8241
Beatos virtuvė

Nuogas kišas

(0)
Reikės:
  • 10 g sviesto
  • 3–4 brokolių žiedynų
  • 0,5 mažos cukinijos
  • 2 saujų tamsių vynuogių
  • 2 saujų vyšninių pomidorų
  • 150 g minkšto ožkų pieno sūrio
  • 300 ml pieno
  • 5 kiaušinių
  • druskos, pipirų
  • žiupsnio aitriųjų paprikų skiedrelių
  • žiupsnio malto muskato
  • saujelės pinijų
  • saujos tarkuoto kietojo sūrio

Kodėl nuogas? Nes jis be tešlos. Dėl tikslumo kišą be tešlos galima būtų vadinti ir omletu, bet aš pasilieku prie kišo, nes pavadinimas gražesnis. O įdarui – brokoliai ir cukinijos, viskas žalia ir skanu. Pamėginkite dar pridėti ožkų pieno sūrio ir vynuogių. Užsimerksite iš netikėto malonumo. Labai skanu ir tikrai labai sveika.

Gaminame: įkaitiname orkaitę iki 190 °C temperatūros, viršaus ir apačios kaitinimo režimu. Apvalią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, dugną ir kraštus patepame sviestu. Brokolius smulkiai supjaustome arba smulkiai sutarkuojame.

Cukiniją daržovių skustuku supjaustome išilgomis juostelėmis. Pomidorus ir vynuoges perpjauname pusiau.

Kiaušinius išplakame su druska, pipirais, muskatu ir, jei norisi, paprikų skiedrelėmis. Supilame pieną ir išmaišome.

Skardoje išdėliojame pomidorus, vynuoges, sūrį, brokolius, susukame ir sutupdome cukinijos juosteles ir užpilame kiaušinių ir pieno plakiniu. Pabarstome kietojo sūrio ir užberiame pinijų. Kepame apie 40–45 minutes, kol gražiai paruduos kraštai ir viršus. Valgome su salotomis.

Print Friendly

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.