Spausdinti

 

 

Netikras Zuikis!

0
komentarai
135
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 min.

Reikės:

1 kg liesos sumaltos kiaulienos
200 g šoninės
Didelio svogūno
2 morkų
Sutarkuoto su visa oda obuolio
3 kiaušinių
2 saujų džiūvėsėlių
Prieskonių: čiobrelio, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, trupučio muskato, trupučio kalendros
Druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Keptuvėje pačirškiname šoninę.

2

 Sudedame į keptuvę labai smulkiai smulkintą svogūną, ten pat morką tarkuotą ir tada ten pat obuolį tarkuotą, patroškiname.

3

Sumaišome keptuvės turinį su malta kiauliena, prieskoniais, kiaušiniais, džiūvėsėliais, druska.

4

Dedame į formą ir pašauname į orkaitę.

5

Pradžioje kepame uždengę folija 1 val. 180˚C karštumo orkaitėje, po to dar pusvalandį karštesnėje orkaitėje, nuėmę foliją. Valgosi ir šaltas, ir šiltas.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Nerealus, pirmąkart kai kepiau, tai pačiai neteko nė paragauti: buvo nuo stalo šluote nušluotas. šiandien kepu antrąkart, tikiuosi, spėsiu pati paragauti 🙂

  2. Labai pavirsutiniskai parasytas receptas. Pavyzdziui, sonine zalia ar rukuta ( bet jau paraset kad rukyta), kiausiniai – imusti zalius i farsa ar ideti i farsa virtus? o gal susmulkintus?

  3. Labai skanu,! Mano vyras nuo vaikystes nemėgsta netikru zuikiu nes jo mama gamino labai neskanu ir kiekviena savaite 🙂 Atsivalge! Man netikri zuikiai visada buvo skanu todel aš vis sukdavau galva kaip ji padaryti kad ir vyras pamegtu. Šis receptas tikrai nenuvyle, sakė pats skaniausias kokį esu ragaves per 40 metu. Ačiū Beata už super skanu receptu ką, jis kartosis mūsų šeimos menu nors karta į mėnesį tikrai 🙂

  4. Dekui,pagaminau kai viesejo uosviai. Lb jaudinaus nes anot uosvienes nemoku nieko skaniai pagaminti:) bet sis zuikis suzavejo…visa suvalge ir recepto paprase…

  5. Kepiau si zuiki ir laaabai patiko. Saltas man labiau patiko nei siltas, vis praeidama riekele atsipjaudavau 🙂

  6. Kepiau si zuiki ir laaabai patiko. Saltas man labiau patiko nei siltas, vis praeidama riekele atsipjaudavau 🙂

  7. Sveiki, O ar galima butu ta zuiki sulipdyti per skardos centra, na toki kaip batona 🙂 o is krastu tuo paciu bulvyciu, paprikos, morkyciu pakepti? Koki garnyra jus siulytumete? Aciu

  8. Nuostabus receptas. Skanesnio „zuikio” nesu valgiusi. Idealiai derejo prie astriu batatu pjaustytu kubeliais ir keptu orkaiteje 🙂

  9. Sveiki, noriu tik vieno dalyko paklausti. Kodel niekas niekada neraso koki rezima orkaitej nustatyti? Jus tikriausiai zinote, kad ju yra gan nemazai?

  10. Taip ir dariau, ir dekui uz ats. Bet i klausima jus neatsakete. Tenka galvot paciam, ar viskas random rezime? O kodel mes nenaudojame kitu navarotu?

  11. Kiek save prisimenu, nuo pat vaikystes mano mama lygiai pagal toki pati recepta vos ne kiekviena sekmadieni kepdavo zuiki.Tai receptas is knygos Lietuviski valgiai, nieko naujo, bet tikrai labai skanu ir paprasta.Tarp kitko, skaiciuojanciom kalorijas, patariu sonines nedeti, ir dar galit kepti is kalakutienos ar vistienos farso, tik tikro, ne is tu saldytu.

