Beatos virtuvė
Beatos naminiai kibinai

Naminiai kibinai

(96)

Jei namuose dar nekepėte kibinų, privalote pabandyti. Šių tešla plona, tirpstanti burnoje, o įdaro – gausiai.

Print Friendly
Reikės:
  • Tešlai reikės:
  • 350 g miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 160 ml 30 proc. riebumo grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio viršui patepti
  • Įdarui:
  • apie 500 g kiaulienos sprandinės
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2-3 porų
  • džiovintų smulkintų lauro lapų
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • ryšelio krapų
  • ryšelio petražolių
  • 2 valg. šaukštų 30 proc. riebumo grietinės

Gaminame kibinų tešlą:

  1. Miltus suberiame į dubenį ir įtarkuojame į juos šaltą sviestą.
  2. Įtarkuotą sviestą šiek tiek patriname ir pasmulkiname pirštais, kol sviestas visiškai susimaišys su miltais ir šis mišinys taps panašus į trupinius. (Jeigu turime virtuvės kombainą, galime supaprastinti šią užduotį tiesiog sudėdami į jį gabaliukais supjaustytą labai  šaltą sviestą, suberdami miltus ir leidžiant kombainui keletą minučių viską pasmulkinti).
  3. Į sviesto ir miltų trupinius būtinai įdedame keletą žiupsnelių druskos ir išmaišome šaukštu.
  4. Kiaušinį paplakame su grietine ir supilame į tešlą.
  5. Viską suspaudžiame į vieną tešlos gabalą, porą kartų paminkydami, bet neperminkydami, kad tešla netaptų per kieta.
  6. Duodame tešlai pailsėti šaldytuve apie valandą.

Gaminame įdarą:

  1. Kiaulieną supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Itin smulkiai sukapojame svogūną ir griežinėliais pasmulkiname porus, įmaišome į mėsą.
  3. Įberiame porą žiupsnelių smulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų bei nepagailime druskos.
  4. Įdedame porą šaukštų grietinės, apie saują smulkintų krapų ir petražolių, viską gerai išminkome.

Gaminame kibinus:

  1. Iš šaldytuvo ištraukiame tešlą, leidžiame jai apie 15 minučių atšilti.
  2. Gana plonai iškočiojame atšilusią tešlą. Jei tešla labai limpa, kočiodami galime pabarstyti daugiau miltų, ne per daug – tik tiek, kad tešla neliptų.
  3. Dubenėliu išspaudžiame skritulėlius, ant jų negailėdami dedame mėsos įdaro. Suimame kiekvieno taip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstome.
  4. Išplakame kiaušinį su pora šaukštų vandens ir šiuo plakiniu patepame kiekvieno kibino paviršių.
  5. Paruoštus kibinus dėliojame į kepimo popieriumi išklotą skardą, šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių, priklausomai nuo kibinų kiekio ir dydžio. SKANAUS!
Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (96)
Komentarai
  1. Laura sako:

    Labas Beata! Norėjau paklausti, ar vietoj grietinės galima dėti majonezo? :)

  2. Greta sako:

    Labas Beata, norejau pakausti ar galetumet ikelti pikantisko kiso ir savo namines duonos recepta? Aciu.:)

  3. Vija sako:

    Pagal trakietišką receptą mėsą geriau ruošti iš vakaro ir sultinio nemažai įpilti į tą įdarą ;)

  4. Laura sako:

    Ar galima dėti vietoj grietinės majonezo gal kas žino? :)

  5. Vida sako:

    O aš sviestą ištirpinu ir pilu ant miltų, tada kiaušinius ir grietinę dedu, kol pasiruošiu įdarą tešla sėkmingai ilsisi šaldytuve. Pabandysim ir su šaltu sviestu. :)

  6. Diana sako:

    majonezo, tikrai galima :) aš pagal kitą receptą gamindama, visada dėjau majonezą. Šį jart išbandysiu Beatos receptuką :)

  7. ZivileLu sako:

    O mėsa žalia ar virta?

