8241
Beatos virtuvė

Nekeptas graikiško jogurto tortas su mėlynėmis

(6)
Reikės:
  • Pagrindui:
  • 100–110 g trapių migdolinių sausainių (arba kitokių prieskoninių)
  • 50 g minkšto sviesto arba kokosų aliejaus
  • 50 g baltojo šokolado
  • Įdarui:
  • 500 g graikiško jogurto
  • 250 ml plakamosios grietinėlės
  • 50–70 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 2 šaukštų želatinos
  • 100 ml vandens
  • didelės saujos šviežių ar šaldytų mėlynių
  • Tortui užbaigti:
  • 100 g šviežių mėlynių
  • 100 g juodųjų serbentų (gali būti šaldyti)
  • 100 g cukraus

O buvo taip: vos pasidalijome idėjomis su Ievute, koks galėtų ir turėtų būti tobulas graikiško jogurto ir mėlynių pyragas, ir ji, tikra virtuvės meistrė, ėmė ir padarė. Tą dieną turėjau daug reikalų mieste, todėl tortą pamačiau tik kitą rytą. Kadangi privalau visko paragauti, labai ir neatidėliojau – sulig pirmuoju kąsniu ėmiau vos ne balsu šaukti: ŠEDEVRAS! KAIP SKANU!!! Žinoma, vieno gabaliuko neužteko, teko kartoti dar, ir tada dar vieną mažutį… O kai į mano kulinarijos studiją susirinko kolegės, torto nebeliko labai greitai. Jei kartą jį pagaminsite, prižadu – kartosite ir kartosite.  

Gaminame tortą: sausainius sumalame iki miltų konsistencijos, sukrečiame sviestą ar kokosų aliejų ir suspaudžiame į rutulį. Apvalią kepimo skardą (22 cm) išklojame kepimo popieriumi ir iš sausainių suformuojame plokščią pagrindą aukštesniais kraštais.

Baltąjį šokoladą ištirpiname virš garų vonelės, juo patepame sausainių pagrindą. Dedame į šaldytuvą. Želatiną užpilame vandeniu, kad apsemtų, ir pabrinkiname apie 10 minučių. Dubenyje sumaišome jogurtą su cukrumi ir cinamonu. Įmaišome pravėsusią želatiną. Atskirame dubenyje iki standumo išplakame grietinėlę ir palengva įmaišome ją į jogurto masę.

Išimame pagrindą iš šaldytuvo, užpilame pusę jogurto, išdėliojame mėlynes ir užliejame likusiu jogurtu. Uždengiame tortą maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą bent 4 valandoms sustingti.

Puode sumaišome uogas su cukrumi ir paverdame, kol uogos pasileis ir masė sutirštės. Atvėsiname. Ant sustingusio torto užpilame pasiruoštos mėlynių ir serbentų uogienės. Vėl kišame į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų.

Print Friendly

Komentarai
  1. Nijolė parašė:

    Vauuuu,čia tai bent skanumėlis…..ačiukas mieloji

  2. Kotryna parašė:

    savaitgalį dariau šiek tiek bijodama,kad bus per riebus ir per saldus,bet,ragavusios sesės žodžiais tariant, „nu,žinok,man buvo labai skanu“. tiesa,aš juoduosius serbentus keičiau į braškes,dėjau kiek mažiau cukraus, bet čia jau skonio reikalas 🙂 ačiū už receptą!

  3. Viktorija parašė:

    Nuostabus receptas! Ar galima juoduosius serbentus keisti raudonaisiais? Nenukentės skonis? 🙂

  4. Egidija parašė:

    Norejau paklausti ar tiktu imbieriniai sausainiai ?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.