  12. Einu kepti 🙂 ne pirma karta aisku. obuolio neturiu, bet gal tiekto. Aš nemėgstu mėsos, bet turiu namie pakankamai vyru, vaiku, tai Beata Tavo receptai jiems labai patinka 🙂 kiek dariau neteko nusivilti. Nebent virtuvej kazko pritruksta nedadedu. Bet dazniausiai informuoji galimybiu remus. Faina 🙂 rasyk daugiau!

  13. as darau jau daug metu truputi kitaip’. sonines nededu o dedu smulkinta svoguna,truputi cesnako o toliau pagal biata. labai skanu mano seima labai megsta

  14. Neapsakomai skanus zuikutis! Kepėme per Kalėdas- nenuvylė! Tiek tik ką ištrauktas iš orkaitės, tiek ir šaltas. Pasaka!! :))

  15. Skanus gavosi, tik Keli klausimai… Antra karta kepu ir gaunasi gan sausokas, gal ko daugiau ideti? Maisiau kiaulienos, vistienos ir kaakutienos farsus. Ir dar kiek mazdaug prieskoniu deti arb saukst? Aciu 🙂

  16. Na zadu ir as kepti si zuikuti,tik noriu paklausti jei as suformuosiu 2 mazesnius zuikius,ar jie man „nesubyres”?

  17. Ar galima kepti zuikį be kiaušinių (alergija kaušiniams ) , gal galima kuo pakeisti kiaušinius, kad faršas nesubyrėtų?

  18. Pasakiau vaikinui, kad kepsiu netikrą zuikį Velykom, tai iškart atsiprašė, kad tikriausiai nevalgys, nes nemėgsta, na, bet kai paragavo gabaliuką tai taip daugiau nieko ir nevalgė per Velykas kaip tik „zuikį” mano. Tik aš dėjau šviežią, suskrudintą šoninę. ☺

  19. Aciū labai už receptą! Šeimyna sukapojo dar karštą. Pakeičiau truputį, nes nenorėjau sunaudoti, ką turėjau šaldytuve. Vietoj obuolių įberiau gerą saują raugerškio uogų ir vietoj morkų dejau kepintus grybus. Tikrai dar gaminsiu ir bandysiu įvairius derinius

  20. Kartą, rodos, pernai, buvo toks nutikimas- Beata N. Nuo Akropolio važiavo taksi į Žeimenos g. Sakau (čia aš buvau taksistas), Kėdainiuose Žeimenos gatvės nėra!
    – O iš kur žinote, kad aš iš Kėdainių,- klausia Beata.
    (Tarsi, niekas to nežinotų !)
    -Beata, sakau, nori, pasakysiu valgio receptą, kurio net tu nežinai…
    -Na,?
    Pasakiau, įdėmiai išklausė, sakė, būtinai pabandysianti…
    Tikiuuosi, pabandė…Arba, gal nespėjo… Taigi, (čia visiems)-

    4-rios dešrelės (a/r sosiskos),
    pakelis varškės,
    Pakelis sviesto,
    Galvelė išlukštento česnako,
    Žalumynų (pagal norą)
    Žiupsnelis Vegetos,

    Viską trintuvėje (blenderyje) paversti mase, panašią į paštetą.
    Atvėsinus tepti ant bet kokių traškučių ir, garantuotas apsirijimas, pav.,prie alaus.
    !!!! Valgyti mūvint pirštines,idant neapkramtytumėte pirštų !!!!
    Skanaus!

  21. Labai puikus receptukas:) su morku astriom salotytem idealiai! dejau dar grybuku,zoleliu ir gavosi super! seimyna soti ir patenkinta;)

  22. Ačiū Beata. Obuolys ir morka, labai tinka. Įterpiau 2 virtus kiaušinius (vištos). Malta kalakutiena. Labai labai skanu!

