Spausdinti

Morkų, salierų, obuolių ir priedų salotos

0
komentarai
7
Porcijos
4 asm.

Salotoms:

Keletos morkų
Pusės saliero šaknies
Didoko obuolio
Saujos razinų
Šaukšto sezamo sėklų
Arbatinio šaukštelio kumino
Saujos kalendos žalios lapelių ir kotelių smulkintų

Užpilui:

kepintų sezamų aliejus
sojos
ryžių acto
trupučio medaus
jei dar norisi aštrumo – džiovinto čili pipiro skiedros ar aitrios paprikos miltelių žiupsnelio
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Morkas, salierą ir obuolį sutarkuojam arba dar geriau – pjaustykle šiaudeliais plonyčiais supjaustome (daug gražiau atrodo ir kramsnojasi geriau).

2

Keptuvę įkaitinam, metam ten sezamo sėklas ir truputėlį jas paskrudinam. Sezamas, kaisdamas pradės truputį prakaituoti ir aliejų savo leisti… bet tai čia nieko tokio… Kitas svarbus dalykas – nepražiopsoti ir nesudeginti tų sėklų, nes užtenka sekundės ir viskas bus dūmuose, ir juodais šonais. Taigi, ugnis – nedidelė ir per daug neįsisvajoti…

3

Kai sezamo sėklos vos pakeis spalvą ir jau eis į geltonumą, tada meskite šalia kumino sėklas, kad jos taip pat pasikaitintų ir pradėtų skleisti kvapą, max 30 sekundžių.

4

Ir viskas, keptuvę nuimti nuo ugnies, o keptuvės turinį išpilti į švarią lėkštę ir leistį truputį pravėsti.

5

Sumaišyti visus padažo ingredientus. Su medum gali buti truputį bėdos, tai jį galima pašildyti mikrobangėje, jei tokia yra, arba tiesiog intensyviau pamakaluoti padaže…

6

Daržoves ir obuolius sumaišyti kartu su kalendra, užpilti sezamo sėklomis su kuminu ir padažu.

Ingredientai
Patarimas

Jei razinos sudžiuvusios, jas sveika būtų atgaivinti, palaikius keletą minučių karštame vandenyje, paskui, žinoma, vandenį nupilti ir razinas su popieriniu rankšluosčiu nusausinti.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skanu, tik aš citrinos sulčių įlašinau bei sezamo sėklas pakepinau ir daugiau nieko nedėjau, niam niam :))

  2. Tikras majonezas yra gėris, tik rekia pačiam pasigaminti. Jei nedrįstat, pirkit kuo riebesnį. Turėtu būti virš 70% riebumo. Nes tie pusriebiai ar panašiai prifarširuoti beleko kad tirštumą išlaikytu.

Rašyti komentarą