  8. Kefyras sako:

    vietoj grietines labai tinka kefyras ;) super tesla gaunasi

  9. Lina sako:

    vakar kepiau pati laaabai geri gavosi, sesuo vaisino jau ne viena karta

  10. Ugne sako:

    Sveika Beata, aciu uz kibinu receptuka, labai seniai norejau ju pasigamint, bet … Klausimelis: ar galima vietoj grietines naudoti jogurta? Jei ne, tai kuo ja galima butu pakeist? Gyvenu graikijoj ir grietine cia paprasciausiai neegzistuoja :(

  11. Rasa sako:

    Negaliu pakęsti mėsoj žalio svogūno, todėl, darydama kibinus, jį paskrudinu ir dar į mėsą dedu karšto arba šalto rūkymo šonines. Pabandykit, skonis- superinis.

    • ha ha ha jūs kaip aš, aš taip pat nelabai žalio svogūno mėgėja, bet kadangį šį kartą dauguma buvo porai tai nieko tokio, šiaip dar kopūstai dedami…kitai tariant svogūnas visada gali būti pakepintas, o daržovių prie mėsos niekada nebūna per daug

      • Teresė sako:

        kepu kibinus, tik mano receptas kiek kitoks :) svogūnų ten gausiai gausiai, 4 dideles galvos, bet kol kibinai iškepa svogūnas ištirpsta, priduodamas mėsytei drėgmės…net vaikai nesupranta, kad ten svogūnų būta :D

        • Solveiga sako:

          taip taip – svogūnas būtinas :) . Kibinus kepa tik mano vyras – tai prideda tikrai daug, tačiau iškepus jo visai nesijaučia. oi kaip vėl noriu :)

    • Jolita sako:

      Svoguna visur dedu, bet su blenderiu sutrinu ir liuks :)

  12. Anilda sako:

    o koks kiekis kibinų iš tiek tešlos išeina? man kažkaip įdaro atrodo gerokai daugiau negu tešlos (su 350 gr miltų), bet gal klystu…

  13. Daiva sako:

    Sveiki. atsiprašau už žioplumą, bet gal yra šių kibinų receptas jūsų laidoje ir čia įkeltas video ? niekur nerdandu :( norisi pažiūrėti , kad nesigautų tešla per kieta…

  14. galina sako:

    Laaabai skanūs , ačiū Beata :)

  15. Lina sako:

    Laba. Vakar namuose atsirado sviezuteles avienos. Ar ja galiu tiesiog pakeisti kisuliena, ar ieskoti kito recepto?

  16. Jule sako:

    Labas Beata,

    Tradicinis sekmadienio rytas tik prabundi isijungi tavo laida ir guledama lovoj ziuri. Ir vakar kibinus pabandziau pirma karta gyvenime. Labai patiko ideja salta sviesta i miltus pavolioti kad netirptu tarp pirstu-aisku paprasta ir logiska, bet tokie dalykai dazniausiai „nedaeina“. Ir tesla labai lengvai minkesi -nes jau labai nemegstu minkyti ir kocioti teslos, ypac kai traukiasi atgal :D . Kibinu jau beveik neliko :) Skanus ir gan greitai padaromi. Dejau kiaulienos ir kalakutienos farso nes mesine nedirbo sekmadieni :)

  17. Greta sako:

    Ir as pabandziau iskepti. Niam, niam, labai skanus isejo. Tik tesla buvo labai minksta, vos sulipinau :)

  18. viallux sako:

    Nuostabus :) ka tik padariau…:) isejo mini 24 kibiniukai

  19. Elinga sako:

    Labai paprastas ir geras receptas, puikiai pavyko! ; )

  20. Ana sako:

    Labai skaniai gavosi,aciu Beatai uz recepta!:)
    Bet susiduriau su problemele,kai kepiau kibinus ju grazi forma istyzo ir neliko to drakoniuko,tai noreciau paklausti del ko taip nutiko?
    P.S. dariau dviguba porcija ir naudojau namine grietine,toks itarimas kad per daug riebalu,gali taip buti?

