Spausdinti

Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako, kad šie – rauginti natūraliose sultyse – yra patys pačiausi, skaniausi ir sveikiausi. Šiam patiekalui, kaip ir visiems kitiems skaniems dalykams, reikia pasiruošti ir juos suplanuoti. Kad būtų verta laukti.

Natūraliose sultyse rauginti šašlykai

0
14
Porcijos
8 asm.

Reikės:

2 kg kiaulienos sprandinės
naminių obuolių arba naminių vynuogių sulčių
druskos
mėgstamų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Taigi, raugiame šašlykus: Kiaulienos sprandinę supjaustome stambesniais kvadrato formos gabaliukais. Kuo mažiau atsikišimų, mėsos nuoplaišų – tuo mažiau šašlykas apdegs ir išliks sultingas.

2

Pabarstome druska, pipirais, pamaišome ir paminkome. Tada mėsą sudedame į puodą ar dubenį, užpilame šašlyką obuolių ar vynuogių sultimis ir siunčiame į šaldytuvą. Idealu, jei taip paruošta mėsa pasibūtų pernakt ar net visą parą. Jei norite paeksperimentuoti, marinatą papildykite žiupsneliu cukraus. Tiesa, marinavimui rinkitės neskaidrintas obuolių sultis ar sodrias namines vynuogių.

3

Kuriame ugnį: Ant iešmų suvertus šašlykus prieš kepdami galime vos vos pašlakstyti aliejumi, kad mėsa mažiau degtų. Kepame ant uosinių, beržinių malkų žarijų, bet jei norite iškepti greičiau, rinkitės anglis.

4

Kaip Jonas sako, kepam, kol iškeps… Jo paslaptis – kepant suglausti šašlykų iešmus taip, kad „sultys tarpusavyje vaikščiotų“. Vasarą šašlykai skaniausi su svogūnų laiškais ar jaunais pamarinuotais svogūnais ir, žinoma, naminiais pomidorais.

Ingredientai
Patarimas

Kaip marinuoti svogūnus. Svogūną supjaustykite žiedais, sudėkite į dubenį, įpilkite šalto vandens, kad juos apsemtų, ir įspauskite citrinų sulčių. Gardu su šašlyku. Valgyti galima po pusvalandžio.

Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Mes visada tik su obuolių sultimis marinuojame, rezultatas niekada nenuvilia. Tikrai labai geras būdas, mėsa minkšta, sultinga, įgauna lengvą aromatą nuo sulčių.

  2. Sultyse marinuotų šašlykų dar neteko ragauti, reikės užsiraugti, kaip tyčia dar liko obuolių sulčių. Seilė jau nutįso, manau bus gardu. Ačiū už receptuką.

  3. O kokias sultis perkate?Ar galima abuolių sulčių iš parduotuvės? Artėja šventė,norėčiau užraugti ir pavaišinti kaimynus norvegus ;))

  4. Beržinės malkos nlb gerai. Nors kepama jau ant žarijų, bet šiaip beržas turi dervų, kurioms rūkstant mėsa gali apkarsti. Tinka kieti medžiai – ąžuolas, uosis, lazdynas, alksnis ir vaismedžiai. Ant anglių galima užmesti keletą vandeny mirkytų skiedrų – patirštinsit dūmo kvapą.

  5. Dar galima užpilti ir pomidorų sultimis (tik reikėtų pilti tas, kurios yra su druska). Rezultatas taip pat puikus.:)

  6. Sunkiai įsivaizduoju šašlykų marinavimą be svogūnų. O kaip su šiame recepte? Ar galima, bet nebūtina? Ar geriau nereikia?

  7. Šiemet pamarinavau mėsytę agrastuose, nu ir puikiausiai gavosi dar pridėjau čiobrelių petražolių….

  8. Darėme šašlykus su natūraliomis obuolių sultimis (kaip ir buvo rekomenduota),tačiau rezultatas nuvylė,nes šašlykai buvo sausi.

  9. Aš bandysiu obuolių sultys ir pipirai per naktį o druską keletą valandų prieš kepant, nes turiu patirtį, kad druska išsausina mėsą

Rašyti komentarą