  23. O man nelabai gavosi… 🙁 Išbėgo skystis… Nelabai iškepė ir per 1 val. po folija, ir apie 30 min. nuėmus folija… Kažką dariau ne taip…

  24. Laba diena, darau aprašą egzaminui apie netikrą zuikį, norėjau paklausti, kokie netikro zuikio privalumai ir kokie trūkumai?

  25. Kepiau kalėdoms, tai labai skanus gavosi, vyrai labai greitai zuikį suvalgė, jaučiu norėjo daugiau. Kepiau dar kartą ir lygiai toks pats skanus gavosi. Visada kepiau kaip močiutė kepdavo, bet šį kartą nusprendžiau kepti pagal šį receptą ir nenusivyliau. Dėkui už receptą.

  26. Dabar toks klausimas man iškilo. Noris man pasigaminti zuiki bet vaikas alergiškas kiaušiniams. Kuom man juos pakeisti? O gal galima ir nedėti? Sakau vis tiek 3 kiaušiniai ir 0 kiaušinių tai yra skirtumas didelis.

  27. Kepa…. kvepia nuostabiai – kaip mesgtu tokius paprastus, bet ne prastus receptus:) Aciu! Tik, miela, Beata, kaip norėčiau palinkėti po truputėlį atsikratyti to vaikiško kalbos stiliaus:D Suprantu, kad kelia „atsipalaidavimo” jausma, gal net savotiskai siuolaikiska, bet as taip noreciau skaityti ne „obuolius tarkuotus”, o „tarkuotus obuolius” ir t.t. Jauciu, neuzilgo persivalgysiu:D

  28. Neringa, o gal Jus netycia zinote, kuriai butent kiausinio daliai alergiskas vaikas? Greiciausiai tryniams(?) Tad vienas baltymas puikiai atliktu savo funkcija cia surisdamas produktus. O kaip toleruoja kitu pauksciu kiausinius, pvz putpeliu?

  29. Puikus zuikis! Visada kepu tik šitą, jau koks 10-as kartas 🙂 ir svečius pavaišint ne gėda – visi giria, ir šeimos vakarienei visad su džiaugsmu sutinkamas net pačių mažiausių.
    Beje, mano forma gal mažesnė, tai visa mėsa netelpa, tad likutį kepu didesnėj skardoj, suformavus kepalėlį. Tai tas kepalėlis visad sausesnis būna (nors ir kepu trumpiau), nes sultys išbėga. O tas kur duonos formoj – visad pats skaniausias Aš dažniausiai šoninės neturiu, tai ir nededu, bet faršą riebesnį naudoju. Šoninė, aišku, prideda gero skonio, bet puikiai gaunas ir be jos.

  30. O troškintą masę su faršu maišyti troškintajai atvėsus ar galima karštą? Sumaišiau karštą, bet kiaušinis bemaišant farše iškepė. Ar nieko tokio?

  31. Aš zuikį kepu pagal Jūsų receptą ir pagal E. Monkevič aprašytą receptą: dalį ingredientų paimu iš Jūsų recepto, dalį – iš Monkevič knygos ,,Virtuvės vadovas”(2012). Tada būna išvis nerealus!
    Receptas toks: papildomai galima įdėti 200 g šviežių grybų, 50 g maltų džiūvėsių, 1 šaukstą pomidorų padažo. Į suformuotą faršą įsprausti petražolių ir grybų griežinėlių. Prieš šaunant į orkaitę, zuikį aptepti mišiniu, kuris sudarytas iš: 1 šaukšto garstyčių (tinka grūdėtosios),1 šaukštas aitriųjų paprikų ir 1 a.š. citrinų sulčių. Tas garsthčių mišinys padaro zuikį nepakartojamą. Ačiū!

  32. Puikus zuikis! Aisku, muskato namuos ner, kalendros isvis nemegstu. Tai idejau tris skiltis cesnako…..

    PASAKA! ACIU !1!1!

Rašyti komentarą