    • Galėjo ištikšti būtent dėl minkštumo tešlos…man irgi taip yra buvę…bet tas ištižimas priklauso nuo kiekvieno supratimo…tiesiog dar kartais padeda pašaldyti prieš kepant

  21. Vaida sako:

    Puikus receptas!! Kibinai tirpsta burnoje :)

  22. Jolanta sako:

    Miela Beata, šis sekmadienis buvo ypatingas – gaminau kibinus. Seniai knietėjo, bet vis galvojau, kad tai labai sudėtinga. Tačiau „išmokau“ Tavo kibinų pamokėlę ir… dariau, dariau,dariau – net 22 nulipdžiau :) Pavyko puikiai, kvepėjo visi namai net iki antro aukšto :) Susėdome visi aplink nerealaus grožio kibinukus ir jie ištirpo… Tiesiogine prasme – tešla taip gerai pavyko, kad net burnoje tirpo. Įdaras fantastiškas (į mėsyte pridėjau dar pievagrybių). Premjera pavyko! Vietos jau rezervuotos kitam užsėdimui :)

  23. Giedrė sako:

    Sveiki, gal ir kvailas klausimas, bet iš kur žinoti, kad kibinai ir jų įdaras jau tikrai iškepę? Pakanka, kad jie apskrustų, net dedant labai daug įdaro? :)

  24. O siaube sako:

    Arba trinkit šį receptą arba taisykit… Įdaro sunaudojau tik trečdalį. Puikiausias sprandinės gabalas sugadintas liko, teko galvot ką iš jo padaryt. Jei produktų masę iš akies rašot tai perspėkit… Nežinau nei ką pasakyt. Kažkokia nesąmonė, o ne receptas. Man pačiai nesitiki, kad taip pasimoviau. Suprasčiau, jei receptą būčiau radus „supermamoj“, bet čia maisto gaminimo ekspertės puslapis… Ir dar vienas pastebėjimas. Kai gaminat prieš kameras nusimaukit papuošalus, susiriškit plaukus ir susitvarkykit nagus. Sėkmės:) Rašau visai be pykčio, čia draugiški pastebėjimai:)

    • as sako:

      nu is kur tiek pavydo pas moteri ? :) tai jai kumpis sugadintas, tai pas Beata papuosalu per daug :D Nu jeigu neisiseka paciai gaminti, tai nusipirkit jau pagamintu :D kas neleido to recepto rasti „supermamoj“ jeigu nepatinka Beata??? :) issiliejo savo nuoskaudas ant visai svetimo zmogaus ir tapo laimingesne :D

    • sniege sako:

      o man gavosi puikiai nei telslos nei idaro neliko, viskas tiesiog super atitiko iki kruopelytes…..aciu Beata, skonis nepakartojamas :)

      • Rita sako:

        Na ka liecia plaukus,tai tikrai reik susiristi :) . Nepernesu kaip ir mano drauges palaidais plaukais valgyt gamina :) ,greit gauna velniu ir susisega arba susirisa :)

  25. laima sako:

    o su margarinu negalima

  26. Valerija sako:

    Sveiki. Labai skanūs gavosi kibinai! :) Iš viso Beatos receptai nuostabūs.

  27. Kristina sako:

    Kaip džiaugiuosi Beata, man taip pat pavyko :) Tešlą tiksiai pagal Jus dariau, tik įdaro mažiau pasigaminau, viso 15 kibinukų, iš kurių du su ožkų sūriu, linkėjimai iš prancūzijos:) Kokia laimė, nei vienas nepratrūko, neištižo, skonis nuostabus !

