8241
Beatos virtuvė
Beatos netikras keptas zuikis

Netikras Zuikis!

(88)

Na o apie zuikį ką jau čia ir bekalbėsi. Aš labai mėgstu su slyvomis ar abrikosais kokiais, bet šį kartą visi džiovinti vaisiai buvo išėję į Kalėdinį pudingą… Taigi, padaryta buvo taip:

Print Friendly
Reikės:
  • 1 kg liesos sumaltos kiaulienos
  • 200 g šoninės
  • Didelio svogūno
  • 2 morkų
  • Sutarkuoto su visa oda obuolio
  • 3 kiaušinių
  • 2 saujų džiūvėsėlių
  • Prieskonių: čiobrelio, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, trupučio muskato, trupučio kalendros
  • Druskos

 

Kaip paruošti:
1. Keptuvėje pačirškiname šoninę.
2. Sudedame į keptuvę labai smulkiai smulkintą svogūną, ten pat morką tarkuotą ir tada ten pat obuolį tarkuotą, patroškiname.
3. Sumaišome keptuvės turinį su malta kiauliena, prieskoniais, kiaušiniais, džiūvėsėliais, druska.
4. Dedame į formą ir pašauname į orkaitę.
5. Pradžioje kepame uždengę folija 1 val. 180˚C karštumo orkaitėje, po to dar pusvalandį karštesnėje orkaitėje, nuėmę foliją.
Valgosi ir šaltas, ir šiltas. Tikras ūkiškas receptas.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (88)
Komentarai
  1. Aurelija parašė:

    Labai aciu uz super skanaus netikro zuikio recepta.

  2. Vitalija parašė:

    Nerealus, pirmąkart kai kepiau, tai pačiai neteko nė paragauti: buvo nuo stalo šluote nušluotas. šiandien kepu antrąkart, tikiuosi, spėsiu pati paragauti 🙂

  3. zuikis parašė:

    labai geras receptas. likau 100% patenkinta 🙂

  4. Aurosoma parašė:

    Labai sudomino receptukas, siandien meginsiu!

  5. Sonata parašė:

    Laba diena,norejau paklaust kokia sonine deti rukyta ar zalia?

  6. Greta parašė:

    Ka butu galima pakeisti vietoj folijos? 🙂

  7. Jolita parašė:

    Man patinka visi Beatos receptai, dabar einu pabandyti zuiki kepti.

  8. liuce parašė:

    Labai pavirsutiniskai parasytas receptas. Pavyzdziui, sonine zalia ar rukuta ( bet jau paraset kad rukyta), kiausiniai – imusti zalius i farsa ar ideti i farsa virtus? o gal susmulkintus?

    • Jūratė parašė:

      Baikit, jei būtų virti kiaušiniai, taip ir būtų parašyta. Juk niekur receptuose nerašoma „žali kiaušiniai“. 😀

    • Inga parašė:

      Liuce, Liuce, neįtikėtini jūsų pastebėjimai..ir juokinga ir gėda net už jus:)

  9. Erika parašė:

    Laaaaabai skanu! Visiems patiko 🙂

  10. dimi parašė:

    o tai ta sonine supjaustyt nedideliais gabaliukais?

  11. Aneta parašė:

    Labai skanu,! Mano vyras nuo vaikystes nemėgsta netikru zuikiu nes jo mama gamino labai neskanu ir kiekviena savaite 🙂 Atsivalge! Man netikri zuikiai visada buvo skanu todel aš vis sukdavau galva kaip ji padaryti kad ir vyras pamegtu. Šis receptas tikrai nenuvyle, sakė pats skaniausias kokį esu ragaves per 40 metu. Ačiū Beata už super skanu receptu ką, jis kartosis mūsų šeimos menu nors karta į mėnesį tikrai 🙂

  12. Lina parašė:

    O jeigu dėti žalią šoninę? Netiktų?

  13. renata parašė:

    O jei farsas per puse maisytas su jautiena ar tiktu siam receptui?

  14. ilona parašė:

    Labai skanus zuikis labai aciu uz recepta

  15. luanna parašė:

    Dekui,pagaminau kai viesejo uosviai. Lb jaudinaus nes anot uosvienes nemoku nieko skaniai pagaminti:) bet sis zuikis suzavejo…visa suvalge ir recepto paprase…

  16. Indre parašė:

    As dar dejau obuolienes sauksteliu pora, pridave truputi pilantisko saldumo. Niaaaam!

  17. laura parašė:

    laba diena
    ar galiu naudoti vistienos arba kalakutienos farsa?

  18. SigitaZ parašė:

    Džiaugiuosi atradus šį receptą, labai skanu, labai…

  19. renata parašė:

    Kepiau si zuiki ir laaabai patiko. Saltas man labiau patiko nei siltas, vis praeidama riekele atsipjaudavau 🙂

  20. Loreta parašė:

    O kuo galima būtų pakeisti džiūvėsėlius?

