Spausdinti

Puikus, bet paprastas gardėsis. Ir dar labai skanus. Gaivus ir įspūdingas. Nieko kepti nereikia, tik sumaišyti. Pagrindas iš šokoladinių sausainių, jie dar smagiau kibs, jei rinksitės juos su įdaru. Varškės masei tiesiog sumaišysite kreminę varškę, tirpdytą šokoladą ir kondensuotą pieną. Viskam tvirtumo suteiks želatina. Labai gardus ir lengvas desertinis tortas.

 

Nekeptas šokoladinis varškės tortas

0
komentarai
42
Porcijos
10 asm.
Kepimo, virimo laikas
3 min.

Reikės:

180 g sviestinių sausainių (galite rinktis su kakava, kad būtų vienodesnės spalvos)
600 g kreminės varškės arba grietinėlės sūrio
250 g šokolado
50 g sviesto
1 skardinės saldinto kondensuoto pieno
200 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
12 g želatinos (1 kupinas šaukštas)
100 ml vandens
50 g šokolado plytelės papuošti (nebūtina)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sausainius sutrupiname (naudokitės maisto kombainu, grūstuve arba sudėkite sausainius į maišelį ir padaužykite jį kočėlu). Išlydome sviestą ir supilame į sausainių trupinius, gerai išmaišome – trupiniai kiek patamsės ir sudrėks.

2

24 cm skersmens apvalią kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sieneles patepame sviestu, kad vėliau būtų lengviau išimti pyragą.

3

Paruoštus trupinius suberiame į formą. Paskirstome kiek paspausdami ranka ar šaukštu – suformuojame lygų pagrindą. Dedame formą į šaldytuvą ir jame palaikome, kol paruošime varškės kremą.

4

Į dubenėlį pilame 100 ml vandens, suberiame želatiną, pamaišome ir paliekame želatiną išbrinkti.

5

Ištirpdome šokoladą: dubenį su jo gabaliukais įstatome į puodą su karštu vandeniu arba tirpiname mikrobangų krosnelėje.

6

Skystą šokoladą pilame į kreminę varškę ar grietinėlės sūrį ir išplakame plakikliu ar šluotele. Nesustodami plakti, supilame ir kondensuotą pieną. Išplakame iki tolygios masės.

7

Ant mažos ugnies pašildome želatiną, kol jos grūdeliai ištirps (tik neužverdame). Leidžiame šiek tiek atvėsti. Kol želatina aušta, kitame dubenyje iki standumo išplakame grietinėlę.

8

Į varškės, kondensuoto pieno ir šokolado masę šaukštu įmaišome želatiną (patarčiau pilti per tankų sietelį, nes kartais lieka vienas kitas neištirpęs grūdelis) ir plaktą grietinėlę.

9

Iš šaldytuvo ištraukiame pyrago pagrindą. Ant jo pilame paruoštą varškės kremą, išlyginame viršų ir dedame atgal į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sutvirtėtų. Prieš patiekdami papuošiame šokolado drožlėmis ar pašlakstome tirpdytu šokoladu.

Ingredientai
Alternatyva

Jei varškės kremą gaminsite be šokolado, galite paruošti citrininį pagrindą – į sausainių trupinius įpilkite pusės citrinos sulčių, o visa kita darykite taip pat.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki, Beata. Pagrindui dėjau Selgos sausainius ir tikrai 50g sviesto. Bet man jie visiskai nesustengo.. Visas varškės kremas labai super, bet pagrindas buvo visiški trupiniai..kas galėjo būti blogai?:)

  2. Sveiki, ar jo laikymas būtinas šakdytuve yra ar galima ir kambario temperatūoje dienos metu ? Nes ruošiuosi į darbą kepti, o ten šaldytuvo nelabai yra.

  3. Aciu jum uz visus jusu receptus. Jusu receptu deka itikinau savo vyra kad esu gera seiminike. Pyragas nuostabus!

  4. sveika, Beata!savo mažam miestelyje pavyko gaut tik prezident vanilinį varškės desertą…. 🙁 ar toks tiktų? ar geriau jau sublenderiuot paprastą varškę?o gal sumaišyt tą desertą su varškę? ačiū

  5. Miela Beata,

    Ar želatiną reikia ištirpdyti tame 100 ml vandens? (Kol kas neteko dar su želatinomis susidurti, dėl to ir klausiu 🙂

  6. Laba diena. Labai noriu išmėginti šį tortą. Tačiau turiu saldintą sutirštintą pieninį gaminį su kakava. Ar toks tinka vietoje kondensuoto pieno? Skonis panašus tik kad rudas.
    Ačiū už atsakyma.

  7. Naujųjų sutiktuvėms jį gamino mano 12-ametė dukra – tai buvo jos pirmasis pačios gamintas tortas gyvenime 🙂 Naudojo Selga sausainius, tai sviesto 100g dėjo, o į 500g kreminės varškės (nes tik tokio dydžio pakuotes radom) pridėjo pora šaukštų maskarponės. Galutinis rezultatas – burnoje tirpstantis tortukas ir nuo komplimentų tirpstanti šeimininkė 🙂 Ačiū!

  8. Sveiki…. Norėjau paklausti, gal teko susidurti su želatina AGAR. Šį kartą reikia gaminti, būtent, su tokia, nes bus vegetarams… Kiek gramų reikėtų dėti?… O šiaip… tortukas superinis, jau ne kartą gamintas 🙂

Rašyti komentarą