  28. Neringa sako:

    Aciu tau Beatule uz nuostabu recepta, pavyko puikus kibinai, nerealaus skonio tokiu dar nevalgiau:) tik mesyte buvo vistiena pas mane ne kiauliena, bet super pavyko traskus niam niam. Turiu jusu knyga esu gerbeja jusu virtuves:) Geru jums skaniu sociu svenciu:)

  29. Dalia sako:

    As taip pat padariau siuos kibinus, nes tiek as pati, tiek mano seimyna, esam labai dideli kibinu gerbejai. Kai tik buname Lietuvoej visuomet vaziuojame i Trakus valgyti kibinu.
    Tesla gaunasi tikrai nuostabi, bet mesos idaras su porais, tiesa sakant, nelabai primena pacius kibinus. Tiesiog tai yra skanus naminiai pyrageliai, bet ne kibinai…

  30. Agnė sako:

    Gaminau su vištiena, svogūnais, čiobreliais, pipirais, druska ir šiek tiek kario, įdaras gavosi tobulas :) tik per plonus sukočiojau, liko tešlos, bet kaip pirmam kartui tikrai džiaugiuosi rezultatu. Ačiū už skanios tešlos receptą!

  31. Indrė sako:

    O aš visko dėjau iš akies ir vietoj grietinės dėjau kefyro, gavosi puikiai, o tešlą atsaldziau ne šaldytuve o tiesiai į lauką isnesiau, sakau bus efektas geresnis:)

  32. nijole sako:

    Labas, Beata. Norėjau paklasuti, o jeigu vietoje kiaulienos dėsiu elnienos mėsos, ji taip pat skaniai iškeps, nebus žalia?

  33. Juolė sako:

    Šiek tiek reikėjo pavargt, kol gražiai „užlanksčiau“, bet antra skarda gavosi puikiai :) Skonis nepakartojamas :) Buvo nuostabūs savaitgalio pietūs :)

  34. Toma sako:

    Beata, nepaprastai skanu! Kibinai įrašomi į „dažnai vartojamų“ patiekalų sąrašą. Manieji su vištienos blauzdelių mėsa ir porais, tai čia lyg ir nukrypimas nuo tradicinių, tačiau tikiu, kad man bus atleista :D Niam!

  35. Neringa sako:

    Sveiki Jūsų receptas pasiteisino-gaminau, garuoja, sultingi gavosi pirma kart pagal kt receptus nepavykdavo mėsyte kiauliena kaimiška ir be sultinio ji man sultinga gavosi su tradiciniais prieskoniais po paros šaldytuve , valgom super :)

  36. Sigita sako:

    labai dekoju,meginsiu, manau, kad pavyks :)

  37. Gražina sako:

    Mielosios šeimininkės, patariu tešlą padalinti į maždaug nedidelio mandarinuko dydžio gabaliukus, juos iš karto įskaičiuoti į blynukus, juos visus išsidelioti ant stalo ir apdelioti mėsos įdaru. Sunaudosite ir tešlą ir įdarą – nei trūks, nei liks ir nereiks su stikline vargti, po to kocioti atraizas. Labai palengvės darbas. Sėkmės!

  38. sk sako:

    Laba diena. Ar vietoj sviesto galiu deti kepimo margarina?

  39. Laura sako:

    Sveika, o kodel neparasyta kiek porciju gaunasi ?

    • Keira sako:

      O kas pagal Jus yra porcija,kalbant apie kibinus??? 1,2,3…? O, siaip, komentaruose parasyta: …nuo kibinu dydzio priklauso… Uff!!!

  40. Donata sako:

    O jei orkaite su orapute (pas mane ji tik tokia) tai kiek laiko ir kokioj temp kepti patartum, Beata, kad kibinai nesudziutu?

  41. Jurgita sako:

    Mielosios seimininkės kibinai gaunasi superiniai ! Tikrai neapsiriksit.
    Aciu Beatai uz gera recepta :)

  42. kristina sako:

    Ačiū Beatai,kibinai nuostabus!!!!

  43. Egle sako:

    labas Beata ar galima deti ne kiaulienos prandine bet farso ?