  21. Dja parašė:

    Sveiki, kiek porcijų gaunasi ? Kiek žmonių pamaitinčiau? :))

  22. Dja parašė:

    Ačiū, o ar tiktų pagardinti dar įmesti kūbeliais lydyto sūrio ?

  23. Dja parašė:

    Nepavedė manęs šis zuikis 🙂 🙂 super skaniai gavosi, šoninė lb priduoda gero skonio 🙂

  24. Jurga parašė:

    Sveiki, o morką ir obuolį kokia tarka sutarkuoti?

  25. Jurate parašė:

    Sveiki, O ar galima butu ta zuiki sulipdyti per skardos centra, na toki kaip batona 🙂 o is krastu tuo paciu bulvyciu, paprikos, morkyciu pakepti? Koki garnyra jus siulytumete? Aciu

    • Beata Nicholson parašė:

      oO Jūrate, įdomus variantas, tikrai taip ir pabandykite. Puikiai išeis, tik manau kepsite trumpiau, nes ne formoje jis bus. O garnyras tai visos tos bulvės, paprikos, morkos puikiausiai pasitarnaus. Skanaus!

  26. Mereta parašė:

    Labai skanus zujkis, Aciu 🙂

  27. indre parašė:

    Sveiki 🙂 o forma tepate kuo ( aliejumi ar sviestu )?Aciu 😉

  28. Inga parašė:

    Nuostabus receptas. Skanesnio „zuikio“ nesu valgiusi. Idealiai derejo prie astriu batatu pjaustytu kubeliais ir keptu orkaiteje 🙂

  29. androidas parašė:

    Sveiki, noriu tik vieno dalyko paklausti. Kodel niekas niekada neraso koki rezima orkaitej nustatyti? Jus tikriausiai zinote, kad ju yra gan nemazai?

  30. androidas parašė:

    Taip ir dariau, ir dekui uz ats. Bet i klausima jus neatsakete. Tenka galvot paciam, ar viskas random rezime? O kodel mes nenaudojame kitu navarotu?

  31. Neringa parašė:

    Zuikis liuksiškas,jau trečią kartą kepu ir visada puikus;) Ačiū;)

  32. Indrė parašė:

    Labai geras!

  33. Egle parašė:

    Kiek save prisimenu, nuo pat vaikystes mano mama lygiai pagal toki pati recepta vos ne kiekviena sekmadieni kepdavo zuiki.Tai receptas is knygos Lietuviski valgiai, nieko naujo, bet tikrai labai skanu ir paprasta.Tarp kitko, skaiciuojanciom kalorijas, patariu sonines nedeti, ir dar galit kepti is kalakutienos ar vistienos farso, tik tikro, ne is tu saldytu.

  34. Jurate parašė:

    O šoninė – karšto ar šalto rūkymo?

  35. ema parašė:

    labai skanu aciu uz toki fantastiska receptuka

  36. ema parašė:

    labai skanu aciu

  37. Jūratė parašė:

    Labai skanus gavosi. Mano vyras nemėgsta, bet ir jis sake: kad skanus ir visai kitoks

  38. AšMėgstuGaminti parašė:

    Einu kepti 🙂 ne pirma karta aisku. obuolio neturiu, bet gal tiekto. Aš nemėgstu mėsos, bet turiu namie pakankamai vyru, vaiku, tai Beata Tavo receptai jiems labai patinka 🙂 kiek dariau neteko nusivilti. Nebent virtuvej kazko pritruksta nedadedu. Bet dazniausiai informuoji galimybiu remus. Faina 🙂 rasyk daugiau!

  39. regina parašė:

    as darau jau daug metu truputi kitaip’. sonines nededu o dedu smulkinta svoguna,truputi cesnako o toliau pagal biata. labai skanu mano seima labai megsta

  40. Jovita parašė:

    naudojau kalakutienos faršą, buvo taip patlabai skanu.

  41. Dalia parašė:

    Tikrai puikus kiškutis. Daržovės užmuša mėsos kvapą. Lengvas, patinka ir vaikučiams. Ačiū.

  42. sveta parašė:

    Kiek vienetu onuoliu ir kokiu geriau zaliu ar raudonu

  43. Liucija parašė:

    Neapsakomai skanus zuikutis! Kepėme per Kalėdas- nenuvylė! Tiek tik ką ištrauktas iš orkaitės, tiek ir šaltas. Pasaka!! :))

  44. Joana parašė:

    Kuo galima pakeisti šoninę?

