8241
Beatos virtuvė

Natūraliose sultyse rauginti šašlykai

(12)
Reikės:
  • 2 kg kiaulienos sprandinės
  • naminių obuolių arba naminių vynuogių sulčių
  • druskos
  • mėgstamų pipirų

Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako, kad šie – rauginti natūraliose sultyse – yra patys pačiausi, skaniausi ir sveikiausi. Tik jiems paruošti reikia šiek tiek laiko. Šašlykai gerai išsimarinuoja kone per 2 paras. Juk skaniems dalykams reikia pasiruošti ir juos suplanuoti. Kad būtų verta laukti.

Taigi, raugiame šašlykus: Kiaulienos sprandinę supjaustome stambesniais kvadrato formos gabaliukais. Kuo mažiau atsikišimų, mėsos nuoplaišų – tuo mažiau šašlykas apdegs ir išliks sultingas.

Pabarstome druska, pipirais, pamaišome, paminkome, sudedame į puodą ar dubenį ir siunčiame į šaldytuvą. Idealu, jai taip paruošta mėsa pasibūtų pernakt ar net visą parą. Jei norite paeksperimentuoti, marinatą papildykite žiupsneliu cukraus. Parą prieš kepant užpilame šašlyką obuolių ar vynuogių sultimis. Tiek, kad lengvai apsemtų mėsą. Tik rinkitės neskaidrintas obuolių sultis ar sodrias namines vynuogių. Vėl grąžiname puodą į šaldytuvą. Iki rytojaus.

Kuriame ugnį: Ant iešmų suvertus šašlykus prieš kepdami galime vos vos pašlakstyti aliejumi, kad mėsa mažiau degtų. Kepame ant uosinių, beržinių malkų žarijų, bet jei norite iškepti greičiau, rinkitės anglis.

beatos tecio saslykai_

Kaip Jonas sako, kepam, kol iškeps… Jo paslaptis – kepant suglausti šašlykų iešmus taip, kad „sultys tarpusavyje vaikščiotų“. Vasarą šašlykai skaniausi su svogūnų laiškais ar jaunais pamarinuotais svogūnais ir, žinoma, naminiais pomidorais.

Kaip marinuoti svogūnus

Svogūną supjaustykite žiedais, sudėkite į dubenį, įpilkite šalto vandens, kad juos apsemtų, ir įspauskite citrinų sulčių. Gardu su šašlyku. Valgyti galima po pusvalandžio.

beatos tecio saslykai

Print Friendly

Komentarai
  1. NERINGA parašė:

    Mes visada tik su obuolių sultimis marinuojame, rezultatas niekada nenuvilia. Tikrai labai geras būdas, mėsa minkšta, sultinga, įgauna lengvą aromatą nuo sulčių.

  2. Dalia parašė:

    Sultyse marinuotų šašlykų dar neteko ragauti, reikės užsiraugti, kaip tyčia dar liko obuolių sulčių. Seilė jau nutįso, manau bus gardu. Ačiū už receptuką.

  3. Neringa K. parašė:

    O kokias sultis perkate?Ar galima abuolių sulčių iš parduotuvės? Artėja šventė,norėčiau užraugti ir pavaišinti kaimynus norvegus ;))

  4. Karvė parašė:

    Beržinės malkos nlb gerai. Nors kepama jau ant žarijų, bet šiaip beržas turi dervų, kurioms rūkstant mėsa gali apkarsti. Tinka kieti medžiai – ąžuolas, uosis, lazdynas, alksnis ir vaismedžiai. Ant anglių galima užmesti keletą vandeny mirkytų skiedrų – patirštinsit dūmo kvapą.

  5. Aušra parašė:

    Dar galima užpilti ir pomidorų sultimis (tik reikėtų pilti tas, kurios yra su druska). Rezultatas taip pat puikus.:)

  6. Lina parašė:

    Sunkiai įsivaizduoju šašlykų marinavimą be svogūnų. O kaip su šiame recepte? Ar galima, bet nebūtina? Ar geriau nereikia?

  7. Eglė parašė:

    O bandėt kiaulieną pakeisti vištiena, kažin ar būtų skanu?

  8. Paula parašė:

    oj, net seile tysta! pasiilgau lietuvisku saslyku!

    http://enjoybypaula.wordpress.com

  9. renata parašė:

    Šiemet pamarinavau mėsytę agrastuose, nu ir puikiausiai gavosi dar pridėjau čiobrelių petražolių….

  10. Samanta parašė:

    Darėme šašlykus su natūraliomis obuolių sultimis (kaip ir buvo rekomenduota),tačiau rezultatas nuvylė,nes šašlykai buvo sausi.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.