    • Egle sako:

      Dar Beata kai ko noriu paklausti :) dariau kibinus et nzn ko per mazai dejau , o viska dejau bet mano tesla gavosi lipni tada ydejau dar miltu kaip ir gerai buvo isemu is saldytuvo ta tesla lipti pradejo voliojau miltuose , kai lipdziau kibinus man nelipo ir vistiek lipni tesla buvo. Beata ka ne taip dariau?

    • Keira sako:

      Negalima!Rimtai! Neskanu paprasciausiai.

  44. Karolina sako:

    Labas Beata!;) Žinok pirmą kartą prisiverčiau padaryti kibinus, nes iki tol galvojau, kad nepavyks, ir man viskas pavyko kuo puikiausiai! Iš vyro sulaukiau komplimento, jog skaniau nei kibininei ;D

  45. Simona sako:

    Aciu, labai skanus :)

  46. kamile sako:

    Sveika Beta. Kadangi prima kart ruosiuosi gamint siuos skanumynus, tai norejau paklaust jei As mesa sumaziciau per puse tai man ir visus kitus produktus sumazint per puse.? Tiesiog pas mans seimyna labai maza tai galvoju ne labai Kas juos suvalgys.. :) )

  47. Neda sako:

    Gaminu jau antra karta super tikrai puikus receptas
    Aciu Beata uz recepta :)

  48. Vit sako:

    Jei man jų reik 6dieniui, o pasidarysiu, tarkim, 4dienį. Ar galima užšaldyti, o gal tiesiog dėti ant padėklo su miltais, kad neprikibtų, ir maistine plėvele apvynioti, kad nesudžiūtų? Kaip geriau?

  49. Renata sako:

    Katik mėginau Jūsų receptą. Bet su mano mamos receptu nesulyginti . Mano mamos skaniausi ;)

  50. Jadvyga sako:

    o kokia mesa imti, jei nori kibinu su vistiena? krutinele ar kazka kito?

  51. Neringa sako:

    Na va, viską susimakalvau. Gaminsiu tik ryt. Grįžta iš Norvegijos vyras ir nori sultinio, tai pagalvojau, kad būtų neblogai pabandyti ir man šį šedevrą, ypač kai turiu naminės vištytės ir galiu išvirti skanų sultinį. Pasitikiu Beatos skoniu – esu keletą receptėlių bandžiusi. Žiūrėsim, kas gausis. :)

  52. Neringa sako:

    Iškepė ką tik mano kibinai – pirštukus aplaižyt galima. :) Tikrai labai skanūs! Rekomenduoju! Tik aš truputį paimprovizavau ir į tešlą bei mėsą įdėjau po šaukštą cukraus. Bet aš visada dedu visur cukrų ;) Na tikrai l.skanūs … Dabar mąstau, ar jie besulauks vyro… Paragavau ir nebegaliu sustoti.
    Ačiū, Beata. :)

  53. ruta sako:

    sveiki,ar galima deti farsa kiaulienos,ar butinai nemalta?aciu!

  54. Jurgita sako:

    Aciū už receptuka, paprasta ir tikrai skanu, tešla tokia trapi, kad burnoje tirpsta, tik mano sūnelis neįvertino, prakanda ir mėsytę išvalgo :)

  55. Aiste sako:

    TESLAI: 700gr miltu, 250gr sviesto, 200gr grietines, 2 kiausiniai, druska, 1a.s.cukraus.
    IDARUI: 700gr kapotos mesos, 2 svogunai, druska, pipirai, 50gr sviesto, 150ml vandens.
    Daryti 15 kibinu. Kepti apie 40min 200°C orkaiteje. Skanaus!

  56. Diana sako:

    Pavyko :-) Skanūs, tešla tiesiog tirpo burnoj. Dėkui už receptą. Kitą kartą gal apkepinsiu svogūnus :-) Ir nedėsiu arti vienas kito, nes po 10min kepimo, teko dalį kubinų kelt į kitą skardą :-) viso gavosi 21 kibinai. :-) Rekomenduoju.

  57. D, S, E sako:

    nuostabus receptukas, superiniai :)

  58. Laura sako:

    Tikrai labai skanus

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.