  45. Ausra parašė:

    Skanus gavosi, tik Keli klausimai… Antra karta kepu ir gaunasi gan sausokas, gal ko daugiau ideti? Maisiau kiaulienos, vistienos ir kaakutienos farsus. Ir dar kiek mazdaug prieskoniu deti arb saukst? Aciu 🙂

  46. vytas parašė:

    trecia karta jau kepu,visa seimyna valgo :).liuks receptas 🙂

  47. […] P.s. esu atradusi savo skonio receptoriams gerą derinį – į faršą įdėti žalios ar kepintos morkos. Man tai žymiai pagerina skonio savybes. Šį atradimą išbandžiau perskaičiusi Beatos “netikro zuikio ” receptą. […]

  48. Jurgita parašė:

    Na zadu ir as kepti si zuikuti,tik noriu paklausti jei as suformuosiu 2 mazesnius zuikius,ar jie man „nesubyres“?

  49. Alina parašė:

    Ar galima kepti zuikį be kiaušinių (alergija kaušiniams ) , gal galima kuo pakeisti kiaušinius, kad faršas nesubyrėtų?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Alina, vietoj kiaušinių įtarkuokite nedidelę žalią bulvę (kad būtų tarkiai kaip blynams) arba jei ir jos nenorite, tiesiog įpilkite kelis šaukštus šalto vandens ir faršas sulips.

  50. Laura parašė:

    Pasakiau vaikinui, kad kepsiu netikrą zuikį Velykom, tai iškart atsiprašė, kad tikriausiai nevalgys, nes nemėgsta, na, bet kai paragavo gabaliuką tai taip daugiau nieko ir nevalgė per Velykas kaip tik „zuikį“ mano. Tik aš dėjau šviežią, suskrudintą šoninę. ☺

  51. Sarune parašė:

    Jai js dvieju kg mesos tai visu produktu dvigubai ? Zadu daryti is 1kg kiaulienos ir imaisyti 1kg elnienos

  52. Egle parašė:

    Aciū labai už receptą! Šeimyna sukapojo dar karštą. Pakeičiau truputį, nes nenorėjau sunaudoti, ką turėjau šaldytuve. Vietoj obuolių įberiau gerą saują raugerškio uogų ir vietoj morkų dejau kepintus grybus. Tikrai dar gaminsiu ir bandysiu įvairius derinius

    • Beata Nicholson parašė:

      puiku, taip ir reikia, receptas turi prisitaikyti prie jūsų! o ne atvirkščiai, tai ne koks valstybės įstatymas ar nutarimas kurio reikia laikytis papunkčiui:
      visada galima ir reikia pritaikyti receptą prie savo šaldytuvo ir aruodų turinio

  53. kazimieras parašė:

    Kartą, rodos, pernai, buvo toks nutikimas- Beata N. Nuo Akropolio važiavo taksi į Žeimenos g. Sakau (čia aš buvau taksistas), Kėdainiuose Žeimenos gatvės nėra!
    – O iš kur žinote, kad aš iš Kėdainių,- klausia Beata.
    (Tarsi, niekas to nežinotų !)
    -Beata, sakau, nori, pasakysiu valgio receptą, kurio net tu nežinai…
    -Na,?
    Pasakiau, įdėmiai išklausė, sakė, būtinai pabandysianti…
    Tikiuuosi, pabandė…Arba, gal nespėjo… Taigi, (čia visiems)-

    4-rios dešrelės (a/r sosiskos),
    pakelis varškės,
    Pakelis sviesto,
    Galvelė išlukštento česnako,
    Žalumynų (pagal norą)
    Žiupsnelis Vegetos,

    Viską trintuvėje (blenderyje) paversti mase, panašią į paštetą.
    Atvėsinus tepti ant bet kokių traškučių ir, garantuotas apsirijimas, pav.,prie alaus.
    !!!! Valgyti mūvint pirštines,idant neapkramtytumėte pirštų !!!!
    Skanaus!

  54. Lina parašė:

    Labai puikus receptukas:) su morku astriom salotytem idealiai! dejau dar grybuku,zoleliu ir gavosi super! seimyna soti ir patenkinta;)

  55. rasa parašė:

    kodėl šitas kepsiukas vargšu zuikiu vadinamas?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Rasa, čia jau istorija sena ir siejama su Vokietija, nes kepdavo tokį kepinį iš kelių skirtingos maltos mėsos, ir formuodavo kaip pyragą, o jį dar padailinus ir forma primindavo zuikį. Todėl tikriausiai ir buvo suteiktas toks pavadinimas. O ir Vokietijoje zuikiena buvo mėgiama mėsa, tačiau sunkiai visiems įkandama, todėl ir tenkindavosi netikru zuikiu iš kitos maltos mėsos.

      • rasa parašė:

        Ačiū, ponia Beata, už atsakymą, aš čia tik šiaip sau paklausiaui, nes man tikro zuikelio gaila, atsakymo nesitikėjau

  56. Vilkas parašė:

    Ačiū Beata. Obuolys ir morka, labai tinka. Įterpiau 2 virtus kiaušinius (vištos). Malta kalakutiena. Labai labai skanu!

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.