkaitintą orkaitę. Kepame iki valandos.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kažkaip nelabai aišku,ką su trupiniais daryti? Juos reikia maišyti su 55 g sviesto,ar sausai viską išbarstyti ir išdėlioti sviesto gabaliukus ant viršaus?

  2. Susiruošiau išsikepti šį pyragą,bet skaitydama receptuką nesuvedu,kada ir kur reikia sudėti trupinius?

  3. Sakykit, prašau, Beata, ar galėčiau šitam pyragui naudoti paprastus ekstra miltus? Neturiu avižinių viso grūdo, o jau norėčiau išbandyti..

  4. Tobulas receptas, lengvas paruošimas, bet atima šiek tiek laiko. Pyragas gavosi šiek tiek šlapias tai skaniau nei sausi pyragai. Šitas receptas bus 1 vietoje ir ruošiuosi iškart daryti dar vieną. Ačiū labai už receptą 🙂

  5. Nerealiai skanus, mūsų mylimiausias 🙂 Trupesnis, drėgnas, man pats gardžiausias iš obuolių pyragų, labai paprastai pagaminamas, keptas jau daugybę kartų 🙂

  6. Ką tik vaikai paskanavo pyragą. Mūsų daugoka, tai dažnai labai vėlai smaguriaujame. Sūnus Elijus sako, labai skanus, minkštas. Dukrelė Elita sako, kad purus, minkštas ir tirpsta burnoje, labai tinka su vaniliniais ledais. Vyriausioji paantrina mažiesiems. Kita dalis dar neskanavo, ryte.
    Prašau parašykite, ar šį pyragą rekomenduojate kepti su konvekcija.

Rašyti komentarą