8241
Beatos virtuvė

Obuolių pyragas su viso grūdo avižiniais miltais

(14)
Reikės:
  • Reikės:
  • 170 g minkšto sviesto
  • 150-170 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukštelio anyžių sėklų
  • 225 g „Malsenos“ viso grūdo avižinių miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 1–2 šaukštų pieno arba pasukų
  • 4–5 vidutinio dydžio obuolių
  • Trupiniams:
  • 3 šaukštų tamsiai rudo cukraus
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 0,5 šaukštelio muskato
  • žiupsnio anyžių sėklų
  • 2 šaukštų avižinių dribsnių
  • 55 g minkšto sviesto

Purus, drėgnas, labai kvapus, norisi suvalgyti tris gabalus iškart – kas? Obuolių pyragas su anyžiais ir avižiniais miltais. Patiks jis ir sveikuoliams, ir mėgstantiesiems pasmaližiauti.
Paragavę šio pyrago tikrai užsinorėsite savo virtuvėje ilgesniam laikui apgyvendinti „Malsenos“ viso grūdo avižinius miltus. Jie puikiai tiks ir pyragams, ir keksiukams, kepiniams suteiks auksinę spalvą ir malonaus purumo. Be to, viso grūdo avižiniuose miltuose mažiau glitimo ir daugiau vertingų maistinių medžiagų nei įprastuose kvietiniuose miltuose, tad daugelyje kepinių bandykite bent dalį baltų miltų pakeisti „Malsenos“ viso grūdo avižiniais miltais.

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Trupiniams dubenyje sumaišome visus ingredientus.
Vieną obuolį nulupame, išimame sėklas, supjaustome skiltelėmis ar kubeliais. Sumaišome su trupiniais ir atidedame. Minkštą sviestą ištriname su cukrumi, kol jis pabals ir taps purus. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame, suberiame anyžių sėklas.
Malsenos“ viso grūdo avižinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Svarbu žinoti, kad šie avižiniai miltai yra šiek tiek sunkesni ir biresni už įprastinius baltus miltus, todėl gali sunkiau kilti. Jei norėsite puresnio pyrago, įmaišykite daugiau kepimo miltelių.
Miltus įmaišome į kiaušinius, vis pilame po šaukštą pieno. Turi išeiti tiršta tešla.  Obuolius nuskutame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą. Arba jei mėgstate daug obuolių, sklidinai pripjaustote kepimo formą ir ant viršaus supilate tešlą. Užbarstote trupinius ir šaunate į 180 °C  įkaitintą orkaitę. Kepame iki valandos.

Print Friendly

Komentarai
  1. Inga parašė:

    O ar siame pyrage galima kiausinius kazkuo pakeisti? Aciu.

  2. Inga parašė:

    Kažkaip nelabai aišku,ką su trupiniais daryti? Juos reikia maišyti su 55 g sviesto,ar sausai viską išbarstyti ir išdėlioti sviesto gabaliukus ant viršaus?

  3. Jolanta parašė:

    Susiruošiau išsikepti šį pyragą,bet skaitydama receptuką nesuvedu,kada ir kur reikia sudėti trupinius?

  4. Lumarta parašė:

    O tai kur trupinius dėt? Ismaišius tešlą ant viršaus užbarstyt?

  5. Paula parašė:

    Atrodo nerealiai! Net seile varva!

    https://enjoybypaula.com

  6. Regina parašė:

    Sakykit, prašau, Beata, ar galėčiau šitam pyragui naudoti paprastus ekstra miltus? Neturiu avižinių viso grūdo, o jau norėčiau išbandyti..

  7. Jolita parašė:

    Labai skanus pyragas! Bus mano favoritas!!! Ačiū 😉

  8. Deimantė parašė:

    Tobulas receptas, lengvas paruošimas, bet atima šiek tiek laiko. Pyragas gavosi šiek tiek šlapias tai skaniau nei sausi pyragai. Šitas receptas bus 1 vietoje ir ruošiuosi iškart daryti dar vieną. Ačiū labai už receptą 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.